Energie Ultimele stiri

Încep înscrierile în competiţia E.ON Energy Globe Award România 2018

Cea de-a treia ediţie a E.ON Energy Globe Award România va fi lansată la 1 mai, când toţi cei care au proiecte, idei sau soluţii inovatoare în domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător le pot înscrie, până la data limită, 31 mai 2018, pe portalul www.energyglobe.ro.
Înscrierea este simplă şi nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute. Tot ceea ce trebuie să facă cei interesaţi este să intre pe www.energyglobe.ro şi să completeze în secţiunea „Înscriere” un formular în care să menţioneze descrierea proiectului sau a soluţiei cu care doresc să intre în concurs. Îşi cresc şansele de eligibilitate proiectele care sunt însoţite de informaţii cât mai clare şi detaliate.
Competiţia este deschisă pentru orice persoană fizică sau juridică din România, respectiv comune, municipalităţi, societăţi comerciale, instituţii ştiințifice şi de cercetare, organizații de stat, organizaţii neguvernamentale, școli sau universităţi.
La fel ca în ediţiile precedente, sunt cinci categorii în care pot fi înscrise propunerile competitorilor: Companii, Municipalităţi, Do it yourself, Tineret şi Idei. Dacă în primele patru categorii sunt eligibile proiectele aflate în diverse faze de realizare, în cea de-a cincea vor fi incluse doar acele iniţiative sau idei încă neimplementate.
Proiectele câștigătoare la fiecare categorie în parte vor fi recompensate cu premii valoroase, vor fi promovate și se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Selectarea şi evaluarea acestora se va realiza de către un juriu independent, format din specialişti de renume, iar decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei ceremonii speciale, Gala E.ON Energy Globe Award România care va avea loc în luna octombrie la Bucureşti. Marele câştigător se va califica la etapa internațională a Energy Globe Award.
Energy Globe Award este organizată în România de către compania E.ON începând din anul 2016. La prima ediţie, în competiţie au fost înscrise peste 150 de proiecte iar Marele Câştigător – Asociaţia Ecostuff Timişoara – a fost selectat pentru a reprezenta România la finala Energy Globe Award Global, desfăşurată la Teheran (Iran) unde a ocupat locul al treilea la categoria Yo-uth, atrăgând atenţia şi aprecierea lumii întregi cu proiectele „Zero Waste School & Keep Danube Clean”. La cea de-a doua ediţie, din 2017, au fost în-registrate peste 160 de proiecte iar câştigătoare a fost Grădiniţa cu program prelungit ,,Prichindel” din Suceava, cu proiectul ,,Oraşul Viitorului”.
Energy Globe Award (www.energyglobe.info) este cea mai importantă com-petiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător. Cu o tradiţie de aproape două decenii, Energy Globe Award a fost creat de austriacul Wolfgang Neumann, iar în acest moment este organizat în circa 180 de ţări.

Related posts

Orădeanul Mihai Jurca, director Visit Oradea, a fost ales președinte al FAPT

Traian Dan

Austriecii de la Rondocarton investesc 16 mil. euro pentru dezvoltarea fabricilor din Apahida şi Şura Mică

Stefana Muresan

CORESPONDENȚĂ TB – Liderii UE au ajuns la Sibiu – FOTO

Stefana Muresan

Medicina viitorului în tratamentul AVC prezentată la Târgu Mureș

Ligia Voro

Trei Capitale Europene ale Culturii se reunesc în cadrul VINVEST 2019

redactia

Proiect pentru extinderea pistei de aterizare-decolare a Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

Banca Transilvania, avans de aproape 50% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,24 miliarde de lei

redactia

Groupe Renault înregistrează o cifră de afaceri de 10.374 milioane de euro în cel de-al treilea trimestru din 2020

Ion Surdu

Clujul va avea un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, investiţie de 45 de milioane de euro

Stefana Muresan

Un hunedorean, cel mai bogat cioban din țară. Are zeci de mii de mioare și terenuri în Ardeal

Stefana Muresan

Deschidere către comunitate: un arhitect și un jurist al Ordinului Arhitecților Transilvania vor avea program zilnic cu publicul, de luna viitoare

Stefana Muresan

Nou parking în Cluj Napoca, cu trei nivele și teren de sport

redactia

Conacul Wass din Românași, inventariat în format 3D

Nora Dumitrescu

Oferta turistică a județului Cluj, promovată pentru prima dată în perla Emiratelor Arabe Unite

Stefana Muresan

Bebelușul născut la Cluj cu o gravă malformație a inimii va fi operat gratuit, la o clinică privată din Sibiu

redactia

Topul celor mai vândute medicamente pentru răceală. Brandul unui producător român îşi face loc printre cele mai căutate produse

redactia

Salina Turda, Parcul Naţional Retezat, Castrul Roman Porolissum şi Valea Maramureşului, apreciate de Ghidul de Călătorie Michelin

Stefana Muresan

Banii europeni vin să salveze comorile de la ansamblul daco-roman Tirighina – Barboși

redactia

Firme din România, Italia și Portugalia, pentru concesionarea colectării deșeurilor din zonele Blaj, Cugir și Sebeș. Licitație de peste 15 milioane de euro

Stefana Muresan

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Ligia Voro

Banca Transilvania va lansa un documentar despre Simona Halep

Nora Dumitrescu

WIZZ AIR SĂRBĂTOREȘTE 2 ANI DE LA DESCHIDEREA BAZEI DIN IAȘI PRIN EXTINDEREA OPERAȚIUNILOR

Stefana Muresan

Ministrul Finanțelor: Firmele și instituțiile publice vor comunica de la distanță cu Trezoreria Statului

Ion Surdu

„Smart Talks”, antreprenoriat pe bune la Oradea

Traian Dan

Leave a Comment