Energie Hunedoara Ultimele stiri

Complexul Energetic Hunedoara va furniza servicii de sistem la o putere de 400 de MW până în 2020

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care Complexul Energetic Hunedoara va asigura servicii de sistem la o putere de 400 de MW până în 2020, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei.
‘La propunerea Ministerului Energiei, Guvernul României a adoptat, astăzi, 05.04.2018, o Ordonanţă de Urgenţă, necesară pentru asigurarea stabilităţii Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN) şi siguranţei alimentării cu energiei a populaţiei şi consumatorilor industriali. Potrivit Ordonanţei, centralele din Complexul Energetic Hunedoara vor fi obligate să furnizeze servicii de sistem la o putere de 400 de MW în următorii doi ani (până în 2020). Totodată, actul normativ adoptat astăzi prevede ca Transelectrica să stabilească lunar capacitatea necesară acestor servicii’, se arată în comunicat.
Reprezentanţii ministerului arată că decizia are la bază rezultatele studiului operatorului de transport şi sistem care a analizat regimurile de funcţionare ale SEN în lipsa producţiei de energie din termocentralele Mintia şi Paroşeni.
Astfel, analizele au indicat că, într-un asemenea scenariu, alimentarea zonei de nord-vest a ţării ar presupune o creştere a transferului de putere dinspre zona de sud, fapt ce ar putea afecta capacitatea transfrontalieră dintre România şi Ungaria.
Totodată, studiul notează şi alte consecinţe negative asupra SEN într-un asemenea context, precum reducerea nivelul de adecvanţă al SEN, mai ales în perioadele de iarnă şi în cele de secetă accentuată şi creşterea riscului apariţiei unor blocaje sau amânări în realizarea programului de investiţii şi modernizare a reţelei electrice de transport (realizare axului de 400 kV ‘Banat’).
Mai mult, Transelectrica a recomandat menţinerea grupului de la centrala termoelectrică Paroşeni şi cel puţin a unui grup în centrala termoelectrică Mintia până la finalizarea lucrărilor de trecere a axului ‘Banat’ (axul de 220 kV Porţile de Fier – Reşiţa – Timişoara – Săcălaz – Arad) de la tensiunea de 220 kV la tensiunea de 400 kV, investiţie estimată a se finaliza în anul 2024.
Ministerul Energiei aminteşte că, în România, sursele de producţie de energie electrică sunt repartizate dezechilibrat între jumătatea din sud şi cea de nord a ţării: în jumătatea de nord sunt instalate capacităţi care acoperă doar 20% din producţia de energie electrică a SEN.
Complexul Energetic Hunedoara asigură 5% din totalul producţiei naţionale de energie, fiind cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a ţării.

Related posts

Ventilator mecanic 100% românesc – primele rezultate ale echipei care dezvoltă echipamentul la Mureș: „Funcționează impecabil”

Ion Surdu

CJ Timiș propune Băncii Mondiale 10 investiții majore. Valoarea depășește 700 de milioane de euro

redactia

Turismul rural poate ajuta România să fie competitivă cu orice țară europeană dezvoltată turistic

Ion Surdu

Fostul hotel al lui Paszkany va fi demolat

Nora Dumitrescu

Hidroelectrica și-a dublat valoarea la 4 miliarde de euro

Stefana Muresan

Conferința directorilor generali ai aeroporturilor membre în AAR  

Ligia Voro

Vinuri, gastronomie și proiecte românești de top la Premiile de Excelență Vinul.Ro & GastroArt 2019

Ligia Voro

UVT – laureată a Galei Premiilor Elsevier: Premiul pentru Excelență în Colaborările Internaționale

Stefana Muresan

WDP continuă să investească în România, conform raportului financiar pentru S1

Ligia Voro

Compania de transport, distribuţie şi logistică Aquila Ploiesti a cumparat distribuitorul Agrirom din Arad, cu afaceri de 44 milioane euro

redactia

O hală agroalimentară modernă a fost construită în Zlatna: investiție de aproape 900.000 lei

Papuc Irina

  PR32F73 –  hibridul de aur în Insula Mare a Brăilei

redactia

Alianța magazinelor online din România, inițiată de 17 companii

Nora Dumitrescu

Organizaţia Salvaţi Copiii şi tenismena Sorana Cîrstea au dotat Maternitatea din Târgovişte, în valoare de aproape 23.000 de euro

Papuc Irina

The Landmark, in administrarea Colliers

Ionut Oprea

Băimărenii de la Kema Tronic se vor implica în proiectul Reduces

Nora Dumitrescu

eMag, comenzi de aproape 500 de milioane de lei, de Black Friday

Papuc Irina

UiPath la forumul economic franco-român – “Poveștile care schimbă jocul”

Ligia Voro

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Stefana Muresan

Datacor vrea să investească 1,35 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Stefana Muresan

Angrenajul Michelin, pus în mișcare la Zalău. Vor 1.500 de noi angajați

Stefana Muresan

Apare un nou brand: Bun de Maramureș

Nora Dumitrescu

Primele şase autobuze noi Mercedes au sosit la Oradea, urmează hibridele

Traian Dan

Mai multe publicații locale îi cer lui Ludovic Orban declararea presei drept domeniu de interes strategic și câteva măsuri de sprijin

Nicolae Pop

Leave a Comment