Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Villa Vinea produce 150.000 de litri de vin pe Valea Târnavei Mici

Producătorul de vin Villa Vinea din Valea Târnavei Mici, judeţul Mureş, şi-a majorat producţia în acest an cu 50%, până la 150.000 de litri pe fondul achiziţiei de noi hectare plantate cu viţă-de-vie. Potrivit zf.ro, compania a ajuns în total la 72 de hectare plantate cu 12 soiuri, după ce a preluat recent alte 40 de hectare.
”Pe măsură ce a crescut suprafaţa cultivată şi viţa-de-vie s-a maturizat, şi producţia noastră de vin a crescut. Astfel, în ultimi ani înregistrăm creşteri constante. În 2015 am produs 87.000 de litri, în 2016 am ajuns la 100.000 de litri, iar în 2017 urmând să depăşim 150.000 de litri de vin”, a declarat, pentru sursa citata, Mircea Matei, director comercial al Castel Vinum, compania care operează activitatea producătorului de vin Villa Vinea.
Compania a obţinut anul trecut afaceri de 2 mil. lei, în uşoară creştere faţă de 2015. Vinurile Villa Vinea sunt prezente în locaţiile HoReCa din judeţele Mureş, Cluj, Sibiu, Braşov, Satu Mare, Constanţa şi în Bucureşti, dar şi pe rafturile unor reţele de hipermarketuri şi în magazinele specializate.
La cele 32 de hectare plantate iniţial s-au mai adăugat încă 40 de hectare, astfel că, în prezent compania cultivă 72 de hectare de viţă de vie cu 12 soiuri, o combinaţie de soiuri nobile locale Fetească Albă, Fetească Regală şi Fetească Neagră, alături de soiuri clasice internaţionale Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewurztraminer, Chardonnay, Muscat Ottonel, Pinot Noir şi Merlot. Este, de asemenea, plantat un soi de origine germană – Kerner (alb) şi un soi de origine austriacă – Zweigelt (roşu).
Villa Vinea este brandul principal al companiei, în care se distring trei game diferite, gama Clasic – destinată retailului – şi gamele Premium şi Selection, destinate canalului HoReCa şi magazinelor specializate. Povestea Villa Vinea a început în 2001, când antreprenorul Heiner Oberrauch, în una dintre călătoriile de afaceri din Târgu-Mureş, a descoperit la Mica, în inima Transilvaniei, pe Valea Târnavei Mici, aceste coline, singurul terroir din România clasificat de tip B.
Sursa foto: villavinea.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vitacom Electronics, cifră de afaceri de 10,7 milioane de euro în 2017

Articolul următor

Craciun Fericit & La multi ani!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share