Hunedoara Industrie Investitii Ultimele stiri

CBRE aduce o fabrică de mașini de spălat în Hunedoara, cea mai importantă investiție greenfield din județ de după 1989, în valoare de 110 mil. euro

• Tranzacția stă la baza celei mai importante investiții greenfield din județul Hunedoara de după 1989, în valoare de 110 milioane euro;
• CBRE a oferit asistență pentru achiziționarea și comasarea a 90 de parcele, deținute de peste 50 de proprietari;
• Procesul de identificare a proprietății și de finalizare a tranzacției a durat mai puțin de un an.
CBRE, liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a intermediat vânzarea unui teren de 42 de hectare către compania BSH Electrocasnice Manufacturing SRL, filiala română a concernului german BSH Hausgeräte GmbH. Terenul se află în Simeria și va fi utilizat pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat. Aceasta va fi prima unitate de pe teritoriul României a producătorului German și a patra în Europa (pe lângă Germania, Spania și Polonia). Investiția de 110 milioane de euro reprezintă cea mai mare plasare de capital din județul Hunedoara din ultimii 30 de ani, într-o unitate care fabrică produse finite.
În cursul acestei tranzacții, CBRE a acționat ca un consultant integrator, coordonând un proiect extrem de complex: identificarea celui mai bun amplasament conform nevoilor beneficiarului, consultanță în identificarea proprietarilor terenurilor și în obținerea documentelor necesare achiziției, asistență în comasarea celor 90 de parcele și în negocierile cu cei peste 50 de proprietari care le dețineau, precum și supervizarea discuțiilor de natură tehnică dintre părțile implicate și autoritățile locale. Finalizarea cu succes a vânzării terenului către BSH va duce la crearea a mai mult de 700 de locuri de muncă, ajutând considerabil la dezvoltarea economică din regiune.
“Pentru mine, acest proiect reprezintă o mare reușită și unul dintre cele mai complexe procese pe care le-am coordonat de-a lungul carierei. Am colaborat perfect atât cu BSH, cât și cu autoritățile locale din județul Hunedoara și din Simeria, care ne-au arătat cât de mult își doresc materializarea acestei investiții majore. Suntem foarte mulțumiți că am ajutat la crearea a peste 700 de locuri de muncă pentru comunitatea locală și la dezvoltarea economică a Simeriei, un oraș cu un potențial important, situat însă într-o regiune care nu s-a bucurat de foarte multă atenție în ultimul timp”, a declarat Andrei Brînzea, Head of Land Development al CBRE Romania.
„Unul dintre motivele datorită cărora am reușit să încheiem cu succes un proiect de o asemenea amploare, în jumătate din durata estimată inițial, a fost cooperarea extrem de bună cu autoritățile locale, în special cu Primăria din Simeria, dar și Prefectura, CFR și companiile de utilități din zonă. Oamenii din Simeria sunt un exemplu pentru toate instituțiile locale, care, dacă ar proceda în același mod, ar putea atrage investiții importante în zonele pe care le administrează”, a punctat Andrei Brînzea.
Despre CBRE
CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2016. Compania are peste 75.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.
Despre BSH
BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 și peste 61,800 de angajați. BSH produce în aproximativ 40 de fabrici și este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de țări. BSH este o companie a Grupului Bosch. Filiala existentă in România din 1999, BSH Electrocasnice S.R.L. gestionează întreaga activitate de distribuție pentru electrocasnicele mărcile Bosch, Neff și Zelmer. Filiala română fondată recent, BSH Electrocasnice Manufacturing S.R.L. se concentrează pe producția și logistica aparatelor.

Related posts

România vrea să atragă fonduri europene în valoare de 12,5 miliarde de euro, în 2019

Stefana Muresan

Blogger de turism la Daily Mail, după ce a vizitat România: „Trebuie să fie una dintre cele mai bune destinații din Europa”

redactia

Nou constructor de drumuri la Cluj, după despărțirea de Kiat

Nora Dumitrescu

Sovata, punct de oprire a traseului „Via Transilvanica – Drumul care unește”

Stefana Muresan

Relansarea economică a turismului românesc: peste 300 mln. euro pentru HoReCa, stimulente pentru atragerea turiștilor străini

Ion Surdu

Cinci județe ale Transilvaniei, promovate ca destinații turistice la Berlin

Nora Dumitrescu

Protocol pentru drumul expres Arad – Oradea

Traian Dan

Portfolio Farm Furculești, primul eveniment în câmp din 2020 pentru Corteva Agriscience

redactia

A IX-a ediție a campaniei „Mișcarea face bine” by Telekom  

Ligia Voro

Zece tablete donate de Federația Patronilor Bihor copiilor defavorizați

Traian Dan

Topul celor mai căutate şi mai bine plătite meserii

redactia

Noul sistem de apă-canal din Huedin va costa 5,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

UVT – apreciată afară, penalizată în țară

Stefana Muresan

La Operational HR am dezbătut provocările și tendințele departamentelor de resurse umane actuale!

redactia

NO! HAI în Africa, cu mureșenii Adi, Călin și Ovidiu. Caritate și aventură: Budapest-Bamako Rally

Ligia Voro

8 din 10 parcări de clădiri private stau goale peste noapte

Nora Dumitrescu

Tunel de 1,35 km pe autostrada Sibiu – Pitești. Licitație pentru un tronson de 9,8 km între Tigveni și Curtea de Argeș

Stefana Muresan

Primăria Cluj-Napoca achiziționează alte 60 autobuze Mercedes, investiție de peste 13 mil. euro

Stefana Muresan

VINVEST 2019: Degustări speciale – vinuri vechi de 60 de ani, vinuri produse la Muntele Athos, vinuri produse ecologic

Stefana Muresan

Delgaz Grid investește în acest an 5 milioane de lei în tehnologie modernă

Traian Dan

GTC investește peste 70.000 euro în cele cinci proiecte din București, în contextul COVID-19

Papuc Irina

Treceri de pietoni 3D, amenajate în centrul Zalăului

Nora Dumitrescu

Noi modificări legislative importante in domeniul constructilor si al urbanismului

Ionut Oprea

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Ion Surdu

Leave a Comment