Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de inchidere a depozitului neconform de deseuri din Dej

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a emis ordinul de incepere a lucrarilor de inchidere si ecologizare a depozitului de deseuri urban neconform din Dej.
,,Este un nou pas inainte, extrem de important, spre completa rezolvare a problemei depozitelor neconforme de deseuri din judet. Dupa recenta finalizare a inchiderii rampelor de la Turda, Gherla si Huedin, iata ca si cea de la Dej a intrat in linie dreapta. In ceea ce ne priveste, vom acorda tot sprijinul necesar firmei castigatoare pentru ca intreaga procedura sa se deruleze in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In urma licitatiei derulate in acest scop de forul administrativ judetean, castigatoare a fost desemnata Asocierea CASTRUM CORPORATION S.R.L. & RAR CONSTRUCT PREST S.R.L. & CEPROMIN S.A., lider al asocierii fiind CASTRUM CORPORATION S.R.L.. Valoarea totala a contractului semnat cu asocierea castigatoare este de 2.156.751,18 de lei – fara TVA.
In ceea ce priveste durata maxima de executie a lucrarilor, aceasta este 12 luni din care patru luni sunt alocate procedurii de proiectare iar restul de opt luni reprezinta perioada de executie propriu-zisa a lucrarilor.
In ceea ce priveste activitatile ce urmeaza a fi efectuate pentru inchiderea depozitului neconform din Dej, in suprafata totala de 20.951 de mp, cele de proiectare vor consta in elaborarea de studii geo si topo, obtinerea autorizatiilor, avizelor si acordurilor necesare, elaborarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, revizuirea Acordului de mediu in concordanta cu solutiile tehnice propuse de contractor, elaborarea planului de intretinere post-inchidere, etc.
In acelasi timp, lucrarile de executie vor viza, in principal, profilarea si reconfigurarea depozitului si, respectiv, acoperirea cu un strat de pamant peste care se va realiza o inierbare a intregii suprafete. Totodata, vor fi efectuate lucrari de drenaj, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, precum si alte categorii de lucrari necesare inchiderii gropii neconforme de pe acest amplasament.
Reamintim in acest context faptul ca, in anul 2015, contractul de lucrari pentru inchiderea si ecologizarea ultimelor doua depozite urbane neconforme din judet – Campia Turzii si Dej, a fost atribuit Asocierii S.C. Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger GmbH. Intrucat, ulterior castigarii licitatiei, asocierea in cauza a solicitat in mod total nejustificat suplimentarea valorii lucrarilor cu o suma considerabila, respectiv cu nu mai putin de 6.150.000 de lei in plus, contractul a fost reziliat iar procedura de licitatie a fost reluata, transmite Consiliul Judetean Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Acţionarul majoritar al Retrasib Sibiu a lansat o ofertă de preluare integrală a producătorului român pentru 9,6 mil.lei

Articolul următor

Japonezii, interesați să construiască un metrou la Cluj, pe linia Florești - aeroport sau Apahida

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share