Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

The Wine Book of Romania – Volumul II

Pentru Marinela V. Ardelean, lumea vinului este una fascinantă: „Sunt atâtea povești de descoperit, atâtea arome de recunoscut, atâtea culori de descris, încât simțeam dorința de a scrie despre ele, să le parcurg pas cu pas pe fiecare, să le înțeleg și să transmit, printr-o carte, esența parfumului lor și excelența celor mai bune vinuri”.
După succesul avut cu primul volum The Wine Book of Romania, Marinela a continuat periplul cu noi descoperiri pentru iubitorii de vinuri și nu numai, care pot fi savurate în cel de-al doilea volum al ghidului celor mai bune vinuri din România și din Republica Moldova.
The Wine Book of Romania este, pentru mine, o provocare extraordinară și mă bucur de ea zi de zi. Este, totodată, și o mare responsabilitate. Am pornit pe un drum anevoios, dar interesant și surprinzător, pentru că îmi doresc ca vinurile românești să fie apreciate la adevărata lor valoare și să-și câștige locul binemeritat pe harta vinurilor internaționale. Eu am făcut toate demersurile în acest sens și mi-am dat seama că interes există, că avem calitate, avem excelență și că putem să ne scriem propria istorie: a vinurilor românești”, a mărturisit Marinela.
De aici și ideea continuării acestei cărți, a primului ghid bilingv al celor mai bune vinuri din România și din Republica Moldova.
The Wine Book of Romania este un pas important în a ne promova vinurile în întreaga lume. Toate vinurile prezentate în carte au fost jurizate de experți recunoscuți la nivel internațional. Vorbim de descrierea și clasificarea a 279 de vinuri care aparțin de 75 de crame: 60 din România și 15 din Republica Moldova. Dacă, în primul volum, de exemplu, 15 % dintre vinurile evaluate au obţinut 5 stele din partea juriului, în acest al doilea volum veți descoperi 50 de vinuri care au primit calificativul maxim. Acest număr reprezintă 18 % din totalul vinurilor prezentate. Asta spune multe, nu?

Un alt exemplu este cel al vinului 100 % Fetească Neagră. În 2016, doar un vin din această categorie a obţinut 5 stele. În 2017, însă, vorbim de patru vinuri 100 % Fetească Neagră, dintr-un total de 15, care au obţinut calificativ maxim din partea experților.
Până a ajunge însă ca toate aceste vinuri să fie evaluate de juriul internațional, au mai fost câteva etape, care au constat într-o muncă de cercetare, desfășurată pe parcursul a mai multor luni de zile. În acest timp, Marinela V. Ardelean a vizitat crame din țara noastră, dar și din Republica Moldova și a degustat peste 2000 de vinuri. Pentru a selecta cel mult cinci etichete ale fiecărui producător, a trebuit să le analizeze cu rigurozitate și să le evalueze cu maximum de obiectivism, și asta pentru că obiectivul este ca The Wine Book of Romania să reunească exclusiv vinuri de top.

„Nu pot decât să privesc cu încredere spre viitor și să mă bucur că suntem pe drumul cel bun, că facem pași înspre recunoaștere, înspre a ne clădi un nume respectat în materie de vinuri. Cred cu tărie că vom reuși să ne evidențiem pe piața vinurilor internaționale”, a adăugat Marinela.

Mai mult, Marinela V. Ardelean mărturisește: „Nu am cum să nu recunosc că și acest al doilea volum al cărții, la fel ca primul, reprezintă un mare angajament pe care mi l-am asumat față de industria vitivinicolă și față de producătorii de vin. E o carte de suflet, căreia i-am acordat toată atenția”.
Cel de-al doilea volum a venit cu noutăți, precum introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” în România şi „divin” în Republica Moldova).
„Vă invit să descoperiți excelența vinurilor românești cuprinsă în cel de-al doilea volum The Wine Book of Romania! Îmi doresc ca această carte să vă inspire, să vă fie partener în alegerea vinurilor potrivite și să vă lăsați inspirați de poveștile spuse prin vin. Eu am făcut-o cu fiecare degustare, cu fiecare popas la cramele despre care am scris. Veți găsi în carte informații complete, dar și fotografii cu toate aceste locuri și cu vinurile pe care le-am selectat. Cartea e o incursiune încântătoare, în timp, prin regiuni, printre arome și gusturi alese, și sper să vă bucurați de ea la fel de mult cum am făcut-o eu!”, a adăugat Marinela V. Ardelean.
Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, Italia). Cu expertiză în internaționalizare și pasionată de inovația în comunicare, Marinela este autoarea celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești, publicat în anul 2014, „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, autoare a The Wine Book of Romania și co-organizator RO-Wine | International Wine Festival of Romania.
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017” - Montenegro, Podgorica

Articolul următor

Autorizatie de construire pentru centura de sud a Florestiului

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share