Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NIS Petrol, companie deținută de Gazprom, a găsit acumulări de hidrocarburi in Timiș

NIS Petrol, subsidiara românească a companiei sârbe omonime, controlată de Gazpromneft, divizia petrolieră a gigantului rus Gazprom, are rezultate promițătoare în urma probelor de producție efectuate la prima sondă de explorare – Teremia 1000, din perimetrul EX-7 Periam, județul Timiș, pentru care deține licență alături de East West Petroleum Corp.
“Rezultatele obținute la Teremia 1000 indică descoperirea unor acumulări de hidrocarburi. Potențialul comercial al acestui zăcământ va fi în continuare evaluat prin operațiuni de explorare-evaluare, iar datele suplimentare care vor fi colectate, vor fi integrate în modelul geologic. Între timp, sonda Teremia 1000 a fost pusă în conservare”, susține NIS, la solicitarea Profit.ro.
“La testarea a două din trei intervale la nivelul fundamentului constituit din roci metamorfice sonda a debitat fluid cu o rată de până la 363 de barili pe zi, din care 49% apă și petrol ușor de până la 177 de barili pe zi. În alte patru din cinci intervale testate în formațiunile de vârstă Miocen, sonda a produs gaze naturale, iar în cel de-al cincilea interval fiind detectată prezența unor cantități mici de gaze și condensat”, au declarant reprezentantii companiei pentru sursa citata.
Președintele East West Petroleum Corp., David Sidoo, anunțase investitorii de la bursa canadiană că NIS Petrol, în calitate de partener și operator al perimetrului EX-7 Periam, a notificat conducerea companiei canadiene că testele efectuate la Teremia 1000 s-au soldat cu rezultate încurajatoare. Compania sârbă NIS, divizie a Gazprom Neft, desfășoară activități de explorare și producție în Serbia, România, Ungaria și în Bosnia și Herțegovina.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Craciun Fericit & La multi ani!

Articolul următor

Aeroportul Internațional Timișoara va construi două terminale noi

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share