Brașov Lideri si afaceri Real Estate Ultimele stiri

Bilka, la un pas de 100 mil. euro, afaceri mai mari cu 45%

Bilka, liderul pieței de acoperișuri, a încheiat 2017 cu o cifră de afaceri de 394 milioane lei (86 milioane de euro), în creștere cu 45% față de 2016, când a înregistrat afaceri de 271 milioane lei. În topul vânzărilor rămâne divizia de produse destinate pieţei rezidențiale, cu o pondere de 90%.
Avansul susţinut al companiei se datorează în principal extinderii şi investiţiilor, care au ajuns la un total de 30 de milioane de euro în ultimii 11 ani. Cea mai recentă investiţie a fost realizată anul trecut pentru achiziţia platformei industriale Hidromecanica 2 Braşov, unde compania a demarat un nou proiect de dezvoltare, investiţie care s-a ridicat la 5,56 milioane euro.
”Rezultatele înregistrate continuă să confirme că strategia noastră bine conturată este cea corectă. Însă, pe lângă cifra de afaceri, care a fost de 86 milioane de euro anul trecut, noi ne ghidăm şi după alţi doi indicatori de performanţă. Primul este numărul de case acoperite – am ajuns anul trecut la 57.000 de sisteme complete pentru acoperiş produse şi comercializate -, şi cel de-al doilea indicator, care ne arată performanţele unei companii din domeniul nostru de activitate, este consumul de oţel prevopsit – acesta fiind materia prima utilizată pentru 95% din produsele pe care le comercializăm. La Bilka am înregistrat în 2017 un consum de 80.000 de tone de oţel prevopsit, fiind cel mai mare consumator de oţel prevopsit din Europa de Est”, a declarat Horaţiu Țepeş.
În 2018 compania continuă planul de investiţii demarat anul trecut, odată cu achiziţionarea platformei Hidromecanica 2 Braşov, care se ridică la 20 milioane de euro, având termen de finalizare anul 2020.
”Anul acesta focusul este pe planul investiţional demarat anul trecut, pe proiectul de dezvoltare a diviziei de industrial. Începem renovarea platformei şi în paralel am demarat deja procedurile pentru achiziţia de utilaje de producţie necesare, realizarea stocurilor de materie primă şi creşterea echipei care va gestiona această divizie. Investiţiile vor fi finalizate în 2020, însă primele rezultate pe care acestea le vor produce le vom simţi la începutul lui 2019, când preconizăm că vom fi gata să demarăm producţia de panouri termoizolante”, a precizat Horaţiu Țepeş.
Piaţa de acoperişuri a înregistrat anul trecut o creştere medie de 10%, ajungând la aproximativ 38 milioane de metri pătraţi. Compania estimează o pondere a acoperişurilor metalice în totalul pieţei de acoperişuri de 70%, urmând ca pe termen scurt şi mediu să depăşească această cotă.
Sursa foto: bilka.ro

Related posts

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

Se pun în vânzare primele abonamente la Untold

Stefana Muresan

Situația investițiilor publice din Sibiu: Peste 20 de șantiere deschise

Ion Surdu

Anuarul de real estate al României, la Expo Real Munich 2017

Nicolae Pop

Guvernul a decis înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Stefana Muresan

Noi pachete de senzori Philips Internet of Things, lansate de Signify: 82% din profituri, generate din vânzarea de produse eficiente energetic

Papuc Irina

Căutăm investitor de 300 milioane de euro în centrul Clujului!

Nora Dumitrescu

Mandatul directorului general al Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a fost prelungit cu încă patru ani

Papuc Irina

Conferințele Transilvania Open 4 Business debutează astăzi

Ligia Voro

Pallas™ și Floramix™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu  

Ligia Voro

Comunitatea de business germană solicită introducerea urgentă a sistemului de muncă flexibilă

Ligia Voro

Sibiul, destinație culinară recomandată pentru 2019 de National Geographic Traveller

redactia

CFR SA a testat noul sistem centralizat de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar, pe tronsonul Arad-Curtici

Stefana Muresan

Vor să mențină controlul afacerilor de familie, dar nu au planuri de succesiune clare

Ligia Voro

Banca Națională găzduiește expoziția Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România, o inițiativă CITR Group

redactia

Editorii de presă digitală, membri ai BRAT – apel către clienți și industria media

Ligia Voro

Depaco deschide la Cluj-Napoca cel de-al doilea centru regional de vânzare marca Wetterbest

Stefana Muresan

Transportul metropolitan din Brașov se extinde în alte patru localități

Papuc Irina

Oferte speciale și vacanțe la preț redus la „Oradea Turism Expo”

Traian Dan

OMV, profit peste așteptări în T1 din 2017

Stefana Muresan

Maraton al Transplantului, la Spitalul Sf Constantin din Braşov. Nume mari ale transplantului internaţional au lucrat pro bono

redactia

Poșta va face livrări contra cost pentru pacienții din programele naționale la Cluj

Nora Dumitrescu

De vineri, 15 mai, se vor deschide parcurile în municipiul Satu Mare

Traian Dan

Piața chineză se deschide pentru exporturile românești

redactia

Leave a Comment