Brașov Industrie Ultimele stiri

Germanii de la Ertex Internațional vor să construiască o fabrică la Codlea

Compania Ertex Internațional, care deține o fabrică de produse textile în municipiul Brașov, a achiziționat un teren de 20.000 de metri pătrațiu în Codlea, urmând ca anul viitor să demareze construcția unei noi fabric, scrie bizbrasov.ro.
„Am luat decizia de a ne extinde. Deocamdată suntem însă în faza Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care a fost aprobat de consilierii locali din Codlea, dar de anul viitor vom demara construcția”, a declarat Alin Dîrloșan, directorul general al companiei, pentru sursa citată.
Ertex, membră a grupului german Peppermint, a încheiat ultimii doi ani cu afaceri relativ constante, de circa 4,5 milioane de euro, având constanță și în ceea ce privește numărul mediu de angajați – 102. În prezent, compania își desfășoară activitatea pe o suprafață de 4.700 de metri pătrați, iar noua investiție va presupune crearea a aproximativ 100 de noi locuride muncă.
În fabrica din Brașov se produc țesături damasc pentru îmbrăcămintea tradițională africană denumită „boubou”.
Grupul german Peppermint a fost înființat în 1997, la Berlin, de către Ingeborg Neumann, și e formată din companiile Ertex, ZKS și Color Textil, având șase fabrici la nivel european, dintre care patru sunt în Germania. Grupul are 750 de angajați și generează annual afaceri de 90 de milioane de euro.

Related posts

ADR Centru: Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița, fonduri nerambursabile pentru reabilitare energetică

Stefana Muresan

Omul de afaceri Dorel Goia mai vrea o fabrică în Europa Centrală

Stefana Muresan

Toplița, destinație turistică pentru toate anotimpurile

Ligia Voro

Leave a Comment