Brașov Ultimele stiri

Austriecii de la Salesianer Miettex cumpără Promar Textil Brașov, tranzacție de peste 5 mil. euro

La 10 ani de la lansarea pe piaţa din România, Salesianer Miettex, companie austriacă lider de piaţă pe segmentul spălătoriilor comerciale din Europa Centrală şi de Est, achiziţionează compania S.C. Promar Textil din Braşov şi brandul acesteia, Kromatic.
Investiţia se ridică la peste 5 milioane Euro şi face parte din planul strategic de dezvoltare al companiei pentru a acoperi la nivel naţional teritoriul României cu serviciile sale.
După o lungă perioadă de negocieri, s-a definitivat achiziţia din Judeţul Braşov iar prin acest pas, Salesianer Miettex va acoperi cu serviciile sale în mod direct şi judetele Braşov, Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Mureş.
Adrian Chiorean, Director General pe România al Salesianer Miettex a declarat: “La ora actuală, prin noua achiziţie ne creştem capacitatea cu aproximativ 25% şi vom acoperi 80% din teritoriul ţării, putând dezvolta sinergii la nivel local dar şi internaţional, cu celelalte ţări din grup prin intermediul tehnologiei RFID (Radio-frequency identification). Aceasta tehnologie permite identificarea automată şi în mod unic a articolelor textile, pe baza unei etichete electronice RFID, oferind astfel diverse informaţii cu privire la trasabilitatea textilelor. În toate aceste judete (Bv, PH, Sb, Cv, Ms) Salesianer Miettex are deja clienţi către care face livrari, însă, in urma acestei achiziţii, vom optimiza logistica, prin integrarea clienţilor existenţi şi contractarea de clienţi noi”.
După achiziţie, Salesianer Miettex va avea 300 de angajaţi în România, la Braşov lucrând aproximativ 90 de persoane. Pentru spălătoria din Braşov compania austriacă va face mici îmbunătăţiri ale fluxului tehnologic, Promar Textil realizând o investiţie majoră în anul 2014.
De asemenea, familia Moraru, foştii proprietari ai brandului Kromatic, vor colabora cu Salesianer Miettex, împreună având în plan să dezvolte noi proiecte de cercetare şi dezvoltare în domeniul RFID şi nu numai.
“În 2014, cand am definitivat investiţia de la Oradea aveam o cifră de afaceri de 4.5 mil euro. Înainte de achiziţia de la Braşov am avut 7.3 mil euro, iar acum, împreună cu fabrica din Braşov vom avea o cifră de afaceri de 10 mil euro. Estimăm că vom încheia anul 2018 cu 11.5 milioane de euro.” a mai declarat Adrian Chiorean.
Salesianer Miettex spală acum în România 25 tone textile/zi, iar la Braşov se spală 8 tone/zi, deci un total de 32 de tone/zi, aproximativ 2300-2500 kg/oră (echivalentul a peste 6500 masini casnice de spălat zilnic).

Related posts

Zalăul va avea primul cinema drive-in

Nora Dumitrescu

Cluj Business Campus: pregătiri pentru întoarcerea companiilor la birou

redactia

Oxygen – prima agenție națională de comunicare ce își deschide birou la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Premiera: harta business pentru Iasi

Stefana Muresan

Cum va arăta cel mai spectaculos nod rutier din România

Stefana Muresan

Bebelușul născut la Cluj cu o gravă malformație a inimii va fi operat gratuit, la o clinică privată din Sibiu

redactia

Primăria Timișoara vizează realizarea celui mai mare pasaj subteran din oraș, investiție de peste 30 mil. euro

Stefana Muresan

Constructorul de pe lotul 3 Lugoj-Deva răspunde acuzațiilor

Ligia Voro

Laboratorul de prăjituri, componenta dulce Pansab Reghin

Ligia Voro

1.800 de români pleacă la muncă în Germania de la Cluj

Nora Dumitrescu

Milionarul român care a lucrat cel mai mare pământ din Europa cumpără teren în vestul țării cu banii de pe Insula Mare a Brăilei

redactia

Romgaz, investiție de peste 136 milione euro în depozitul de gaze de la Sărmăşel și alte 87 milioane în depozitul Depomureş

Stefana Muresan

The largest leasing transaction ever recorded in the Bucharest office market: development of Groupe Renault Romania's new headquarters in Bucharest

Ionut Oprea

Start ONG oferă finanțare rapidă de 66.000 de euro în lupta cu COVID-19

Traian Dan

Cluj, Alba, Mureş, Braşov, Arad şi Timiş – judeţe care au atras investiţii străine de peste 1 miliard de euro

Stefana Muresan

Transportatorii vor reducerea TVA la 5% la transporturi și creșterea diurnei

Traian Dan

Clujenii de la ACI mizează pe afaceri de 35,5 mil. euro

Stefana Muresan

Premieră: Legrand și Samsung lansează o soluție pentru camere de hotel inteligente

Ligia Voro

POZITIV TB: Dan Paștiu, fondatorul francizei Dabo Doner – „Unii ar spune că mai bine stai degeaba, decât să lucrezi degeaba. Noi vrem să fim alături de client, chiar dacă nu facem profit”

Ion Surdu

Linia de producţie Bell Helicopters ar putea fi mutată din Texas la Braşov

Stefana Muresan

Milionarul Sándor Csányi, preşedintele OTP Bank, vrea să dezvolte proiecte imobiliare în Oradea

redactia

Pfeiffer Vacuum își mută activitatea în Parc industrial Nervia, după o investiție de 13 mil. euro

redactia

Lista completă a autostrăzilor în pregătire și în execuție

redactia

FOTO: Investiția ROMGAZ la Iernut – “Dintr-un televizor cu lămpi, într-o plasmă super meseriașă”

redactia

Leave a Comment