Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Pony din Mediaș a vândut echipamente de echitație de 500.000 de euro

Constantin Velicea şi fiul său, doi antreprenori din Mediaş, judeţul Sibiu, deţin o fabrică în care produc echipamente de călărie pe care le vând în străinătăte, scrie zf.ro. Compania Pony va încheia anul 2017 cu o cifră de afaceri de 2,3 mil. de lei (500.000 de euro)
”Businessul a fost înfiinţat în anul 1990 de către tatăl meu, care a lucrat într-o fostă fabrică de stat în acelaşi domeniu. În prezent, avem o fabrică în Mediaş unde lucrează 25 de angajaţi. Producţia diferă de la o lună la alta. Într-un an realizăm circa 1.000-1.200 de şei. Şaua se realizează după dimensiunile calului şi ale călăreţului, este la fel ca şi la încălţăminte. Pe lângă şei, producem şi alte accesorii, precum frâie, chingi sau curele. În medie, un echipament de călărie poate costa între 3.000 de lei şi 5.000 de lei”, a spus Constantin Velicea pentru sursa citată.
Producţia de şei reprezintă principala activitate a fabricii. Materia primă pentru realizarea şeilor se aduce din străinătate, şi tot din străinătate sunt şi majoritatea clienţilor.
”Pielea şi accesoriile din metal le importăm din Germania şi Franţa pentru că în ţară nu sunt de calitate, pielea de aici este mai degrabă bună pentru fabricarea încălţămintei. Circa 90% dintre clienţi vin din străinătate, din ţări precum Ger­mania, Austria, Franţa, Finlanda sau Elveţia, în fiecare dintre acceste ţări avem cel puţin un client cu care colaborăm”, a mai spus Velicea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mădălina Hodorog, noul Manager General The Woman

Articolul următor

Sală polivalentă la Blaj, investiţie de 2 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share