Cluj Investitii Ultimele stiri

A fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de inchidere a depozitului neconform de deseuri din Dej

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a emis ordinul de incepere a lucrarilor de inchidere si ecologizare a depozitului de deseuri urban neconform din Dej.
,,Este un nou pas inainte, extrem de important, spre completa rezolvare a problemei depozitelor neconforme de deseuri din judet. Dupa recenta finalizare a inchiderii rampelor de la Turda, Gherla si Huedin, iata ca si cea de la Dej a intrat in linie dreapta. In ceea ce ne priveste, vom acorda tot sprijinul necesar firmei castigatoare pentru ca intreaga procedura sa se deruleze in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In urma licitatiei derulate in acest scop de forul administrativ judetean, castigatoare a fost desemnata Asocierea CASTRUM CORPORATION S.R.L. & RAR CONSTRUCT PREST S.R.L. & CEPROMIN S.A., lider al asocierii fiind CASTRUM CORPORATION S.R.L.. Valoarea totala a contractului semnat cu asocierea castigatoare este de 2.156.751,18 de lei – fara TVA.
In ceea ce priveste durata maxima de executie a lucrarilor, aceasta este 12 luni din care patru luni sunt alocate procedurii de proiectare iar restul de opt luni reprezinta perioada de executie propriu-zisa a lucrarilor.
In ceea ce priveste activitatile ce urmeaza a fi efectuate pentru inchiderea depozitului neconform din Dej, in suprafata totala de 20.951 de mp, cele de proiectare vor consta in elaborarea de studii geo si topo, obtinerea autorizatiilor, avizelor si acordurilor necesare, elaborarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, revizuirea Acordului de mediu in concordanta cu solutiile tehnice propuse de contractor, elaborarea planului de intretinere post-inchidere, etc.
In acelasi timp, lucrarile de executie vor viza, in principal, profilarea si reconfigurarea depozitului si, respectiv, acoperirea cu un strat de pamant peste care se va realiza o inierbare a intregii suprafete. Totodata, vor fi efectuate lucrari de drenaj, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, precum si alte categorii de lucrari necesare inchiderii gropii neconforme de pe acest amplasament.
Reamintim in acest context faptul ca, in anul 2015, contractul de lucrari pentru inchiderea si ecologizarea ultimelor doua depozite urbane neconforme din judet – Campia Turzii si Dej, a fost atribuit Asocierii S.C. Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger GmbH. Intrucat, ulterior castigarii licitatiei, asocierea in cauza a solicitat in mod total nejustificat suplimentarea valorii lucrarilor cu o suma considerabila, respectiv cu nu mai putin de 6.150.000 de lei in plus, contractul a fost reziliat iar procedura de licitatie a fost reluata, transmite Consiliul Judetean Cluj.

Related posts

Un nou tren produs în România, în probe pe ruta București-Predeal

Papuc Irina

UPS, cea mai mare companie de expediții aeriene, cu baze operaționale la Cluj Napoca și Timișoara, creștere cu 35% a serviciilor de export

Stefana Muresan

Constructorii de la ASA extind un parc logistic în Gilău

Nora Dumitrescu

Râurile din Ardealul de Nord vor fi decolmatate și amenajate

Nora Dumitrescu

Una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România, inaugurată la Oradea

Traian Dan

Hotelurile Clujului vor scutiri de taxe și impozite

Nora Dumitrescu

Performanțele Corteva Agriscience™ recunoscute la Crop Science Awards 2019

Ligia Voro

Vernisajul expoziţiei „Enigmele mărgelelor”. Tablouri unicat în România, „pictate” din sute de mii de mărgele lipite manual

Stefana Muresan

Karpatia Horse Show. Spectacolul unic al echitației de top mondial revine pentru a VI-a ediție 

Ligia Voro

Clujana își face rețea în Transilvania. Va deschide magazine la Sibiu și Bistrița

Nora Dumitrescu

Comisarul european Corina Creţu, la Cluj, apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature pentru finanţare europeană

redactia

Dr. Ciprian Dan COSTEA, Vicepresident & Board Representative – Autonova Satu Mare: „Să punem la punct infrastructura rutieră, feroviară, maritimă și aeriană…”

Gruita Ienasoiu

Producătorul de componente auto Preh România investeşte 20 mil. euro în producţie şi logistică

Stefana Muresan

Familia Mureşan din Gherla, reţea de 23 de magazine de mezeluri în judeţul Cluj

redactia

Arad: OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi, investiţie de aproximativ 19 milioane de euro

Stefana Muresan

Ocolitoarea Turda – Câmpia Turzii va avea 16 kilometri

Nora Dumitrescu

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

Mai multe curse low-cost de pe aeroportul din Someșeni

Nora Dumitrescu

Draxlmaier, Autoliv şi Yazaki, în topul companiilor care au angajat cei mai mulți oameni în 2016

Stefana Muresan

Licitația pentru construirea Podului Centenarului din Oradea, finalizată

Stefana Muresan

Mihai Daraban la Indagra 2018: Vrem să pariem pe procesare. Indagra Food să depășească Indagra

redactia

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Stefana Muresan

Peste 300 de echipamente IT pentru copiii de la țară, prin intermediul IT4Kids

Traian Dan

Noi autobuze electrice pe străzile Clujului

Stefana Muresan

Leave a Comment