Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

"Castelul lui Dracula", din Pasul Tihuţa, scos la vânzare cu aproape 7 mil. de euro

Hotelul din Pasul Tihuţa, construit pe locul unde scriitorul Bram Stoker şi-a imaginat că ar fi castelul contelui-vampir Dracula a fost scos la vânzare, potrivit Agerpres.
Locaţia a fost scoasă la vânzare pentru aproximativ 7 milioane de euro, potrivit anunţului postat online de o agenţie imobiliară din Cluj-Napoca.
Preţul de vânzare a fost stabilit la 5,8 milioane euro, fără TVA, hotelul având o suprafaţă de aproximativ 4.100 metri pătraţi şi un teren aferent de peste 16.000 metri pătraţi, 66 de camere destinate turiştilor, dispuse pe trei nivele, cramă, restaurant, terasă, dar şi o staţie proprie de captare şi tratare a apei.
La demisolul hotelului se află şi principala atracţie pentru amatorii de senzaţii tari: “camera groazei” sau cavoul în care îşi doarme somnul de veci celebrul vampir.
Hotelul a fost construit în perioada 1976-1983 la peste 1.100 metri altitudine, în Pasul Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, în stilul unui castel medieval, din dorinţa autorităţilor judeţene de a fructifica în scop turistic legenda lui Dracula.
Imobilul aparţine în prezent omului de afaceri Ioan Moldovan, care a figurat ani la rândul în topul celor mai bogaţi români, cu afaceri în domeniul hotelier şi în industria alimentară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Secțiunea de autostradă Sebeș-Turda are finanțare: 272 mil. de euro din fondul european de dezvoltare regională

Articolul următor

Grupul ODU, investiție într-o nouă unitate de producție în Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share