Auto Brașov Industrie Satu-Mare Sibiu Timiș Ultimele stiri

Inginerii de la Continental Iași dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

În vara acestui an, Continental a lansat pe piață o tehnologie care contribuie în egală măsură la siguranța și confortul în trafic: unitatea de control a portierei. Funcțiile pe care le îndeplinește această unitate de control sunt multiple. În primul rând contribuie la siguranța pe șosea prin dezvoltarea motorului electric pentru acționarea geamurilor, ajustarea luminozității oglinzilor în funcție de condițiile de trafic și intensitatea farurilor mașinilor care circulă în spatele autovehiculului, deschiderea sau închiderea parasolarelor de la geamurile din spate prin comandă vocală, monitorizarea punctului mort din oglinzile retrovizoare, închiderea centralizată și acționarea luminilor de avertizare.
Tot de această unitate de control depind luminile ambientale din interiorul mașinii, cele exterioare folosite la semnalizare, precum și încălzirea portierelor, ajustarea și memorarea poziției oglinzilor laterale, animarea boxelor, funcții care contribuie la confortul șoferului.
O importantă responsabilitate în dezvoltarea acestui produs a revenit departamentului Body and Security din cadrul centrului de cercetare și dezvoltare Continental Iași. Inginerii de aici au coordonat proiectul și au avut responsabilitatea pentru ariile de software, mecanică, hardware și sistem.
O altă locație Continental din România care a contribuit la realizarea acestui produs este cea din Sibiu. Inginerii din Sibiu au asigurat partea de creare de prototipuri, testare, proiectare și lansare.
Recent, departamentul din Iași a sărbătorit atingerea unui obiectiv foarte important: depășirea pragului de 500 de membri ai echipei Body and Security.
Creșterea rapidă a departamentului din ultimii ani a fost determinată rezultatele foarte bune obtinute, de numărul mare de proiecte câștigate și de extinderea portofoliului de activități în locația din Iași, a declarat Dragoș Bohotineanu, managerul departamentului.
Interior Body and Security dezvoltă la Iași faruri inteligente cu tehnologie LED și module pentru controlul securității și confortului șoferului și al pasagerilor precum portbagaj, portiere, trape și alte funcții din interiorul mașinii pentru cei mai importanți producători de mașini din lume.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 233.000 de angajați în 56 de țări.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Related posts

Levente Bara – fabrică de produse din miez de nucă, investiţie de 2,5 milioane euro

Stefana Muresan

Etapele construirii Autostrăzii Unirii

Stefana Muresan

Tranzacțiile imobiliare din Sălaj, la coada topului pe România

Nora Dumitrescu

1.100 de viziere de la Silcotub, aduse la “județeanul” din Sălaj

Nora Dumitrescu

Primul contract de mobilitate urbană în Regiunea 7 Centru, la Cugir

Ligia Voro

Electrogrup Infrastructure, ofertă publică de acţiuni pe BVB

redactia

Municipiul Oradea, exemplu de bune practici în lupta cu Covid – 19

Traian Dan

Vitacom își propune exporturi de 10% din cifra de afaceri

Stefana Muresan

Au început lucrările la primele trasee de mountain bike din Masivul Postăvarul. „Iubitorii acestui sport vor avea la dispoziție 6 trasee cu diferite nivele de dificultate”

Papuc Irina

Societatea de termoficare a Timişoarei primeşte de la primărie 39 de milioane de lei, cu care va garanta un credit bancar

Robert Bloancă

O nouă campanie anticontrabandă și o nouă donație pentru echipele canine

Ligia Voro

Neon Lighting va ilumina Zalăul cu 21 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca, aduce cameriste din Venezuela. Ce salariu se oferă românilor

redactia

Orange sprijină clienţii pentru a rămâne conectaţi la tot ceea ce este important pentru ei

Ligia Voro

Bistrițenii de la COMAUTOSPORT au urcat dealerul FORD din Mureș cu 50% în primul an

Stefana Muresan

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea legii nr 227/2015 privind Codul Fiscal poate avea un efect negativ asupra economiei Românești, conducând la scăderea investițiilor străine și a creării locurilor de muncă

Ionut Oprea

Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

Papuc Irina

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Ministrul Economiei: Primele elicoptere H215 produse la Ghimbav, în 2019

Stefana Muresan

Black Sea Oil & Gas şi Transgaz, contract pe 15 ani pentru transportul gazelor naturale produse în proiectul Midia

redactia

Clujul începe producția de igienizante, în regim de urgență

Nora Dumitrescu

În 2019, trei din cinci companii din România ofereau angajaților telefoane de serviciu

Papuc Irina

Femeile care lucrează în UE câștigă în medie cu 16% mai puțin decât bărbații. România are cea mai mică diferență

Papuc Irina

Adrian Pintea, Director General APIA: Procentul de absorbție din Fondul European de Garantare Agricolă este simțitor mai mare

Stefana Muresan

Leave a Comment