Auto Brașov Industrie Satu-Mare Sibiu Timiș Ultimele stiri

Inginerii de la Continental Iași dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

În vara acestui an, Continental a lansat pe piață o tehnologie care contribuie în egală măsură la siguranța și confortul în trafic: unitatea de control a portierei. Funcțiile pe care le îndeplinește această unitate de control sunt multiple. În primul rând contribuie la siguranța pe șosea prin dezvoltarea motorului electric pentru acționarea geamurilor, ajustarea luminozității oglinzilor în funcție de condițiile de trafic și intensitatea farurilor mașinilor care circulă în spatele autovehiculului, deschiderea sau închiderea parasolarelor de la geamurile din spate prin comandă vocală, monitorizarea punctului mort din oglinzile retrovizoare, închiderea centralizată și acționarea luminilor de avertizare.
Tot de această unitate de control depind luminile ambientale din interiorul mașinii, cele exterioare folosite la semnalizare, precum și încălzirea portierelor, ajustarea și memorarea poziției oglinzilor laterale, animarea boxelor, funcții care contribuie la confortul șoferului.
O importantă responsabilitate în dezvoltarea acestui produs a revenit departamentului Body and Security din cadrul centrului de cercetare și dezvoltare Continental Iași. Inginerii de aici au coordonat proiectul și au avut responsabilitatea pentru ariile de software, mecanică, hardware și sistem.
O altă locație Continental din România care a contribuit la realizarea acestui produs este cea din Sibiu. Inginerii din Sibiu au asigurat partea de creare de prototipuri, testare, proiectare și lansare.
Recent, departamentul din Iași a sărbătorit atingerea unui obiectiv foarte important: depășirea pragului de 500 de membri ai echipei Body and Security.
Creșterea rapidă a departamentului din ultimii ani a fost determinată rezultatele foarte bune obtinute, de numărul mare de proiecte câștigate și de extinderea portofoliului de activități în locația din Iași, a declarat Dragoș Bohotineanu, managerul departamentului.
Interior Body and Security dezvoltă la Iași faruri inteligente cu tehnologie LED și module pentru controlul securității și confortului șoferului și al pasagerilor precum portbagaj, portiere, trape și alte funcții din interiorul mașinii pentru cei mai importanți producători de mașini din lume.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 233.000 de angajați în 56 de țări.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Related posts

Dunapack Packaging își consolidează operațiunile din România, prin extinderea și modernizarea fabricii din Sfântu Gheorghe

Stefana Muresan

Spitalul Polaris, închiriat pe șase luni de Consiliul Județean

Nora Dumitrescu

RALF 2016, forumul marilor fermieri

Ionut Oprea

Covid-19: Adobe România oferă angajaților câte 250 de dolari pentru amenajarea biroului de acasă

Papuc Irina

Gusturi sibiene: A fost lansată o platformă ce încurajează consumul local

Ion Surdu

Lista măsurilor fiscal-bugetare anunţate de ministrul Economiei

redactia

Zalău va avea pe mână un buget de 52 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

JTI’s Global Business Service center moves into Norblin Factory

Papuc Irina

Oferta investiţională a României, promovată în Japonia

Ligia Voro

Primul traseu de mountain-bike din masivul Postăvarul, gata peste o lună. Acesta va fi conectat cu traseul spre Brașov

Ion Surdu

Județele care susțin agricultura Ardealului

Nora Dumitrescu

KUKA Robotics și oamenii care lucrează în industria de robotică și automatizare în România

redactia

Tarom reia zborurile pe ruta Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti

Stefana Muresan

Fuziuni și achiziții în România: 19 tranzacții în primul trimestru al anului

Ion Surdu

Fablab a început să producă viziere medicale împreună cu proprietarii de imprimante 3D din București

Ion Surdu

Terenurile agricole lucrate ar putea fi scutite de la plata impozitului local

Stefana Muresan

În vizită la reşedinţa de vacanţă din Ibăneşti a Prinţului Dimitrie Sturdza

Stefana Muresan

LOT increases the number of flights to Warsaw

Ionut Oprea

Fibră optică pe tronsonul CFR Deda – Reghin – Târgu-Mureş

Stefana Muresan

Un sector al Variantei de Ocolire a Municipiului Iași, scos la licitație

Ligia Voro

Răzvan Ionele: „România are șansa să devină lider în EU la producția de echipamente medicale de protecție, dacă industria va obține sprijinul necesar. Este o oportunitate once in a lifetime”

Papuc Irina

Top căutări despre Sibiu la nivel local și internațional

Ionel Albu

Pălinca produsă în Odorheiul Secuiesc, Sfântu Gheorghe și Bădăcin le-a luat europenilor toate medaliile

redactia

Taxele şi impozitele locale din Oradea vor fi majotare cu rata inflaţiei

Traian Dan

Leave a Comment