Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima conferinta a spatiilor de coworking din Moldova

Pe 26 ianuarie 2018, în spațiul de coworking Fab Lab Iași (www.fablabiasi.ro) a avut loc conferința Coworking Spaces of Moldova alături de circa 50 de reprezentanți ai unor spații de coworking și incubatoare de afaceri din regiunea Moldovei (regiunea de Nord-Est din România și Republica Moldova).
În România de Nord-Est funcționează 8 spații de coworking iar în Chișinău sunt active 6 astfel de spații. De asemenea, tot in din Republica Moldova își desfășoară activitatea alte 6 incubatoare de afaceri care au ca și scop dezvoltarea antreprenoriatului în orașele în care activează.
Cifrele reieșite în urma bilanțului făcut împreună în cadrul conferinței arată că în întreaga regiunea a Moldovei există peste 10.000 de metri pătrați de spații de coworking cu peste 1.200 de posturi individuale de lucru.
În regiunea Nord-Est a României există 4.275 metri pătrați în 7 spații comune de lucru în care antreprenori, startup-uri și freelanceri își desfășoară activitatea. În acești metri pătrați, există 205 locuri pregătite să găzduiască persoane și afaceri din domenii precum tehnologie, IT, design, marketing, HR, artă etc.

  • IASI – Fab Lab Iasi (725 mp), The Grape (450 mp), Hubrica (800 mp), Hackerspace (200 mp) si Hub Resilience (100 mp)
  • PIATRA-NEAMT – Rubik Hub (1.600 mp)
  • ROMAN, jud.Neamt – Kult Hub (120 mp)
  • BACAU – Nest Hub (280 mp)

În Republica Moldova, spațiile de coworking active însumează 6.000 metri pătrați, ce găzduiesc 1.000 locuri pentru antreprenorii și frelancerii locali.

  • CHIȘINĂU – Tekwill (4.000 mp), Digital Park (1.000 mp), Generator Hub (400 mp), iHUB (400 mp), Armeneasca 13A (200 mp) si Classter (3.000 mp, in curs de infiintare).

Pe lângă aceastea, incubatoarele din Republica Moldova însumează 7.830 metri pătrați și în jur de 132 de locuri dedicate afacerilor de orice profil din localitățile Nisporeni, Soroca, Sîngerei, Călărași, Leova si Cahul.
Pe lângă găzduirea antreprenorilor și freelancer-ilor în spațiile comune de lucru, hub-urile au ca scop stimularea antreprenoriatului și prin sesiuni, evenimente și workshop-uri pe diferite teme, cu scopul de a spori transferul de cunoștințe către cei care au o idee de business și sunt în curs de dezvoltare sau cei care au deja o inițiativă dezvoltată dar au nevoie de sprijin.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive, cumpărată de americanii de la JD Norman Industries

Articolul următor

MIPIM 2018 announces bumper edition for hotel & tourism

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share