București Lideri si afaceri Real Estate Slider Ultimele stiri

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă  să își consolideze statutul pe piața autohtonă, printr-o serie de investiții importante în dezvoltarea CTPark Bucharest West, care este proiectat să devină cel mai mare parc logistic din Europa de Est și cu cel mai accelerat ritm de creștere din România. Investiția totală în parcul logistic CTPark Bucharest West va depăși suma de 150 milioane de euro, până în primul trimestru al anului următor.
 
În prezent, dezvoltatorul are 100.000 m2 în construcție, în cadrul CTPark Bucharest West, și are planuri importante de a continua extinderea acestui parc. În acest scop, CTP a achiziționat teren în zonă, astfel încât să poată ajunge la o suprafață construită de peste 700.000 m2 până în 2020, cifră care ar face din CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din Europa de Est. În colaborare cu autoritățile locale, CTP își propune să investească masiv în îmbunătățirea infrastructurii din vecinătatea parcului de la kilometrul 23, precum și în crearea unor drumuri de acces suplimentare și a mai multor ieșiri de pe autostradă, pentru a ușura transportul mărfurilor pentru chiriașii săi. De asemenea, CTPark Bucharest West este singurul parc industrial din apropierea capitalei, unde chiriașii nu trebuie să plătească taxă de proprietate. Investițiile viitoare vizează și oferirea unor serii de facilități pentru clienți, cum ar fi: servicii de catering, restaurante ce vor fi construite în incinta parcului, autobuze ce vor asigura transportul direct între parc și oraș, precum și clădiri de tip hotel, pentru cazarea angajaților companiilor chiriașe.
“CTP are ținte majore, atât pentru București, cât și pentru restul țării. Suntem într-un proces continuu de extindere și ne dorim ca CTPark Bucharest West să devină cel mai important parc logistic din zonă, din punct de vedere al suprafeței ocupate, al ritmului de dezvoltare și al standardelor calitative. Acest ultim aspect este extrem de important pentru noi și facem investiții semnificative pentru a le asigura clienților noștri condiții peste standardele actuale ale pieței. Actualmente avem 30 de chiriași în CTPark Bucharest West și ne dorim să creștem acest număr. Ne-am luat angajamentul de a oferi servicii premium și de a-i ajuta pe clienții noștri să își dezvolte afacerile. Cred cu tărie că un proprietar pe termen lung, așa cum este CTP, care mărește în mod constant spațiile pe care le deține, care nu face rabat de la calitatea clădirilor pe care le construiește și care își administrează proprietățile cu cea mai mare seriozitate, va atrage clienți valoroși, alături de care va clădi relații de durată!”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.
CTP a achiziționat CTPark Bucharest West în 2015, moment în care parcul avea circa 130.000 m2 suprafață construită (Bucharest West I și Bucharest West II). Între timp au mai fost dezvoltați alți 100.000 m2 pentru clienți ca: DSV, Quehenberger, Geodis, Cargo Partner, Gefco. Odată cu lucrările actuale de extindere, în viitor, în parc vor lucra circa 3.000 de oameni, iar industriile variate cărora le aparțin chiriașii CTPark Bucharest West reprezintă un avantaj, prin crearea de legături între sectoare complementare de activitate.
CTPark Bucharest West este poziționat strategic la 23 de kilometri vest de centrul capitalei și are acces direct la autostrada A1, care face legătura între București, orașe importante cum sunt Pitești și Sibiu, și Europa de Vest. Suprafața totală a parcului logistic este de aproximativ 150 de hectare, iar la finalizarea construcției celor două noi depozite, suprafața totală închiriabilă va fi de peste
300.000 m², dispuși în nouă depozite așezate pe ambele părți ale autostrăzii.
În prezent, CTP deține lângă București, circa 500.000 m² suprafață închiriabilă, dispusă în două parcuri logistice și industriale, ambele cu acces direct de pe autostrada A1: CTPark Bucharest (situat la km 13) și CTPark Bucharest West (localizat la km 23). La nivel național dezvoltatorul administrează 650.000 m² suprafață închiriabilă, dispuși în zona Bucureștiului și în apropierea altor nouă orașe strategice din țară. CTP plănuiește să atingă în România o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 1 milion m² până la finele lui 2018.
CTP, în calitate de proprietar pe termen lung al clădirilor, a implementat la nivel internațional în tot portofoliul său măsuri destinate eficientizării energetice și economisirii resurselor. Toate materialele folosite la construirea depozitelor sunt achiziționate de la furnizori certificați ISO. Parcurile dezvoltate de companie au prevăzute, în jurul clădirilor, spații verzi generoase care asigură prezervarea ecosistemelor naturale. Emisiile poluante scăzute și folosirea în cantități extrem de reduse a agenților frigorifici dăunători, plasează depozitele CTP foarte sus într-un top al spațiilor industriale “verzi”.
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 60 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 650.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

Related posts

Studio Moderna se mută în parcul de afaceri Sema Office

Ionut Oprea

Impozit redus pentru firmele de IT din Oradea înscrise în programul „Make IT în Oradea”

Traian Dan

Cristina Ienciu-Dragoș, primul Country Coordinator INSOL Europe în România

Ligia Voro

Patronii din Maramureș vor să curme evaziunea fiscală și concurența neloială

Nora Dumitrescu

Se pun bazele primului consiliu județean digital din România

Nora Dumitrescu

Prima stradă de case pasive din România se construiește la Cluj

Nora Dumitrescu

Distribuţie Energie Electrică Romania SA: S-a finalizat prima etapă a fuziunii celor trei companii din cadrul grupului Electrica

Ion Surdu

Draxlmaier suspendă activitatea fabricilor timp de două săptămâni

Traian Dan

Alfredo Seafood: Piața locală de pește crește cu circa 10% în 2018

Stefana Muresan

Fundația Orange donează 32.000 de euro către „Fondul pentru Vârstnici”

Papuc Irina

B | Business puls

Blake Horsley to become P3’s Group Development Director

Ionut Oprea

Alianţa Vestului – Autostrada Transilvania, Autostrada Timişoara – Belgrad, tren de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, atragerea de fonduri europene

redactia

Vinul de coacăze “made in Sălaj”, trimis în Cluj și Bihor

Nora Dumitrescu

Autospeciale noi pentru SMURD şi Ambulanţa Bihor

Traian Dan

Producţiile de porumb şi floarea soarelui din România, pe primul loc în Uniunea Europeană

redactia

Cîțu: Românii pot cere amânarea ratelor. Pentru cheltuielile anunțate fondurile au fost suplimentate cu 7 miliarde de lei

Ion Surdu

SMARTREE: Peste 75% dintre companiile mari oferă beneficii extrasalarile propriilor angajați

Stefana Muresan

Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration | Prima Conferință hibrid din România dedicată dezvoltării orașelor

Ionut Oprea

Gala Anuală a Corpului Diplomatic, ediția 2020

Traian Dan

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

Cea mai mare universitate din țară va face cercetare avansată

Nora Dumitrescu

Autostrada Lugoj – Deva: şoferii vor economisi 45 de minute după inaugurarea loturilor 3 şi 4

Stefana Muresan

Socar va prelua șase benzinării Aral din zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Leave a Comment