Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania belgiană Sonaca începe anul viitor producţia unei aeronave de 175.000 euro la Cluj

Producătorul de componente pentru avioane Sonaca Aerospace Transilvania, subsidiara locală a grupului belgian Sonaca, va începe în iulie 2019 producţia aeronavei de mici dimensiuni Sonaca 200, compania fiind în proces de extindere a echipei de la fabrica sa din Moldoveneşti, judeţul Cluj, scrie zf.ro.
Noua aeronavă cu două locuri, de 750 de kg, combină performanţele legate de zbor cu un cost eficient şi poate fi folosită atât de şcolile de pilotaj, cât şi de piloţi particulari. Preţul propus de producător este de 175.000 Euro.
Potrivit sursei citate, Sonaca Aerospace Transylvania produce deja component pentru aeronave Airbus A320, în colaborare cu grupul francez. De la finele lui 2018, SAT va participa şi la producţia de prototipuri pentru noua rachetă Ariane 6.
Compania se ocupă de dezvoltarea, fabricarea şi asamblarea de structuri avansate pentru avioane mari, fiind cunoscută an special pentru producerea de componente pentru aripi. Sonaca este furnizor pentru companii precum Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier şi Gulfstream.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Emerson are disponibile 200 de locuri de muncă în campusul de la Cluj

Articolul următor

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share