Analize Antreprenori București Lideri si afaceri Opinii Slider

The Wine Book of Romania – Volumul II

Pentru Marinela V. Ardelean, lumea vinului este una fascinantă: „Sunt atâtea povești de descoperit, atâtea arome de recunoscut, atâtea culori de descris, încât simțeam dorința de a scrie despre ele, să le parcurg pas cu pas pe fiecare, să le înțeleg și să transmit, printr-o carte, esența parfumului lor și excelența celor mai bune vinuri”.
După succesul avut cu primul volum The Wine Book of Romania, Marinela a continuat periplul cu noi descoperiri pentru iubitorii de vinuri și nu numai, care pot fi savurate în cel de-al doilea volum al ghidului celor mai bune vinuri din România și din Republica Moldova.
The Wine Book of Romania este, pentru mine, o provocare extraordinară și mă bucur de ea zi de zi. Este, totodată, și o mare responsabilitate. Am pornit pe un drum anevoios, dar interesant și surprinzător, pentru că îmi doresc ca vinurile românești să fie apreciate la adevărata lor valoare și să-și câștige locul binemeritat pe harta vinurilor internaționale. Eu am făcut toate demersurile în acest sens și mi-am dat seama că interes există, că avem calitate, avem excelență și că putem să ne scriem propria istorie: a vinurilor românești”, a mărturisit Marinela.
De aici și ideea continuării acestei cărți, a primului ghid bilingv al celor mai bune vinuri din România și din Republica Moldova.
The Wine Book of Romania este un pas important în a ne promova vinurile în întreaga lume. Toate vinurile prezentate în carte au fost jurizate de experți recunoscuți la nivel internațional. Vorbim de descrierea și clasificarea a 279 de vinuri care aparțin de 75 de crame: 60 din România și 15 din Republica Moldova. Dacă, în primul volum, de exemplu, 15 % dintre vinurile evaluate au obţinut 5 stele din partea juriului, în acest al doilea volum veți descoperi 50 de vinuri care au primit calificativul maxim. Acest număr reprezintă 18 % din totalul vinurilor prezentate. Asta spune multe, nu?

Un alt exemplu este cel al vinului 100 % Fetească Neagră. În 2016, doar un vin din această categorie a obţinut 5 stele. În 2017, însă, vorbim de patru vinuri 100 % Fetească Neagră, dintr-un total de 15, care au obţinut calificativ maxim din partea experților.
Până a ajunge însă ca toate aceste vinuri să fie evaluate de juriul internațional, au mai fost câteva etape, care au constat într-o muncă de cercetare, desfășurată pe parcursul a mai multor luni de zile. În acest timp, Marinela V. Ardelean a vizitat crame din țara noastră, dar și din Republica Moldova și a degustat peste 2000 de vinuri. Pentru a selecta cel mult cinci etichete ale fiecărui producător, a trebuit să le analizeze cu rigurozitate și să le evalueze cu maximum de obiectivism, și asta pentru că obiectivul este ca The Wine Book of Romania să reunească exclusiv vinuri de top.

„Nu pot decât să privesc cu încredere spre viitor și să mă bucur că suntem pe drumul cel bun, că facem pași înspre recunoaștere, înspre a ne clădi un nume respectat în materie de vinuri. Cred cu tărie că vom reuși să ne evidențiem pe piața vinurilor internaționale”, a adăugat Marinela.

Mai mult, Marinela V. Ardelean mărturisește: „Nu am cum să nu recunosc că și acest al doilea volum al cărții, la fel ca primul, reprezintă un mare angajament pe care mi l-am asumat față de industria vitivinicolă și față de producătorii de vin. E o carte de suflet, căreia i-am acordat toată atenția”.
Cel de-al doilea volum a venit cu noutăți, precum introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” în România şi „divin” în Republica Moldova).
„Vă invit să descoperiți excelența vinurilor românești cuprinsă în cel de-al doilea volum The Wine Book of Romania! Îmi doresc ca această carte să vă inspire, să vă fie partener în alegerea vinurilor potrivite și să vă lăsați inspirați de poveștile spuse prin vin. Eu am făcut-o cu fiecare degustare, cu fiecare popas la cramele despre care am scris. Veți găsi în carte informații complete, dar și fotografii cu toate aceste locuri și cu vinurile pe care le-am selectat. Cartea e o incursiune încântătoare, în timp, prin regiuni, printre arome și gusturi alese, și sper să vă bucurați de ea la fel de mult cum am făcut-o eu!”, a adăugat Marinela V. Ardelean.
Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, Italia). Cu expertiză în internaționalizare și pasionată de inovația în comunicare, Marinela este autoarea celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești, publicat în anul 2014, „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, autoare a The Wine Book of Romania și co-organizator RO-Wine | International Wine Festival of Romania.
 

Related posts

CONAF propune Guvernului să ia măsuri pentru sprijinirea mediul de afaceri: acces gratuit la utilitățile publice pentru minim 90 de zile

Papuc Irina

Liviu Cojoc. Diplomatul

Ligia Voro

Deținătorii de terenuri pot primi bani de la UE pentru înființarea de păduri

Traian Dan

Electrogrup Cluj, cu afaceri anuale de 92 mil. euro, vrea la bursă

Stefana Muresan

TC Capital lansează proiectul Hyperion Towers

Ionut Oprea

Optim PM desemnata sa livreze primul hotel Autograph Collection din Romania

redactia

BNR, 95 de ani de seriozitate şi profesionalism la Tîrgu-Mureş

Transilvania Business

Înotători virtuali la ediția din acest an a proiectului Swimathon Oradea

Traian Dan

Târgul Meşterilor Populari, ediția a XXVII-a, în weekend, la Oradea

Traian Dan

Grupul Teraplast Bistriţa finalizează anul cu afaceri de peste 800 milioane lei, dublu faţă de 2017

redactia

Premieră- Theodora Golf Club participă cu stand propriu la Go Expo Helsinki 2019, Finlanda

Stefana Muresan

SofMedica Forum: Cum facilităm accesul pacienților români la tehnologii salvatoare de vieți

Papuc Irina

Sanconfind, spitalul de pe comoara cu sare

Stefana Muresan

Zece măsuri imediate care ar ajuta afacerile românești: propunere către premier

Ion Surdu

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2018

redactia

Cities of Tomorrow #7: Communities in Focus – Gândire globală. Acțiune locală.

Stefana Muresan

Noul website al CNR-CME a fost lansat

Ligia Voro

Bank Leumi România, 22 milioane EUR pentru AFI Tech Park

Ionut Oprea

Bogdan Chiritoiu la conferința PRIA Competition

Ionut Oprea

Maramureș: Peste 20 milioane euro pentru telegondolă și pistă olimpică de schi la Borșa

Stefana Muresan

Pentru Romania, 2016 este un moment de rascruce

O firmă din Iași ridică standardul național de securitate pentru închirieri auto

Ioan Sandor

Stratulat Albulescu advises Motion Equity Partners on the Romanian component of its investment in Educastream

Transilvania Business

Cum va arăta sectorul Supply Chain & Logistics în viitor?

Ligia Voro

Leave a Comment