Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bank Leumi România, 22 milioane EUR pentru AFI Tech Park

AFI Europe România semnează cu Bank Leumi România un împrumut de 22 milioane EUR pentru finanțarea primei faze a proiectului de birouri AFI Tech Park
AFI Europe România a semnat un acord de finanțare de 22 milioane EUR cu Bank Leumi România pentru dezvoltarea primei faze a AFI Tech Park, cel mai nou parc de afaceri pe care compania îl dezvoltă în prezent în București.
 
AFI Tech Park, dezvoltat în 3 faze, oferă 56.000 mp GLA pentru birouri Clasa A, care vizează companii din piețele de FMCG, Automotive, IT&C, BPO și piețe de servicii comune, care doresc să-și îmbunătățească facilitățile într-un nou birou de clasă A. Prima fază a proiectului va fi livrată în Q2 din 2018, oferind 20.000 mp GLA pentru birouri și 2.000 mp de spații comerciale, care includ clubul de fitness „World Class” și magazinul „1 minute”, care au semnat contracte de închiriere de curând. Proiectul este dezvoltat aproape de centrul orașului, în imediata apropiere a hotelului JW Marriott și a Parlamentului României și va cuprinde două clădiri de birouri P+8 și un turn de birouri de 14 etaje, având peste 5.000 m2 de zone verzi.
„AFI Europe România are o relație strategică excelentă și de lungă durată cu băncile, pentru finanțarea proiectelor pe care le inițiem. Ne bucurăm încă o dată că Bank Leumi este partenerul nostru pentru faza 1 în AFI Tech Park, un proiect prin care intenționăm să deschidem o nouă zonă pentru dezvoltarea de birouri în București. Faptul că parcul de business este situat în centrul Bucureștiului și nu la periferiile orașului îi oferă avantajul unic căutat de companiile multinaționale din România. Prin proiectele noastre actuale de dezvoltare, și anume: AFI Tech Park, mall-ul și birourile AFI Brașov și AFI City, primul nostru proiect rezidențial pe care îl vom demara în curând în Bucureștii Noi, AFI Europe își continuă expansiunea în România”, ne spune David Hay, CEO AFI Europe Romania.
Investiția totală pentru AFI Tech Park 1 este de peste 30 de milioane de euro
Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă este o sală de conferințe de 400 m2 care va fi folosită de toți chiriașii clădirilor de birouri. Acest beneficiu duce la optimizarea costurilor chiriașilor, prin faptul că nu mai găzduiesc astfel de săli mari în spațiul lor de birouri. Împreună cu facilitățile de retail (Liberty Mall, Vulcan Retail Park), proiectul de birouri aduce beneficii suplimentare precum “AFI Club”, care oferă reduceri pentru masa de prânz și alte servicii, dar și primul serviciu de car sharing din București.
Lucrările de construcție pentru AFI Tech Park 1 avansează conform programului, în prezent având deja finalizată structura clădirii.
AFI Tech Park este construit astfel încât să obțină cea mai mare recunoaștere pentru clădiri verzi și a primit deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului.
 
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
 
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Casa pentru care nu ai nevoie de autorizație

Articolul următor

Ulysse Nardin, official sponsor of the 2018 Monaco Yacht Show

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share