Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj-Napoca: Licitaţia pentru 22 de tramvaie şi 50 de troleibuze, în linie dreaptă

Primăria Cluj a demarat procedurile pentru cumpărarea de tramvaie şi troleibuze noi. Documentele au fost trimise la Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice (ANAP) în vederea aprobării.
“Vor fi două licitații deschise, care vor avea ca obiectiv încheierea unor acorduri cadru pentru achiziția materialului rulant. Cantitățile propuse în documentații sunt cantități maxime, comenzile urmând a fi făcute în funcție de fondurile europene disponibile”, a declarat, pentru Ziua de Cluj, Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei.
Mijloacele de transport ecologice sunt eligibile pe axa 4.1 a Programul Operaţional Regional.
“Avem 45 de milioane de euro. Acum știm că putem semna contracte de finanțare pentru 150% din această sumă, adică peste 65 de milioane. Dacă se schimbă la nivel de Minister al Dezvoltării Regionale procentul, în funcție de ce sume rămân necontractate de pe alte axe sau de la alte orașe, vom putea contracta mai mult. Cred că, în toamnă, vom afla care e strategia guvernului. Noi vrem sa fim pregătiți”, sublinia Cîmpean, în urmă cu câteva zile.
22 de tramvaie costă cam 33 de milioane de euro, iar 50 de troleibuze valorează cam 25 de milioane de euro. Pe primul loc în topul achiziţiilor, ca importanţă, sunt însă autobuzele electrice. Aici însă municipalitatea are deja un contract-cadru încheiat cu polonezii de la Solaris, pentru 30 de unităţi. 11 ar urma să vină în mai, acestea fiind finanţate din fonduri elveţiene, iar 19 ar urma să fie plătite din bani europeni, notează sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Brașovul - strategie pe energie termică pentru trei decenii. Vrea fonduri comunitare și fonduri elvețiene

Articolul următor

România - 3,6 miliarde de euro de la UE în 2017; cei mai mulţi bani, pentru agricultură

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share