Hunedoara Industrie Investitii Ultimele stiri

CBRE aduce o fabrică de mașini de spălat în Hunedoara, cea mai importantă investiție greenfield din județ de după 1989, în valoare de 110 mil. euro

• Tranzacția stă la baza celei mai importante investiții greenfield din județul Hunedoara de după 1989, în valoare de 110 milioane euro;
• CBRE a oferit asistență pentru achiziționarea și comasarea a 90 de parcele, deținute de peste 50 de proprietari;
• Procesul de identificare a proprietății și de finalizare a tranzacției a durat mai puțin de un an.
CBRE, liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a intermediat vânzarea unui teren de 42 de hectare către compania BSH Electrocasnice Manufacturing SRL, filiala română a concernului german BSH Hausgeräte GmbH. Terenul se află în Simeria și va fi utilizat pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat. Aceasta va fi prima unitate de pe teritoriul României a producătorului German și a patra în Europa (pe lângă Germania, Spania și Polonia). Investiția de 110 milioane de euro reprezintă cea mai mare plasare de capital din județul Hunedoara din ultimii 30 de ani, într-o unitate care fabrică produse finite.
În cursul acestei tranzacții, CBRE a acționat ca un consultant integrator, coordonând un proiect extrem de complex: identificarea celui mai bun amplasament conform nevoilor beneficiarului, consultanță în identificarea proprietarilor terenurilor și în obținerea documentelor necesare achiziției, asistență în comasarea celor 90 de parcele și în negocierile cu cei peste 50 de proprietari care le dețineau, precum și supervizarea discuțiilor de natură tehnică dintre părțile implicate și autoritățile locale. Finalizarea cu succes a vânzării terenului către BSH va duce la crearea a mai mult de 700 de locuri de muncă, ajutând considerabil la dezvoltarea economică din regiune.
“Pentru mine, acest proiect reprezintă o mare reușită și unul dintre cele mai complexe procese pe care le-am coordonat de-a lungul carierei. Am colaborat perfect atât cu BSH, cât și cu autoritățile locale din județul Hunedoara și din Simeria, care ne-au arătat cât de mult își doresc materializarea acestei investiții majore. Suntem foarte mulțumiți că am ajutat la crearea a peste 700 de locuri de muncă pentru comunitatea locală și la dezvoltarea economică a Simeriei, un oraș cu un potențial important, situat însă într-o regiune care nu s-a bucurat de foarte multă atenție în ultimul timp”, a declarat Andrei Brînzea, Head of Land Development al CBRE Romania.
„Unul dintre motivele datorită cărora am reușit să încheiem cu succes un proiect de o asemenea amploare, în jumătate din durata estimată inițial, a fost cooperarea extrem de bună cu autoritățile locale, în special cu Primăria din Simeria, dar și Prefectura, CFR și companiile de utilități din zonă. Oamenii din Simeria sunt un exemplu pentru toate instituțiile locale, care, dacă ar proceda în același mod, ar putea atrage investiții importante în zonele pe care le administrează”, a punctat Andrei Brînzea.
Despre CBRE
CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2016. Compania are peste 75.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.
Despre BSH
BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 și peste 61,800 de angajați. BSH produce în aproximativ 40 de fabrici și este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de țări. BSH este o companie a Grupului Bosch. Filiala existentă in România din 1999, BSH Electrocasnice S.R.L. gestionează întreaga activitate de distribuție pentru electrocasnicele mărcile Bosch, Neff și Zelmer. Filiala română fondată recent, BSH Electrocasnice Manufacturing S.R.L. se concentrează pe producția și logistica aparatelor.

Related posts

România faptelor bune – performerii CSR ai României

Ligia Voro

ANAF nu percepe penalități și dobânzi de întârziere pe perioada stării de urgență

Traian Dan

Pariu contra trendului din partea Frigotehnica, care păstrează planurile de expansiune

Ligia Voro

372 mii de participanţi la Untold

A. I.

Primăria Sibiu invită firmele de construcții să participe la extinderea cu 6 ha a spațiilor verzi din oraș: contract de 13 milioane de lei

Ion Surdu

ONRC suspendă depunerea declarației privind beneficiarul real

Ligia Voro

Unveiling of Chapman Taylor’s masterplan for 80-hectare World Horticultural EXPO in Łódź, Poland

Ionut Oprea

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

Festivalul Dinozaurilor 2017, trei zile de evenimente pentru toate vârstele

Stefana Muresan

S-a deschis segmentul de Autostradă dintre Gilău-Nădășelu

redactia

Expresul de Brașov a ajuns la București în două ore

Nora Dumitrescu

Bolojan anunță reluarea licitațiilor pentru tronsoanele Autostrăzii Transivania

Traian Dan

Continental prezinta sistemul revolutionar eBike 48V

Stefana Muresan

Orange anunță o nouă versiune a Business Internet Security Threatmap

Ligia Voro

Fonduri europene pentru infrastructura rutieră din Transilvania

Stefana Muresan

CJ Arad, împrumut de 50 mil. lei pentru reabilitarea a două drumuri județene

Stefana Muresan

VIDEO// Cum arată șantierul autostrăzii Sibiu – Boița și care este gradul de execuție al lucrărilor

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] The Small Wooden Churches, or the Authenticity of Folk Art

Ligia Voro

Conflictele de business se rezolvă profitabil la mediator

Stefana Muresan

MIPIM 2020 rescheduled to June 2-5 in Cannes

Ionut Oprea

Primul Kaufland din Dej, înzestrat cu automat de reciclare

Nora Dumitrescu

Drumul Expres Halmeu – Turda, la stadiul de investigație

Nora Dumitrescu

S-a finalizat licitația pentru un drum de legătură din Oradea în valoare de peste 5 mil. de euro

Stefana Muresan

Topul companiilor cu capital german din România este alcătuit preponderent din retaileri

Ligia Voro

Leave a Comment