Eveniment Sanatate Timiș

Timișoara găzduiește Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie, ediția a XVII-a

Peste 900 de specialiști români în Ortopedie și Traumatologie, lectori și invitați internaționali și-au confirmat prezența la cel de-al XVII-lea Congres Național de Ortopedie și Traumatologie (SOROT 2017) ce va avea loc, între 18 și 21 octombrie a.c., la Timișoara.
Programul științific din acest an are ca temă principală „Patologia genunchiului”, subiect care va fi abordat în prezentările lor de specialiști de top din SUA, Luxemburg, Italia, Franța, Austria, Grecia, alături de chirugi și practicieni din România. Printre ei se numără și Romain Seil, președintele Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA), Brett Levine, Mark Pagnano (AAOS –Academia Americana de Ortopedie) chirurgi și cercetători americani cu experiență în clinici din top 10 SUA și mulți alții. Lor li se alătură și medici români cu o vastă carieră internațională, precum Marius Scarlat, specialist la Clinica Saint Michel din Toulon , Mihai Horia Vioreanu (fost căpitan al echipei naționale de rugby a României), actualmente chirurg la Sports Surgery Clinic din Dublin, sau Florin Ramadani, din Austria.
Este prima ediție a congresului național în care este abordată și latura interdisciplinară din Ortopedie, evenimentul având secțiuni speciale legat de Imagistică Medicală, Recuperarea medicală, Asistența medicală generală sau Ortopedia Pediatrică. Pentru prima dată, la congres s-au putut înscrie și kinetoterapeuți, asistenți medicali și radiologi, fiind o ocazie perfectă de a afla noutăți din aria lor de specialitate, aplicate în raport cu evoluția în chirurgia ortopedică.
Două cursuri speciale sunt oferite de lectori reprezentând AAOS, Academia Americană de Chirurgie Ortopedică, și ESSKA. În paralel, Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie le oferă medicilor rezidenți prezenți la congres șansa de a participa la o sesiune specială cu premii, constând în participarea la trei evenimente internaționale importante, întâlnirea anuală AAOS, respectiv congresele ESSKA și EFORT. Premiile constau în suportarea taxelor de participare, transport și cazare pentru acei medici rezidenți care vor convinge juriul cu lucrările prezentate în secțiunea dedicată.
Congresul va găzdui, în data de 19 octombrie, Adunarea Generală a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, în care se va alege noul Comitet Director și noul vicepreședinte, cel care va prelua președinția organizației începând cu anul 2019.
Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie este un eveniment organizat de către Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie (SOROT). SOROT a fost înființată în 1990 și reunește ca membri un număr de peste 1000 de chirurgi.
Scopul principal al evenimentului este crearea unui cadru perfect în care toți specialiștii interesați pot lua contact cu ultimele noutăți din domeniu, de a schimba idei și a porni colaborări cu medici din țară și străinătate.
Pentru mai multe informații, consultați site-ul evenimentului și site-ul Asociației Sorot:
http://eventsdesign.ro/sorot/ și http://www.sorot.ro/
Ultimele detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.facebook.com/CongresSOROT

Related posts

Summit pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Ligia Voro

Business Evolution. Cum să decodezi transformarea digitală și să construiesti o companie care performează

Ligia Voro

Arctic donează 50 de mașini de spălat rufe și 25 de frigidere spitalelor din țară

Ion Surdu

Agile HR construiește valori între business, clienți și angajați

A. I.

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

Bianca Muntean, director executiv Transilvania IT Cluster, speaker la evenimentul ”Industria 4.0. – Strategia care ar salva economia”

redactia

Dezvoltați competențe în workplace, property și facility management la ROFMEX 2019

Ionut Oprea

PIN 2016 – Premiile Industriei Regionale IT & Outsourcing

Primăria Sibiu și Spitalul de Pediatrie atrag fonduri europene pentru dotarea Spitalului în lupta cu COVID

Papuc Irina

Centrul de Oncologie OncoHelp aniversează 10 ani de activitate

Ligia Voro

Revista Transilvania Business, un cadou special pentru Europa și pentru România

Ligia Voro

It’s the most wonderful wine of the year atunci când All I want for Christmas is you FOOD

redactia

CJ Sibiu, demersuri pentru noul spital judetean

Stefana Muresan

La Timișoara se lansează Growceanu, platformă de Business Angels conectată la rețeaua europeană ESIL

redactia

Recomandări și măsuri anunțate de băncile din România în contextul COVID-19

Papuc Irina

Targul Imobiliarium revine in toamna cu un numar record de oferte

Stefana Muresan

Acord între UMFST Târgu Mureș și SNU, Coreea de Sud

Ligia Voro

Află cum arată un brand puternic în era digitală la Sales & Marketing Conference

Stefana Muresan

Cea mai mare conferință de branding a regiunii

Stefana Muresan

The Woman Parenting Workshops, pentru parinti interesati de educatie continua

Stefana Muresan

Onco Card şi Onco Card Invest au ieşit din insolvenţă

Ligia Voro

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber

Ligia Voro

Regina Maria deschide în decembrie primul spital privat cu servicii integrate din Transilvania. Investiție de 15 mil. euro

redactia

PRIA IT&C and Intellectual Property

Transilvania Business

Leave a Comment