Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Austriecii de la Salesianer Miettex cumpără Promar Textil Brașov, tranzacție de peste 5 mil. euro

La 10 ani de la lansarea pe piaţa din România, Salesianer Miettex, companie austriacă lider de piaţă pe segmentul spălătoriilor comerciale din Europa Centrală şi de Est, achiziţionează compania S.C. Promar Textil din Braşov şi brandul acesteia, Kromatic.
Investiţia se ridică la peste 5 milioane Euro şi face parte din planul strategic de dezvoltare al companiei pentru a acoperi la nivel naţional teritoriul României cu serviciile sale.
După o lungă perioadă de negocieri, s-a definitivat achiziţia din Judeţul Braşov iar prin acest pas, Salesianer Miettex va acoperi cu serviciile sale în mod direct şi judetele Braşov, Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Mureş.
Adrian Chiorean, Director General pe România al Salesianer Miettex a declarat: “La ora actuală, prin noua achiziţie ne creştem capacitatea cu aproximativ 25% şi vom acoperi 80% din teritoriul ţării, putând dezvolta sinergii la nivel local dar şi internaţional, cu celelalte ţări din grup prin intermediul tehnologiei RFID (Radio-frequency identification). Aceasta tehnologie permite identificarea automată şi în mod unic a articolelor textile, pe baza unei etichete electronice RFID, oferind astfel diverse informaţii cu privire la trasabilitatea textilelor. În toate aceste judete (Bv, PH, Sb, Cv, Ms) Salesianer Miettex are deja clienţi către care face livrari, însă, in urma acestei achiziţii, vom optimiza logistica, prin integrarea clienţilor existenţi şi contractarea de clienţi noi”.
După achiziţie, Salesianer Miettex va avea 300 de angajaţi în România, la Braşov lucrând aproximativ 90 de persoane. Pentru spălătoria din Braşov compania austriacă va face mici îmbunătăţiri ale fluxului tehnologic, Promar Textil realizând o investiţie majoră în anul 2014.
De asemenea, familia Moraru, foştii proprietari ai brandului Kromatic, vor colabora cu Salesianer Miettex, împreună având în plan să dezvolte noi proiecte de cercetare şi dezvoltare în domeniul RFID şi nu numai.
“În 2014, cand am definitivat investiţia de la Oradea aveam o cifră de afaceri de 4.5 mil euro. Înainte de achiziţia de la Braşov am avut 7.3 mil euro, iar acum, împreună cu fabrica din Braşov vom avea o cifră de afaceri de 10 mil euro. Estimăm că vom încheia anul 2018 cu 11.5 milioane de euro.” a mai declarat Adrian Chiorean.
Salesianer Miettex spală acum în România 25 tone textile/zi, iar la Braşov se spală 8 tone/zi, deci un total de 32 de tone/zi, aproximativ 2300-2500 kg/oră (echivalentul a peste 6500 masini casnice de spălat zilnic).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Carbochim şi-a majorat profitul de aproape 40 de ori, în primul trimestru

Articolul următor

Autonom a semnat un acord cu Grupul Financiar Banca Transilvania pentru achiziția BT Operational Leasing

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share