Agricultura Slider

New Holland prezintă noul său tractor alimentat cu gaz metan la Farm Progress Show

Cu ocazia participării sale la târgul Farm Progress Show 2017, considerat cel mai mare târg organizat în aer liber în Statele Unite, producătorul New Holland a prezentat prototipul noului său tractor alimentat cu gaz metan. Acest tractor revoluționar reflectă viziunea producătorului despre agricultura de mâine prin care fermele vor fi autosuficiente din punct de vedere energetic și vor putea genera energia necesară datorită producerii biomasei.
Producătorul New Holland este considerat lider în domeniul energiei alternative de aproape un deceniu. În anul 2009, a dezvoltat primul concept de tractor pe bază de hidrogen, NH2 TM, dovedind că tehnologia cu 0 emisii poate fi realizată în viitor.
Noul său tractor prezentat la Farm Progress Show 2017 a fost proiectat pe baza prototipului T6 Methane Power, dezvoltat și testat în 2013 și atinge un progres tehnologic semnificativ. Tractorul dispune de un sistem de propulsie care utilizează o tehnologie eficientă de combustie, produsă special de către FPT Industrial. Motorul revoluționar al tractorului dezvoltă 180 de cai putere pentru un cuplu de 740 Nm, are aceleași performanțe și este la fel de fiabil ca și echivalentul său standard, dar cu costuri de funcționare mult mai mici. Acest lucru permite acestui tractor GNV să aibă o autonomie echivalentă cu o zi întreagă de lucru, menținând aceleași timp de umplere ca și motorul diesel. Singurul sistem post-tratament necesar este un convertor catalitic clasic.
Pe lângă folosirea combustibilului ecologic, este remarcabil design-ul revoluționar al tractorului. Pentru reproiectarea structurii exterioare New Holland s-a inspirat de industria auto, astfel că noul utilaj este mult mai compact, iar elementele ce țin de marcă, scaunul în formă de frunză și farurile cu logo-ul New Holland, sunt mult mai vizibile ca pe modelele anterioare. Cabina transparentă și acoperișul cu cupolă oferă un design panoramic, în timp ce camerele de luat vederi retransmit imaginile pe ecranul care se află pe volanul cu butuc fix. O consolă aflată pe cotiera din dreaptă este combinată cu un ecran interactiv situat deasupra capului conducătorului, astfel încât șoferul să aibă informații în timp real. Acest ecran este alcătuit din trei secțiuni: prima retransmite imaginile camerei de luat vederi în 360 de grade, înlocuind astfel retrovizorul, a doua centralizează informațiile cum ar fi regimul prizei de forță, înălțimea ridicătorului din față, fluxul hidraulic, informații despre funcționarea aparatelor de iluminat iar al treilea afișează date referitoare la meteo și bursa agricolă. Controlul vocal permite șoferului să țină ambele mâini pe volan în orice moment, iar tractorul poate fi localizat și pornit via identificării amprentelor digitale. Smartphone-ul șoferului poate fi, de asemenea, utilizat pentru mai multe sarcini: controlul relevării din spate sau facilitarea manevrelor de prindere a accesoriilor. Tractorul, de asemenea, include și tehnologii de ultimă generație în agricultura de precizie și tehnologii independente, cum ar fi detectarea automatică a obstacolelor.
Noul tractor New Holland prin utilizarea combustibilului biometan oferă mari perspective economice și ecologice. În condiții reale de lucru, tractorul pe gaz metan degajă cu 10 % mai puține emisii de CO2 și reduce emisiile totale cu 80 % față de un tractor diesel tradițional, iar zgomotul este redus cu 50 % în comparație cu un tractor diesel. Pe lângă protecția împotriva fluctuațiilor prețului petrolului, costurile de operare sunt mai mici cu 10-30 % în comparație cu motorina.
Prin lansarea noului său tractor producătorul răspunde la una dintre cele mai mari provocări ale constructorilor de mașini agricole care este reducerea costurilor consumului, păstrând în schimb capacitatea și puterea utilajului. Datorită noului concept care permite un viitor autonom, noile tractoare New Holland ar putea revoluționa lumea agriculturii de mâine.
Producătorul promite că tractorul pe gaz va avea același preț ca și modelul pe motorină. Le veți putea cumpăra și pe Agriaffaires.ro

Related posts

POZITIV TB: Dr. Sebastian Văduva – „Criza este și un fenomen economic de curățire a sistemului”

Traian Dan

Regele Mihai, simbolul demnității noastre uitate

redactia

Lucrările la Sala Polivalentă din Oradea, executatate în proporție de 40%

Traian Dan

„Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Ionel Albu

Fond de investiţii din Las Vegas, fuziune de 50 mil. dolari cu grupul Maxagro

Stefana Muresan

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

Ion Surdu

New Media Castle și experiențe unice la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Investitorii din agricultură și silvicultură, chemați să dezbată Ghidul pentru finanțarea infrastructurii de irigații

Ion Surdu

De la EBS la NTT DATA. Propria rețetă de succes

Ligia Voro

Avocatul mureșean Vasile Costea: „Dacă vrei să ții pasul cu vremurile, trebuie să ții cont de dezvoltarea economică”

Ligia Voro

Manageri. Fermieri versus IT și Automotive

Ligia Voro

Constantin Pogăcean: „Va fi o restartare, important e să nu vină altcineva să ne fure startul”

Transilvania Business

Drum de legătură cu autostrada Arad-Timișoara, din fonduri europene

Stefana Muresan

Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional

redactia

Asociația Jidvei – Viitor prin Educație a devenit partener al COSR

Ligia Voro

Ministrul Agriculturii nu abandonează procentul de minimum 51% produse româneşti în supermarketuri

Stefana Muresan

PIN MAP IAȘI  – Lansarea ediției 2020 a hărții de birouri a IAȘULUI

Ionut Oprea

Sergiu Gorban, Transylvania Invest din Arad: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 83: Bartha Carol, directorul general Lecoimpex: “Dacă cineva vrea stabilitate, parteneri de încredere, să ne caute pe noi”  

Ligia Voro

Globalworth: We are all committed to fight and overcome this crisis

Ionut Oprea

Familia Mureşan din Gherla, reţea de 23 de magazine de mezeluri în judeţul Cluj

redactia

Deșeurile din județul Bihor vor fi colectate selectiv, pe cinci fracții

Traian Dan

Număr record de cereri pentru negocierile cu băncile în cadrul CSALB

Traian Dan

AFIR: Până la 1,5 milioane de euro din fonduri europene pentru investiții în sistemele de irigații

Stefana Muresan

Leave a Comment