Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Demersuri pentru un centru național de medicină regenerativă la Tîrgu-Mureș

La Tîrgu-Mureș se dorește crearea primului centru național de medicină regenerativă, un nucleu care să reunească sub aceeași cupolă toți specialiștii care ar putea să conlucreze pentru a explora potențialul medicinei regenerative de a remodela asistența medicală modernă, anunță ziarmedical.ro.
Potrivit sursei citate, ideea realizării unui astfel de centru îi aparține Profesorului Dr. Dan Simionescu, Profesor la Departamentul de Bioinginerie al Universităţii Clemson din Carolina de Sud, SUA, şi director al Laboratorului de Biocompatibilitate şi Regenerare de ţesuturi din cadrul aceleiaşi universităţi și Doctor Honoris Causa a Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș, titlu conferit în anul 2017 în cadrul Zilelor UMF Tîrgu-Mureș. Profesor Dr. Dan Simionescu este coordonatorul proiectului „Inginerie tisulară şi refacere a valvelor cardiovasculare”, un proiect de cercetare exploratorie complexă, finanţat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică în cadrul Programului de Cercetare Dezvoltare 2007-2013, implementat la UMF Tîrgu-Mureș și face parte dintr-un amplu proiect internațional.
”În ultimul an am lucrat cu domnul rector Azamfirei (n.red.-Prof. Dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu-Mureș) să facem un concept, să vedem ce ar trebui, unde, spațiu, finanțe, oameni, echipament etc, ca să pornim nucleul conceput aici cu acest proiect (n.red. –proiectul de inginerie tisulară și refacerea valvelor cardiovasculare). Dânsul a fost extrem de benevol, am obținut suport 100%. Am identificat și o clădire. Ideea de bază este următoarea: proiecte de medicină regenerativă există în țară, dar nu există un nucleu care să adune toată specialitatea, partea de inginerie, partea de biomateriale, partea de celule, partea de medicină experimentală. Și asta am putea-o face aici (n.red.-la Tîrgu-Mureș). Planul ar fi să creăm aici primul centru național în medicină regenerativă, va implica pe oricine dorește, cadre medicale, mai ales studenți și căutăm surse de finanțare. (…) Sperăm cât mai repede să putem regenera mici bucățele de țesuturi, poate o arteră, o venă. Există rezultate bune pentru piele pentru arsuri de gradul 3. Conceptul general va fi foarte simplu, dezvoltăm ideea în acest centru, o testăm în cadrul unității de testări experimentale pe animale mari, care am pus-o la punct acum, și dacă totul merge bine pe animale mari vom începe teste foarte restrânse pe oameni, acesta este planul”, a declarat Profesor Dr. Dan Simionescu, potrivit sursei citate.
Sursa foto: ziarmedical.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sprijin financiar de până la 1.500 euro/an pentru comasarea terenurilor agricole

Articolul următor

Mandatul lui Ştefan Ioniţă, prelungit în fruntea CNAIR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share