Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nemții de la Polipol, investiții masive în fabrica de canapele din Satu Mare

Producătorul de mobilier tapiţat Polipol Mobila din Foieni, judeţul Satu Mare, deţinut de grupul german cu acelaşi nume, a produs în 2017 canapele de circa 28 mil. euro, o cifră de afaceri apropiată de cea din 2016. Mobilierul tapiţat realizat la Foieni este vândut integral de grupul Polipol în Europa de Vest, preponderent în Germania, unde ajunge 85% din producţia locală.
Potrivit zf.ro, în 2017, managementul Polipol a finalizat investiţii de 15 milioane de euro în extinderea halelor de producţie, logistică şi administraţie, în utilaje noi şi într-un sistem de încălzire care foloseşte deşeurile de lemn din fabrică. Halele de producţie au fost mărite cu 14.000 de metri pătraţi, ajungând la o suprafaţă totală de 40.000 de metri pătraţi, potrivit reprezen­tan­­ţilor companiei.
Pentru fabrica de mobilier tapiţat Polipol din Foieni lucrează în prezent 730 de salariaţi, care încasează un salariu mediu brut de 3.200 lei, adică 1.885 lei în mână. Managementul Polipol a mărit salariile brute ale angajaţilor cu circa 20% ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, pentru ca salariile nete să rămână la acelaşi nivel, potrivit reprezentanţilor companiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raport Imoteca: 630 de unități locative vândute în 2017  

Articolul următor

Hunedoara: Omul de afaceri Mihai Miron (Ropharma), investiții într-o fabrică de lapte cu proprietăți terapeutice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share