Cluj IT&C Lideri si afaceri Ultimele stiri

Despre energia de a schimba lumea în bine la Endava Inspire

Pe 30 ianuarie 2018, aproape 700 de oameni au participat la prima ediţie a Endava Inspire, un eveniment dedicat motivației: cum identificăm acel imbold care ne determină să schimbăm lumea în bine. Prin această inițiativă, Endava și invitații săi: Dragoş Bucurenciu, Mircea Miclea, Iren Arsene, Alin şi Tibi Uşeriu, și-au propus să aducă în comunitatea clujeană un strop de inspirație prin reafirmarea valorilor care ne determină să ne urmăm visele și să schimbăm direcțiile în care se îndreaptă societatea și lumea în care trăim.
 
Dragoș Bucurenci a deschis seria discursurilor vorbind despre impactul pe care îl are modul în care sunt gestionate nevoile psihologice în dezvoltarea unui om, în funcție de tipul său de personalitate, și despre cât de importantă este conștientizarea acestor nevoi. “M-aș bucura să fim mai atenți la nevoile noastre, să învățăm să ni le identificăm și să avem grijă de noi în primul rând, prin a învăța să le exprimăm”, a menționat Dragoș.
 
Președinele Asociației Tășuleasa Social, Alin Ușeriu, este de părere că trebuie să schimbăm mentalitățile începând de astăzi, dacă ne dorim o Românie de mâine schimbată în bine și a vorbit despre importanța implicării și a responsabilizării. “Ca asteptările tale de la un grup să fie justificate, trebuie mai întâi să investești în educație în grupul respectiv. Fie că e vorba de educatie de mediu, de stiinţa gestionării unui proiect sau de leadership, cel mai uşor înveți pe cineva prin puterea exemplului”, afirmă Alin.
 
Invitatul special, Iren Arsene, Directorul Editurii Curtea Veche, consideră că într-o societate, educația este cea mai importantă cale către libertate. Împreună cu Isabela Buhai, Delivery Unit Manager Endava în Cluj, acesta a dezbătut importanța cărţilor în dezvoltarea individului și a vorbit despre inițiativele pe care le derulează în cadrul Asociației Curtea Veche pentru a încuraja lectura în rândul tinerilor: “După ce citim, încă cinci zile, fără să ne dăm seama, creierul nostru procesează acea informație.”
 
Perspectiva Economiei Comportamentale în cadrul procesului motivațional a fost prezentată de profesorul Mircea Miclea, Director al Centrului de Psihologie Cognitivă Aplicată. În cadrul prezentării, acesta a abordat trei perspective de cercetare și modul în care acestea sunt aplicate atât în cadrul profesional, cât și în cel personal. “O foarte mare parte dintre realizările noastre se obțin tocmai pentru că noi evaluăm viitorul mai mult decât evaluăm prezentul”, a precizat Mircea Miclea.

Seria prezentărilor a fost completată de Tibi Uşeriu, dublu câștigător al Ultra Maratonului Arctic, a cărui poveste de viață dovedeşte resursele nebănuite de care dispune fiecare dintre noi şi cum putem să ieșim din situații extreme în care nu am crezut vreodată că am putea să ajungem. “Şi atunci când simţi că nu mai poţi, de fapt mai poţi puţin, iar acel efort suplimentar poate face diferenţa. Este un exemplu despre cât de jos poți să ajungi și cât de mult poți să schimbi și să inspiri”, consideră Tibi.
Isabela Buhai, managerul unității de dezvoltare software din Cluj al Endava, a ținut să mulțumească celor prezenți și invitaților care și-au împărtășit propriile experiențe de viață și a vorbit despre planurile Endava pentru perioada următoare:
“Am fost plăcut surprinși de numărul mare de persoane care au participat la Endava Inspire, iar cuvintele de apreciere transmise în urma evenimentului ne dau încredere să ducem mai departe acest proiect. Dorim să angajăm în continuare ingineri talentați, care doresc să contribuie la dezvoltarea unor sisteme și platforme software pentru clienți din întreaga lume. Avem o diversitate mare de proiecte care implică tehnologii de ultimă generație și încurajăm în permanență inovația și creativitatea în cadrul serviciilor pe care le oferim clientilor nostri. Vom continua să ne implicăm în creșterea comunităților locale prin organizarea sau colaborarea în cadrul unor evenimente precum cele organizate sub umbrela Endava Tech Flow. Ne propunem, de asemenea, să continuam seria de Innovation Labs și Hackathons, inițiative care au la baza o provocare tehnică. Anul acesta ne dorim să externalizăm acest gen de inițiative prin organizarea unor evenimente care să susțină dezvoltarea comunității prin inovație tehnologică și să aducă un beneficiu locuitorilor orașului Cluj-Napoca. Un prim exemplu în acest sens va fi Hackathon-ul cu tematică Smart City – Code4Cluj – organizat în luna aprilie a acestui an, în colaborare cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca.”

Evenimentul a avut și o componentă caritabilă, chiar dacă participarea a fost gratuită, pe parcursul conferinței cei prezenți au avut posibilitatea de a face donații. Toate fondurile strânse în cadrul Endava Inspire vor fi investite în achiziționarea de cărți, pentru a îmbunătăți oferta de lectură din comunitățile rurale din jurul Clujului. De asemenea, ca urmare a colaborării dintre Endava și Asociația Curtea Veche, peste 100 de copii din Cluj-Napoca și Apahida, au avut posibilitatea de a  participa la ateliere de lectură în zilele ce au urmat evenimentului.
 
 
 
 

Related posts

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

EXPO REAL: Hybrid Summit enables new start for the real estate industry

Papuc Irina

Canadienii de la Maple Bear deschid grădinițe în serie în Ardeal

Nora Dumitrescu

Mai multe imobile din Cluj devin verzi, cu bani europeni

Stefana Muresan

The forced transformation of the Automotive industry

Papuc Irina

Cluj: Alocare de 23 mil. lei pentru infrastrutura Tetarom V

Stefana Muresan

Dürkopp Adler investește în tehnică și în echipă

Stefana Muresan

Gastronomii din Sălaj au făcut show în Slovacia

Nora Dumitrescu

Sibiu: Donație de 30.000 de euro pentru Spitalul de Psihiatrie, datorită Rotary Club

Stefana Muresan

Richard Branson şi pariul de £1 milion

Raluca Ursu

Sectorul construcțiilor 2021: finanțări, investiții, risk management – LIVE, 30 iulie

Papuc Irina

Iașul propune extinderea “Alianţei Vestului” peste Carpați

redactia

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Turismul și patrimoniul cultural în regiunea transfrontalieră Banat, în dezbatere la UVT

Stefana Muresan

Iulian Rusu, românul care a creat pâinea viitorului. Alimentul creat de el a luat aurul la un salon de inventică din Italia

redactia

Norvegienii oferă până la 2 milioane de euro pentru firmele românești inovatoare

Ion Surdu

Romgaz câștigă un contract de peste 33 milioane lei cu Oltchim

Stefana Muresan

Globalworth Industrial, Globalworth’s logistics and light industrial sub-brand, has reached 100% occupancy rate

Papuc Irina

Business Evolution. Cum să decodezi transformarea digitală și să construiesti o companie care performează

Ligia Voro

Mihai Păduroiu numit CEO, Office Division, One United Properties

Ionut Oprea

România avea, anul trecut, 823 km de autostrăzi și peste 28.000 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

ARL Cluj (Strabag), lucrări de 2,3 mil. euro pentru apă și canalizare în Bistrita-Nasaud

Stefana Muresan

Falimentul unei istorii de aproape trei decenii: RAFO Onești. Și totuși…

Ligia Voro

River Development: Businesses should not give up their strategies, their own mission

Ionut Oprea

Leave a Comment