Energie Energy Mirror Of Romania Sibiu Slider

Romgaz: Întâlnire pentru dezvoltarea proiectului Caragele. 40 milioane investiți în proiect

Conducerea Romgaz, reprezentată de directorul general, Virgil Marius Metea, și responsabilii Sucursalei Tîrgu Mureș, s-au întâlnit joi, 16 noiembrie, la C.A. Rosetti (județul Buzău) cu reprezentanții Consiliilor Județene Buzău și Brăila, dar și cu primarii din zona proiectului Caragele, pentru a găsi soluții comune astfel încât proiectul să își continue dezvoltarea într-un ritm rapid, cu impact pozitiv asupra comunităților din zonă, anunță Biroul de Presă al companiei.
 
“Romgaz continuă dezvoltarea zăcământului, unde investițiile au ajuns deja la 40 milioane de euro, iar în perioada următoare vom mai investi circa 100 milioane de euro în noi sonde de exploatare și evaluare. În zonă vom dezvolta, ținând cont de intensificarea programului de explorare în zona Muntenia Nord- Est, un atelier adăugat structurii existente și care să susțină dezvoltarea activității companiei. Activitatea constă în realizarea unui număr important de sonde de explorare, conducte de aducțiune și colectoare destinate sondelor cu rezultate importante la testele de producție care urmează a fi puse în producție. Vor fi redistribuiri de personal dar și angajări, urmând să ajungem la câteva sute de persoane care vor lucra la proiect în momentul în care structura va fi pusă în integralitate în exploatare. Este o veste bună și pentru companie, și pentru zonă, deoarece arătăm că avem capacitatea de a face investiții cu efecte benefice pentru economie”, a declarat Virgil Marius Metea, director general Romgaz.
 

Romgaz continuă dezvoltarea zăcământului, unde investițiile au ajuns deja la 40 milioane de euro, iar în perioada următoare vom mai investi circa 100 milioane de euro în noi sonde de exploatare și evaluare. În zonă vom dezvolta, ținând cont de intensificarea programului de explorare în zona Muntenia Nord- Est, un atelier adăugat structurii existente și care să susțină dezvoltarea activității companiei,
Virgil Marius Metea, director general Romgaz

La discuțiile cu reprezentanții primăriilor din zonă au participat președinții Consiliilor Județene Buzău și Brăila, Petre Emanoil Neagu și Francisk Chiriac, care au afirmat sprijinul autorităților în sensul obținerii avizelor și autorizațiilor necesare, cu respectarea prevederilor legale, deoarece descoperea on-shore din zonă poate avea un impact pozitiv pentru locuitori prin efectul investiției asupra dezvoltării economiei locale.
Ținând cont de faptul că în zonă Romgaz efectuează deja programe de extragere gaze dar și de explorare, primăriile din regiune au reafirmat sprijinul pentru proiect și au solicitat sprijin pentru clarificarea unor aspecte legale ce țin de accesul la zonele de explorare, clarificarea statutului unor drumuri de acces, precum și obligațiile Romgaz de refacere a infrastructurii, urmând să fie făcute demersuri legale de către toate părțile implicate pentru modificarea sau clarificarea unor acte normative, cu rolul de a impulsiona dezvoltarea zăcământului de gaze naturale și a activităților conexe.
Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Din 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Related posts

Digitalizare în utilități: Blockchain și alte tehnologii

Ligia Voro

Cum va afecta OUG 114 programul CSR al ROMGAZ?

redactia

Bratislava Property Forum 2020

Ionut Oprea

Al Di Meola revine în Cluj-Napoca, într-un concert extraordinar de lansare al noului său album – Opus

redactia

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

UVT la Geneva, alături de Președintele Klaus Iohannis

Transilvania Business

Un bărbat din Sibiu a reînviat brandul „Bere Sadu” cu o investiție de 300.000 de euro

Papuc Irina

Lidl plusează la salarii. De la 1 martie, cel mai mic salariu brut – 4.000 de lei

Traian Dan

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Stefana Muresan

Noi oportunități de finanțare pentru microîntreprinderi. Nou apel de proiecte pe Axa 2 a POR

Stefana Muresan

USAMV Cluj-Napoca și-a completat patrimoniul cu o plantație viticolă de 65 ha în județul Sibiu: educație antreprenorială pentru un viitor punct turistic

Ion Surdu

MOL a finalizat construcția terminalului GPL în Tileagd, investiție de 2,3 mil. euro

Stefana Muresan

E.ON Energy Globe Award România, la a doua ediție

Ligia Voro

Element Industrial diversifies its portfolio with new division focused on smaller, incity projects

Ionut Oprea

Licitație pentru încălzire cu energie geotermală în cartierul Nufărul Oradea

Traian Dan

Front de lucru pentru constructori! Noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Management nou la Global Business Services și resurse umane la Groupe Renault România

Nicolae Pop

Universitatea din Sibiu lansează două proiecte de 250.000 de euro în lupta cu Covid-19

Ion Surdu

Ministrul Agriculturii şi alţi 31 de fermieri au donat animale unui sibian căruia i-au ars oile

Stefana Muresan

Licitație de 3.8 milioane euro, fonduri europene, pentru cel mai mare parc din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Martur măreşte capacitatea de producţie a fabricii din Argeş, investiţie de circa 83 milioane lei

Stefana Muresan

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Traian Dan

Hidroelectrica a semnat primul contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual

Ligia Voro

Iluminare arhitecturală pentru două clădiri Art Nouveau din municipiul Oradea

Traian Dan

Leave a Comment