Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

New Holland prezintă noul său tractor alimentat cu gaz metan la Farm Progress Show

Cu ocazia participării sale la târgul Farm Progress Show 2017, considerat cel mai mare târg organizat în aer liber în Statele Unite, producătorul New Holland a prezentat prototipul noului său tractor alimentat cu gaz metan. Acest tractor revoluționar reflectă viziunea producătorului despre agricultura de mâine prin care fermele vor fi autosuficiente din punct de vedere energetic și vor putea genera energia necesară datorită producerii biomasei.
Producătorul New Holland este considerat lider în domeniul energiei alternative de aproape un deceniu. În anul 2009, a dezvoltat primul concept de tractor pe bază de hidrogen, NH2 TM, dovedind că tehnologia cu 0 emisii poate fi realizată în viitor.
Noul său tractor prezentat la Farm Progress Show 2017 a fost proiectat pe baza prototipului T6 Methane Power, dezvoltat și testat în 2013 și atinge un progres tehnologic semnificativ. Tractorul dispune de un sistem de propulsie care utilizează o tehnologie eficientă de combustie, produsă special de către FPT Industrial. Motorul revoluționar al tractorului dezvoltă 180 de cai putere pentru un cuplu de 740 Nm, are aceleași performanțe și este la fel de fiabil ca și echivalentul său standard, dar cu costuri de funcționare mult mai mici. Acest lucru permite acestui tractor GNV să aibă o autonomie echivalentă cu o zi întreagă de lucru, menținând aceleași timp de umplere ca și motorul diesel. Singurul sistem post-tratament necesar este un convertor catalitic clasic.
Pe lângă folosirea combustibilului ecologic, este remarcabil design-ul revoluționar al tractorului. Pentru reproiectarea structurii exterioare New Holland s-a inspirat de industria auto, astfel că noul utilaj este mult mai compact, iar elementele ce țin de marcă, scaunul în formă de frunză și farurile cu logo-ul New Holland, sunt mult mai vizibile ca pe modelele anterioare. Cabina transparentă și acoperișul cu cupolă oferă un design panoramic, în timp ce camerele de luat vederi retransmit imaginile pe ecranul care se află pe volanul cu butuc fix. O consolă aflată pe cotiera din dreaptă este combinată cu un ecran interactiv situat deasupra capului conducătorului, astfel încât șoferul să aibă informații în timp real. Acest ecran este alcătuit din trei secțiuni: prima retransmite imaginile camerei de luat vederi în 360 de grade, înlocuind astfel retrovizorul, a doua centralizează informațiile cum ar fi regimul prizei de forță, înălțimea ridicătorului din față, fluxul hidraulic, informații despre funcționarea aparatelor de iluminat iar al treilea afișează date referitoare la meteo și bursa agricolă. Controlul vocal permite șoferului să țină ambele mâini pe volan în orice moment, iar tractorul poate fi localizat și pornit via identificării amprentelor digitale. Smartphone-ul șoferului poate fi, de asemenea, utilizat pentru mai multe sarcini: controlul relevării din spate sau facilitarea manevrelor de prindere a accesoriilor. Tractorul, de asemenea, include și tehnologii de ultimă generație în agricultura de precizie și tehnologii independente, cum ar fi detectarea automatică a obstacolelor.
Noul tractor New Holland prin utilizarea combustibilului biometan oferă mari perspective economice și ecologice. În condiții reale de lucru, tractorul pe gaz metan degajă cu 10 % mai puține emisii de CO2 și reduce emisiile totale cu 80 % față de un tractor diesel tradițional, iar zgomotul este redus cu 50 % în comparație cu un tractor diesel. Pe lângă protecția împotriva fluctuațiilor prețului petrolului, costurile de operare sunt mai mici cu 10-30 % în comparație cu motorina.
Prin lansarea noului său tractor producătorul răspunde la una dintre cele mai mari provocări ale constructorilor de mașini agricole care este reducerea costurilor consumului, păstrând în schimb capacitatea și puterea utilajului. Datorită noului concept care permite un viitor autonom, noile tractoare New Holland ar putea revoluționa lumea agriculturii de mâine.
Producătorul promite că tractorul pe gaz va avea același preț ca și modelul pe motorină. Le veți putea cumpăra și pe Agriaffaires.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiţiile străine directe, mai mari cu 17,7%, în primele zece luni din acest an

Articolul următor

Fermierul Muscă din Arad face 40 mil. euro cu ambiţia de a nu intra în supermarket

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MIPIM AWARDS 2024 WINNERS ANNOUNCED

The world’s best development projects have been honoured in Cannes. MIPIM, the world’s largest international real estate event,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share