Agricultura Antreprenori Timiș Ultimele stiri

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Primul magazin de produse alimentare al celei dintâi cooperative din județul Timiș a fost deschis la Timișoara.
Cooperativa Timlactagro a reușit să își deschidă propria fabrică de produse lactate, iar acum își comercializează produse într-un spațiu din zona Bucovina din Timișoara. Timișorenii pot găsi însă și alte branduri culinare din vestul țării, precum pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci, anunță Radio Timisoara.
Cooperativa intenționează să deschidă un lanț de magazine în Timișoara, cu produse 100% made in Banat, spune Viorel Hapenciuc, membru al Timlactagro.
“S-a născut greu pentru că practic 80% am primit și bani de la comunitatea europeană, dar diferența cea mai mare pus-o noi, fermierii[…]. În primul rând înseamnă un preț mai bun la litrul de lapte, în al doilea rând, noi sperăm să mai deschidem în toate zonele din Timișoara magazine. Acesta este primul, noi vrem în toate zonele să deschidem să deschidem toată producția de lapte achiziționată la fabrică”, a declarat Viorel Hapenciuc, pentru sursa citată.
Fabrica de produse lactate funcționează în Bucovăț și are o capacitate de lucru de până la 12.000 de litri de lapte pe zi. Unitatea de producție a costat 600.000 de euro, bani proveniți în cea mai mare parte din fondurile fermierilor, respectiv 28 de crescători de bovine din județele Timiș și Arad.

Related posts

INAUGURARE SHOWROOM CAAB HOME&OFFICE DESIGN

Stefana Muresan

Clusterele, noul motor al stabilității economice în lume

Stefana Muresan

Metode noi de investigație la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Stefana Muresan

Leave a Comment