Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara vizează realizarea celui mai mare pasaj subteran din oraș, investiție de peste 30 mil. euro

Primăria Timişoara va începe în acest an lucrările la cel mai mare pasaj subteran din oraş, care va trece pe sub nouă linii feroviare şi prin care vor fi realizate şase benzi rutiere, linii de tramvai, trotuare şi piste de biciclete, investiţia urmărind fluidizarea circulaţiei urbane.
„Va fi o lucrare foarte mare, prin care vom prelungi Calea Bogdăneştilor, vom avea cel mai larg pasaj subteran, cu şase benzi pe o lărgime şi mai mare a fiecărei benzi decât cele din pasajele pe care le avem deja, pe partea centrală vor fi liniile de tramvai, iar lateral trotuarele şi piste de biciclete”, a declarat vineri presei primarul Nicolae Robu, potrivit capital.ro.
Întrucât investiţia depăşeşte 30 de milioane de euro, se urmăreşte finanţarea pe fonduri europene, edilul fiind presat să termine şantierul în 2019, înainte de exercitarea titlului de Capitală Europeană a Culturii.
Prin acest pasaj se va realiza o legătură nouă între nordul şi sudul oraşului, edilul promiţând că după ce se vor realiza pasajele şi podurile proiectate, Timişoara va fi oraşul european în care se va circula cel mai bine.
Conform Agerpres, pasajul din estul extrem al Timişoarei se va construi într-un perimetru în care acum nu există străzi, dar se ajunge în zona Canalului Bega, aproape de strada Ştrandului, Bobâlna, şi va face parte din Inelul IV de trafic rutier urban.
De asemenea, primarul are pe agenda următorilor doi ani şi construirea a două noi poduri peste Bega, în prelungirea Pasajului Jiul şi în zona Solventul, dar şi un nou pod şi o pasarelă pietonală paralelă în zona ISHO.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mandatul lui Ştefan Ioniţă, prelungit în fruntea CNAIR

Articolul următor

Carbochim, nou Consiliu de Administraţie prin metoda votului cumulativ

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share