Industrie Investitii Satu-Mare Ultimele stiri

Nemții de la Polipol, investiții masive în fabrica de canapele din Satu Mare

Producătorul de mobilier tapiţat Polipol Mobila din Foieni, judeţul Satu Mare, deţinut de grupul german cu acelaşi nume, a produs în 2017 canapele de circa 28 mil. euro, o cifră de afaceri apropiată de cea din 2016. Mobilierul tapiţat realizat la Foieni este vândut integral de grupul Polipol în Europa de Vest, preponderent în Germania, unde ajunge 85% din producţia locală.
Potrivit zf.ro, în 2017, managementul Polipol a finalizat investiţii de 15 milioane de euro în extinderea halelor de producţie, logistică şi administraţie, în utilaje noi şi într-un sistem de încălzire care foloseşte deşeurile de lemn din fabrică. Halele de producţie au fost mărite cu 14.000 de metri pătraţi, ajungând la o suprafaţă totală de 40.000 de metri pătraţi, potrivit reprezen­tan­­ţilor companiei.
Pentru fabrica de mobilier tapiţat Polipol din Foieni lucrează în prezent 730 de salariaţi, care încasează un salariu mediu brut de 3.200 lei, adică 1.885 lei în mână. Managementul Polipol a mărit salariile brute ale angajaţilor cu circa 20% ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, pentru ca salariile nete să rămână la acelaşi nivel, potrivit reprezentanţilor companiei.

Related posts

Trencadis, Tremend, Accesa IT Consulting şi Qualitance – în topul firmelor europene cu cea mai rapidă creştere

Stefana Muresan

În Maramureș se taie ilegal 90.000 de metri cubi pe pădure pe an

Nora Dumitrescu

Dachim din Turda produce uleiuri presate la rece de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment