Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O plantație de aluni din Timiș produce materie primă pentru Ferrero Rocher sau Raffaello

Cea mai mare plantație de aluni din România este amplasată în zona colinară a județului Timiș și însumează mai bine de 700 de hectare.
Este vorba despre o investiție italiană demarată în anul 2007 de un grup de asociați italieni, care au intuit potențialul de producție al zonei corelat cu prețurile mai mult decât accesibile la terenurile agricole din zona de deal, mult mai mici decât în zonele cu cernoziom ale câmpiei timișene.
Reprezentantul investitorului italian, Daniele Uilieri, a declarat pentru radiotimisoara.ro că ideea acestei plantații s-a născut chiar în Italia.
“Șefii noștri din Italia au plantație de aluni și s-au gândit de ce să nu facem o probă și în altă țară. Am venit în România și am văzut că aici clima este apropiată de cea din Italia. Am făcut o probă. Am cumpărat pământ în anul 2007 și am început să facem plantația în comunele Brestovăț, Ghizela și Secaș”, spune reprezentantul investitorului italian.
Deși material săditor se produce și la pepiniera de la Seleuș, din județul Arad, italienii au preferat să vină cu puieții proprii, soiuri care să reziste atât verilor secetoase, cât și celor cu exces de umiditate cum a fost cea a anului 2016.
Livada de aluni din județul Timiș a intrat deja în producție însă este departe de potențialul maxim pe care îl va atinge abia în anul al 15-lea de la plantare. Daniele Uilieri spune că afacerea poate fi rentabilă într-o plantație care să aibă minimum 10 hectare.
Potrivit sursei citate, alunele produse în România suferă doar un tratament primar, după care iau calea Italiei unde sunt procesate și trimise la marile branduri de pe piața mondială a ciocolatei precum Ferrero Rocher sau Raffaello.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul Judetean Cluj va reabilita si moderniza peste 156 de km de drumuri judetene din categoria drumurilor de piatra si de pamant

Articolul următor

Austriecii de la Rosendahl, nouă hală de producție la Satu Mare, investiție de 3,5 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share