Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Mondială, asistență tehnică pentru dezvoltarea Brașovului

Primarul George Scripcaru a semnat, din partea Municipiului Brasov, Acordul de prestari servicii de asistenta tehnica cu Banca Mondiala, reprezentata de Tatiana Proskuryakova, directorul pentru Romania si Ungaria al Bancii Mondiale. Durata acestui acord este de 3 ani si are o valoare de 900.000 de euro, fonduri asigurate din bugetul local.
“Este un protocol de asistenta tehnica pentru Programul de dezvoltare urbana a Brasovului si Zonei Metropolitane pe care il semnam astazi, dupa ce anterior a fost aprobat si de Consiliul Local. La nivelul municipiului, asistenta din partea Bancii Mondiale este importanta prin calitatea specialistilor si a expertizei de care vom beneficia. Implicarea bancii se va axa pe mai multe componente. Una dintre acestea este elaborarea Planului Urbanistic General, un document strategic care va da directiile de dezvoltare ale orasului nostru pentru foarte multi ani. De aceeasi expertiza vom beneficia si in ceea ce inseamna implementarea Strategiei integrate de dezvoltare urbana, care va genera o dezvoltare la toate nivelurile, atat investitional, cat si din punct de vedere urbanistic, social, cultural si educational. Banca Mondiala are date foarte precise despre Brasov, pentru ca orasul nostru a facut parte dintre-o analiza amanuntita pe care au realizat-o in ceea ce priveste orasele atractive din Romania. Un astfel de parteneriat este extrem de important nu numai sub aspect tehnic, dar si ca semnal pe care Banca Mondiala il da, ca Brasovul este unul dintre cele mai importante orase din tara“ , a declarat primarul Brasovului, George Scripcaru.
Serviciile de asistenta tehnica acordate de Banca Mondiala se vor concentra pe trei componente principale: consolidarea capacitatii de planificare si gestionare a investitiilor de capital, imbunatatirea gestionarii activelor municipale si crearea cadrului pentru planificare spatiala si regenerarea urbana si cresterea competitivitatii economice si de intarire a activitatilor de cercetare in municipiul Brasov si Zona Metropolitana Brasov.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romgaz a prelungit mandatul directorului general cu încă două luni

Articolul următor

Aviatorilor 8 receives final “Excellent” BREEAM certification

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share