La intrarea în cel de-al zecelea an de la prima ediție tipărită, cea mai veche revistă de vinuri cu apariție lunară din România, Vinul.Ro, devine o publicație bilingvă “de conținut”: recomandări de locuri, destinații turistice, evenimente și oameni de interes, mâncăruri, tradiții locale & idei. Și, firește, de vinuri care pot face faimă țării noastre în fața conaționalilor sau a străinilor care ne vizitează.
În afară de abonații Vinul.Ro, care primesc lunar revista în cutiile poștale și beneficiază și de cadouri de abonare, rețeaua de distribuție națională gratuită a fost lărgită și ea, odată cu trecerea la ediția bilingvă: hoteluri și restaurante de top, clădiri de birouri unde activează tineret cosmopolit, wine baruri și alte locații selectate vor găzdui, în fiecare lună prin rotație, un număr de exemplare menite să stârnească – prin calitatea articolelor și imaginilor publicate – interesul pentru savorile culinare, culturale și oenologice ale României.
Echipa de jurnaliști și comunicatori reunită sub brandul publicistic Vinul.Ro este responsabilă pentru:
– organizarea concursului anual (aflat deja la a 9-a ediție) Premiile de excelență Vinul.Ro – un demers menit să ofere recunoașterea meritată oenologilor și cramelor care realizează cele mai bune vinuri românești, dar mai ales un instrument util de orientare a consumatorilor și profesioniștilor din restaurante prin multitudinea de produse disponibile pe piață;
– organizarea primei mișcări culturale de promovare a soiurilor autohtone de struguri pentru vin din România – Cercul de Fetească;
– organizarea primului Congres Național de Gastronomie și Vinuri din România – alături de GastroArt.Ro și Chef Nico Lontras;
– publicarea primelor Ghiduri de vinuri din România;
– documentarea (și, în curând, publicarea) primului album de fotogastronomie românească – “Gastronomie românească de secol XXI”
– redactarea a sute de articole și documentări despre vinuri și gastronomie destinate să vadă lumina tiparului în alte publicații partenere;
– sute de evenimente de lansare sau prezentare de vinuri;
– prezentări și recenzii de restaurante;
– campanii de promovare a consumului de vin în restaurante (Primăvara în rose, Vara în alb, Toamna în roșu șamd)
– sute de degustări & prezentări educative sau comparative de vinuri, destinate profesioniștilor și amatorilor;
– consultanță și parteneriate cu restaurante ambițioase, interesate de promovarea ofertei de vinuri și gastronomie (de la redactarea de meniuri până la organizarea și promovarea de evenimente);
– comunicare pentru branduri din domeniile producției și comerțului cu vinuri;
– realizarea primei campanii de promovare a valorilor culinare tradiționale din România, în 2005 – Revoluția Pleșcoi.
Citește și:
Fondatorul SomProduct, mentor al antreprenorilor din Maramureș
Sergiu Cadar, cofondator al rețelei SomProduct, se va întâlni cu membrii Clubului Întreprinzătorilor Maramureș (CIM). Directorul general al…
21 mai 2022
Județul Cluj emite certificate digitale de urbanism valide. Alin Tișe: “Revoluționăm relația cu cetățenii”
Consiliul Județean (CJ) Cluj susține că este singurul din țară care emite certificate de urbanism digitale, valide juridic,…
21 mai 2022
Join – Built Environment Mixer by PropertyTalents, 25th of May
Bucharest edition, 25t of May, La Bibliotecă Herăstrău, 18:00 – 22:00 This is a historical debut event not…
20 mai 2022
Plantația de trandafiri din Plesca, atracție turistică
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău a decis să promoveze ca obiectiv turistic cultura de…
20 mai 2022
“Tesla de Cluj”, testată de prim-ministru
Un prototip de mașină electrică produsă la Cluj i-a fost prezentat premierului Nicolae Ciucă la evenimentul Innowave Summit.…
20 mai 2022
Liceenii, invitați la tabăra de tehnologie și antreprenoriat Edison Urban Camp – Brașov
S-au deschis înscrierile pentru Edison Urban Camp, tabăra de antreprenoriat și tehnologie ce va avea loc în perioada…
20 mai 2022
HR VIBES revine la Sibiu după 2 ani de pandemie: Următorii pași în departamentul de resurse umane
Pe 24 mai 2022, BusinessMark organizează o nouă ediție a „Sibiu HR Vibes”, eveniment ce se va desfășura…
20 mai 2022
Introducere în permacultură: curs organizat la Mediaș
În perioada aprilie – iulie 2022, Asociația Dianthus în parteneriat cu Colegiul “Școala Națională de Gaz” implementează proiectul…
20 mai 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Lacuri piscicole noi, în pregătire în Ideciu de Jos
Conducerea Primăriei comunei Ideciu de Jos […]
20 mai 2022
VIDEO: Cum arată interioarele hotelului și restaurantului ”Cocoșul de Aur”
Post-ul VIDEO: Cum arată interioarele hotelului […]
20 mai 2022
Protest al comercianților de la Platoul Cornești, în fața Primăriei
În prima parte a zilei de vineri, 20 mai, un […]
20 mai 2022
Stație de beton mobilă într-o comună mureșeană
Conducerea societății Far Beton anunță […]
20 mai 2022
Mureș: Școală demolată și transformată în vilă turistică
Reprezentanții societății Keresd GuestHouse […]
20 mai 2022
VIDEO: Primele imagini despre renovarea ”Cocoșului de Aur”
Joi, 19 mai, jurnaliștii mureșeni au participat […]
19 mai 2022
Ansamblu industrial și rezidențial, în pregătire în Albești
Comunitatea din localitatea Albești este […]
19 mai 2022
Târg al meșterilor populari și al producătorilor locali, la Târgu Mureș
Primăria Municipiului Târgu Mureș, […]
18 mai 2022