Auto Brașov Industrie Satu-Mare Sibiu Timiș Ultimele stiri

Inginerii de la Continental Iași dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

În vara acestui an, Continental a lansat pe piață o tehnologie care contribuie în egală măsură la siguranța și confortul în trafic: unitatea de control a portierei. Funcțiile pe care le îndeplinește această unitate de control sunt multiple. În primul rând contribuie la siguranța pe șosea prin dezvoltarea motorului electric pentru acționarea geamurilor, ajustarea luminozității oglinzilor în funcție de condițiile de trafic și intensitatea farurilor mașinilor care circulă în spatele autovehiculului, deschiderea sau închiderea parasolarelor de la geamurile din spate prin comandă vocală, monitorizarea punctului mort din oglinzile retrovizoare, închiderea centralizată și acționarea luminilor de avertizare.
Tot de această unitate de control depind luminile ambientale din interiorul mașinii, cele exterioare folosite la semnalizare, precum și încălzirea portierelor, ajustarea și memorarea poziției oglinzilor laterale, animarea boxelor, funcții care contribuie la confortul șoferului.
O importantă responsabilitate în dezvoltarea acestui produs a revenit departamentului Body and Security din cadrul centrului de cercetare și dezvoltare Continental Iași. Inginerii de aici au coordonat proiectul și au avut responsabilitatea pentru ariile de software, mecanică, hardware și sistem.
O altă locație Continental din România care a contribuit la realizarea acestui produs este cea din Sibiu. Inginerii din Sibiu au asigurat partea de creare de prototipuri, testare, proiectare și lansare.
Recent, departamentul din Iași a sărbătorit atingerea unui obiectiv foarte important: depășirea pragului de 500 de membri ai echipei Body and Security.
Creșterea rapidă a departamentului din ultimii ani a fost determinată rezultatele foarte bune obtinute, de numărul mare de proiecte câștigate și de extinderea portofoliului de activități în locația din Iași, a declarat Dragoș Bohotineanu, managerul departamentului.
Interior Body and Security dezvoltă la Iași faruri inteligente cu tehnologie LED și module pentru controlul securității și confortului șoferului și al pasagerilor precum portbagaj, portiere, trape și alte funcții din interiorul mașinii pentru cei mai importanți producători de mașini din lume.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 233.000 de angajați în 56 de țări.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Related posts

Spa în pregătire, lângă Hotelul Tempo din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

Grupul HELLA mizează pe inovaţie

Stefana Muresan

Draxlmaier, cel mai mare angajator din Satu Mare, și-a reluat activitatea

Traian Dan

„Evenimentele organizate în Sibiu sunt un brand pentru oraș”. Agenda Comunității și Agenda Sport nu vor fi anulate, ci adaptate

Ion Surdu

Municipalitatea din Timişoara, aproape de un scandal generalizat cu proprietarii de centre comerciale şi supermarketurile din oraş

Robert Bloancă

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești și a transmis proiectul Comisiei Europene

Papuc Irina

Draxlmaier se extinde la Codlea

Stefana Muresan

Municipiul Oradea, exemplu de bune practici în lupta cu Covid – 19

Traian Dan

PATZAIKIN, o reconstituire a drumului cânepii în România

Papuc Irina

Horia Brenciu este noul ambasador al brandului PROFI

redactia

Se lucrează din nou pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva

redactia

ANOFM, ANPIS și Casa Națională de Pensii vor avea acces la REVISAL

Papuc Irina

“Medicina este cu oameni și despre oameni”, spune dr. Carmen Nicolau despre misiunea Centrului de Medicină Integrativă Lotus Life

redactia

Mureș: Unirii Park Residence II ”crește” conform graficului. Prima etapă, sold out!

redactia

O nouă companie în industria auto: joint venture între Elba Timişoara şi americanii de la Varroc Lighting Systems

redactia

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

redactia

Porsche Engineering Cluj, plan de angajări, valabil până de Paște

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor a semnat cererea de finanţare pentru 70 kilometri noi ai Autostrăzii Sebeş – Turda

Stefana Muresan

Produs de Cluj are finalul de sezon la Iași

Nora Dumitrescu

Conferința Europeană de Istorie Rurală „RURAL History 2023”, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Universitatea Babeș-Bolyai, în top 200 Shanghai

Stefana Muresan

Rareș Bogdan: „Mâncarea poate fi un atu uluitor pe care România să-l aibă în perioada următoare”

Transilvania Business

Un oraș în oraș: Proiect pe 237 de hectare, care va avea 15-20.000 de locuințe, la Cluj Napoca

redactia

La Șura Mică, acasă pentru seniori – Seniorenresidenz Maria Theresia

Ligia Voro

Leave a Comment