Real Estate Timiș Ultimele stiri

Iulius începe lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din România

Compania IULIUS demarează lucrările la cel de-al patrulea imobil office din totalul de şase pe care le va include proiectul mixt Openville Timişoara. Cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje, United Business Center 0 (UBC 0) va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România. Proiectul Openville se construieşte, în prezent, în proximitatea Iulius Mall Timişoara şi, prin cei 130.000 mp de spaţii de birouri pe care îi va crea, va deveni principalul pol de business din vestul ţării.
Lucrările la UBC 0 au început cu organizarea de şantier, iar prima etapă de construcţie va consta în consolidarea terenului, cu peste 280 de piloţi foraţi. Termenul estimat de livrare pe piaţă pentru UBC 0 este ultimul trimestru din 2019.
UBC 0 va avea o suprafaţă construită de peste 74.900 mp şi, asemenea celorlalte clădiri din ansamblul mixt, va îmbina spaţiile moderne de birouri cu cele de retail. Astfel, demisolul şi parterul vor fi dedicate magazinelor şi restaurantelor tematice, iar la etajul întâi se vor regăsi săli pentru conferinţe şi evenimente. Spaţiile de birouri vor avea o suprafaţă totală de 52.000 mp închiriabili. Suprafeţe generoase pe fiecare nivel de până la 2.200 mp, spaţii fără coloane interioare, grad sporit de lumină naturală, dotări şi tehnologii ultramoderne şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic sunt câteva dintre caracteristicile noii clădiri.
UBC 0 va oferi o panoramă spectaculoasă asupra oraşului din orice unghi, datorită faţadei care va fi integral din sticlă. Totodată, cei care vor lucra aici vor avea acces direct la magazinele şi serviciile din Iulius Mall Timişoara şi din noile zone de retail, dar şi la spaţiile de relaxare create în viitorul parc al ansamblului urbanistic.
În paralel, pe şantierul proiectului se lucrează la cea de-a treia clădire de birouri, de 19.000 mp închiriabili, precum şi la o suprafaţă suplimentară de retail, de aproximativ 47.000 mp. Până în prezent, în ansamblul Openville au fost finalizate două clădiri de birouri, cu un total de 31.000 mp închiriabili, precum şi prima parcare supraetajată din Timişoara, cu 910 locuri.
Cel mai mare pol de business, retail şi entertainment din vestul României va fi inaugurat în trimestrul patru al acestui an, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Aceasta va include: noile zone de retail, 50.000 mp de spaţii office în operare şi alţi 52.000 mp în construcţie, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi noi locuri de parcare.
În perioada următoare, vor fi demarate lucrările de construcţie la o nouă parcare subterană şi la un tunel auto care va fluidiza traficul din întregul areal.
Proiectul mixt Openville este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

Related posts

Brisk Group – the new strong player in the project and cost management services arena

redactia

Agricultorii de pe Valea Someșului se transformă în manageri de ferme

Nora Dumitrescu

EXPO REAL 2017: Strong – and watchful – real estate sector

Ionut Oprea

Proprietarul agenției de turism Christian Tour lansează propria companie aeriană: AnimaWings

Papuc Irina

Tarom ar putea deschide o bază aeriană la Sibiu

Stefana Muresan

Producătorul de mobilă Conalcri Prod din Măieruş, judeţul Braşov, afaceri de 6 mil. euro. Printre clienți, retailerii Naturlich și Leroy Merlin

Stefana Muresan

Cum a fost la HR Summit Cluj-Napoca 2018

Stefana Muresan

De 20 de ani, VELUX România construiește povești din mansarde

Nicolae Pop

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Syngenta continuă să inoveze  

Ligia Voro

ITALTEXTIL Sărata, afaceri de 61,8 mil. euro din mătăsuri pentru Louis Vuitton și Hermes

Stefana Muresan

Clujul își modernizează șoselele din zonele montană și metropolitană

Nora Dumitrescu

Afacerile de perspectivă din Ardeal, plafonate la 44.000 de euro

Stefana Muresan

Medicover a finalizat achiziția Spitalului Pelican Oradea

redactia

Nordis: primele blocuri construite special pentru închiriere în zona Aviației

Ionut Oprea

Facturone, în sprijinul firmelor

Ligia Voro

Baia Mare a câștigat o finanțare europeană de 70 milioane €

Nora Dumitrescu

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Ligia Voro

Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution SRL: “Cred că României îi lipsesc profesioniștii care să înțeleagă că aportul zonei private în sănătate este extrem de benefic”

Ligia Voro

Banat IT Autumn Barbeque 2017 – networking și distracție

Stefana Muresan

Radu Oprea promovează exporturile româneşti în China

redactia

Acțiunile Transilvania Broker intră la tranzacționare la BVB

Stefana Muresan

Banca Transilvania s-a implicat cu 1 milion € în bătălia cu coronavirusul

Nora Dumitrescu

MIPIM CONNECT: Digital platform for international property professionals, networking tool and exclusive content

Ionut Oprea

Libris, investiție de 3 mil. euro într-un depozit de carte în Brașov

redactia

Leave a Comment