Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșenii de la Taparo propun producătorilor de mobilă un material realizat din plante tehnice

Grupul Taparo propune producătorilor de mobilă un material compozit obținut dintr-un amestec de plante tehnice cu fibră textilă termoplastă, ecologic și reutilizabil.
“Astăzi Grupul Taparo are o capacitate de producție de 1000 de tone. Livrăm produse realizate din materiale compozit canapele, fotolii și scaune către doi dintre cei mai mari retaileri la nivel mondial. Taparo își propune ca și strategie să își dezvolte o platformă de producție pentru material compozit care să asigure producătorilor de mobilă materie primă sau componente care să îi sprijine pentru îmbunătățirea competitivității lor pe piață. Noi vrem să vindem soluții constructive realizate din material compozit care să le ofere un avantaj competitiv față de varianta de astăzi”, a declarat, pentru Agerpres, Ioan Filip, președinte al Consiliului de Administrație și proprietar al grupului.
Acesta a spus că materialul compozit realizat în cadrul Grupului Taparo este realizat din materii prime vegetale, respectiv din fibre vegetale de in, cânepă și iută și fibre lemnoase de salcie și plop. Materia primă este achiziționată în proporție de aproximativ 50% din România. Ioan Filip a precizat că există un trend de creștere a cultivării de plante tehnice în România.
Una dintre caracteristicile acestui material o reprezintă reciclabilitatea acestuia. Toate deșeurile rezultate în urma procesului de producție cât și structura de rezistență după încheierea ciclului de viață al produsului pot fi reutilizate.
Ioan Filip a spus că cifra de afaceri a grupului pentru anul trecut a fost de 422 de milioane de lei, iar pentru acest an ținește 500 milioane de lei.
“Vrem să prezentăm caracteristicile materialului producătorilor de mobilă, să știe că există și alte soluții alternative la plantele clasice și să dezvoltăm împreună proiecte de colaborare care să ajute producătorii de mobilă să își îmbunătățească competitivitatea. Am găsit forate, foarte mare interes din partea producătorilor de mobilă și în dezvoltarea unor parteneriate. Noi astăzi producem, avem proiecte cu partenerii noștri pentru creșterea capacității de producție pentru încă 10.000 de tone, dar obiectivele noastre pe termen mediu și lung este să ajungem la o capacitate superioară”, a afirmat Ioan Filip.
Grupul Taparo este o afacere de familie, 100% românească, care include companiile Taparo, Eurocomfil Invest și 4Brands, specializate în producția de articole tapițate. Grupul Taparo este cel mai mare angajator din țara Lăpușului, având peste 1.700 de angajați.
Sursa foto: facebook

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Europarlamentarul Daniel Buda: In Romania, peste 45% din terenurile agricole se afla in mainile strainilor

Articolul următor

Solutii inovatoare de tip Smart City in standul Telekom Romania, partener principal IMWorld 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share