Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Despre energia de a schimba lumea în bine la Endava Inspire

Pe 30 ianuarie 2018, aproape 700 de oameni au participat la prima ediţie a Endava Inspire, un eveniment dedicat motivației: cum identificăm acel imbold care ne determină să schimbăm lumea în bine. Prin această inițiativă, Endava și invitații săi: Dragoş Bucurenciu, Mircea Miclea, Iren Arsene, Alin şi Tibi Uşeriu, și-au propus să aducă în comunitatea clujeană un strop de inspirație prin reafirmarea valorilor care ne determină să ne urmăm visele și să schimbăm direcțiile în care se îndreaptă societatea și lumea în care trăim.
 
Dragoș Bucurenci a deschis seria discursurilor vorbind despre impactul pe care îl are modul în care sunt gestionate nevoile psihologice în dezvoltarea unui om, în funcție de tipul său de personalitate, și despre cât de importantă este conștientizarea acestor nevoi. “M-aș bucura să fim mai atenți la nevoile noastre, să învățăm să ni le identificăm și să avem grijă de noi în primul rând, prin a învăța să le exprimăm”, a menționat Dragoș.
 
Președinele Asociației Tășuleasa Social, Alin Ușeriu, este de părere că trebuie să schimbăm mentalitățile începând de astăzi, dacă ne dorim o Românie de mâine schimbată în bine și a vorbit despre importanța implicării și a responsabilizării. “Ca asteptările tale de la un grup să fie justificate, trebuie mai întâi să investești în educație în grupul respectiv. Fie că e vorba de educatie de mediu, de stiinţa gestionării unui proiect sau de leadership, cel mai uşor înveți pe cineva prin puterea exemplului”, afirmă Alin.
 
Invitatul special, Iren Arsene, Directorul Editurii Curtea Veche, consideră că într-o societate, educația este cea mai importantă cale către libertate. Împreună cu Isabela Buhai, Delivery Unit Manager Endava în Cluj, acesta a dezbătut importanța cărţilor în dezvoltarea individului și a vorbit despre inițiativele pe care le derulează în cadrul Asociației Curtea Veche pentru a încuraja lectura în rândul tinerilor: “După ce citim, încă cinci zile, fără să ne dăm seama, creierul nostru procesează acea informație.”
 
Perspectiva Economiei Comportamentale în cadrul procesului motivațional a fost prezentată de profesorul Mircea Miclea, Director al Centrului de Psihologie Cognitivă Aplicată. În cadrul prezentării, acesta a abordat trei perspective de cercetare și modul în care acestea sunt aplicate atât în cadrul profesional, cât și în cel personal. “O foarte mare parte dintre realizările noastre se obțin tocmai pentru că noi evaluăm viitorul mai mult decât evaluăm prezentul”, a precizat Mircea Miclea.

Seria prezentărilor a fost completată de Tibi Uşeriu, dublu câștigător al Ultra Maratonului Arctic, a cărui poveste de viață dovedeşte resursele nebănuite de care dispune fiecare dintre noi şi cum putem să ieșim din situații extreme în care nu am crezut vreodată că am putea să ajungem. “Şi atunci când simţi că nu mai poţi, de fapt mai poţi puţin, iar acel efort suplimentar poate face diferenţa. Este un exemplu despre cât de jos poți să ajungi și cât de mult poți să schimbi și să inspiri”, consideră Tibi.
Isabela Buhai, managerul unității de dezvoltare software din Cluj al Endava, a ținut să mulțumească celor prezenți și invitaților care și-au împărtășit propriile experiențe de viață și a vorbit despre planurile Endava pentru perioada următoare:
“Am fost plăcut surprinși de numărul mare de persoane care au participat la Endava Inspire, iar cuvintele de apreciere transmise în urma evenimentului ne dau încredere să ducem mai departe acest proiect. Dorim să angajăm în continuare ingineri talentați, care doresc să contribuie la dezvoltarea unor sisteme și platforme software pentru clienți din întreaga lume. Avem o diversitate mare de proiecte care implică tehnologii de ultimă generație și încurajăm în permanență inovația și creativitatea în cadrul serviciilor pe care le oferim clientilor nostri. Vom continua să ne implicăm în creșterea comunităților locale prin organizarea sau colaborarea în cadrul unor evenimente precum cele organizate sub umbrela Endava Tech Flow. Ne propunem, de asemenea, să continuam seria de Innovation Labs și Hackathons, inițiative care au la baza o provocare tehnică. Anul acesta ne dorim să externalizăm acest gen de inițiative prin organizarea unor evenimente care să susțină dezvoltarea comunității prin inovație tehnologică și să aducă un beneficiu locuitorilor orașului Cluj-Napoca. Un prim exemplu în acest sens va fi Hackathon-ul cu tematică Smart City – Code4Cluj – organizat în luna aprilie a acestui an, în colaborare cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca.”

Evenimentul a avut și o componentă caritabilă, chiar dacă participarea a fost gratuită, pe parcursul conferinței cei prezenți au avut posibilitatea de a face donații. Toate fondurile strânse în cadrul Endava Inspire vor fi investite în achiziționarea de cărți, pentru a îmbunătăți oferta de lectură din comunitățile rurale din jurul Clujului. De asemenea, ca urmare a colaborării dintre Endava și Asociația Curtea Veche, peste 100 de copii din Cluj-Napoca și Apahida, au avut posibilitatea de a  participa la ateliere de lectură în zilele ce au urmat evenimentului.
 
 
 
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Cluj-Napoca, cel mai important Digital Innovation Hub din centrul și estul Europei

Articolul următor

O nouă localitate, racordată la rețeaua publică de apă potabilă a Clujului

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share