Eveniment

Peste 3 miliarde de dolari în fonduri de venture capital administrate de investitorii care vin la Techsylvania 2018

Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie din estul Europei, ce se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 9-12 iunie, anunță prezența în cadrul celei de a cincea ediție a unor investitori importanți la nivel internațional cu bugete de peste 3 miliarde de dolari. Aceștia vor juriza și premia cel mai promițător proiect al Techsylvania Startup Avalanche 2018.
Printre speakerii care vor urca pe scena Techsylvania 2018 se numără administratorii unor fonduri de venture capital cu un portofoliu vast de startup-uri susținute la nivel global. Aceștia le vor împărtăși participanților la eveniment și antreprenorilor la început de drum modelele lor de finanțare și sfaturi pentru obținerea de capital. Unul dintre invitați este Ashley Carroll, partener în cadrul Social Capital, un fond de investiții de peste 1.2 miliarde de dolari, cu sediul în Palo Alto, California. Firma a fost înființată în 2011 de un fost angajat al Facebook și are în portofoliu startup-uri din domenii precum sănătate, educație, finanțe-bănci și mobile.
Un alt investitor de renume este și Max Niederhofer, partener în cadrul Sunstone Capital, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Europa, al cărui portofoliu depășește 300 milioane de dolari. Prima sa investiție a fost în platforma de muzică online Last.fm, achiziționată de CBS în 2007 pentru suma de 280 milioane de dolari. Pe lista investitorilor se regăsește și Bartoj Ondrej, un antreprenor ceh care a fondat prima sa afacere de succes înainte să termine facultatea, în 1996. În prezent acesta administrează Credo Ventures, un fond care gestionează peste 50 de milioane de dolari. Aceasta se află printre primii investitori ai unicornului UiPath.
Speakeri de la Waze, The New York Times, MIT și Storyheap
Au confirmat participarea la ediția de anul acesta a Techsylvania și Di-Ann Eisnor, director de dezvoltare la Waze, Sebastian Dobrincu, tânărul de 19 ani care a dezvoltat Storyheap, o companie de un milion de dolari în Statele Unite cu clienți precum Selena Gomez și Justin Bieber, dar și Katherine Manderfield, director de strategie la The New York Times, una dintre cele mai importante publicaţii din Statele Unite și Newton Howard, directorul laboratorului de specialitate de la MIT, cel care a realizat un cip ce prelungeste activitatea creierului cu până la 5 ani.
Startup Avalanche 2018
Competiția internațională Startup Avalanche, ce va avea loc în cadrul evenimentului Techsylvania, este dedicată antreprenorilor și startup-urilor din IT care au șansa de a-și prezenta proiectele în fața unora dintre cei mai renumiți profesioniști în domeniu și investitori.
Cel mai bun startup va fi premiat cu o excursie de nouă zile în Silicon Valley, California pentru membrii echipei câștigătoare. Pachetul include vizite la cele mai importante companii din Silicon Valley, întâlniri cu investitori, dar și reprezentanții celor mai mari acceleratoare de startup-uri și firme de venture capital, antreprenori de succes și experți în tehnologie.
Despre Techsylvania
Techsylvania 2018 are loc în perioada 9-12 iunie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.
Techsylvania este un eveniment dedicat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu cinci ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestuia este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea circumstanțele potrivite de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT. Numărul participanților la eveniment crește anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,500 de oameni, dovedind astfel, încă o dată, că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.
Printre cei care au urcat pe scena Techsylvania de-a lungul celor patru ediţii se numără Felix Petersen, Managing Director Europe al Samsung NEXT, Tim Draper, fondator al Universității Draper și a DFJ, Mark Shuttleworth, fondator al Ubuntu și Canonical, Andy Piper, Developer Advocate la Twitter, Andreas Ehn, co-fondator al Wrapp (primul angajat al Spotify), Chad Fowler, Divisional CTO la Microsoft.
Ediția din 2018 nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor care susțin Techsylvania și își doresc să dezvolte comunitatea pasionată de tehnologie a Europei de Est. Aceștia contribuie activ la creșterea comunității IT pe plan local, dar și internațional.
BT şi Crossover sunt cei doi parteneri principali ai Techsylvania 2018.
Banca Transilvania susține oamenii întreprinzători, startup-urile locale şi ideile care fac diferența. Pentru BT, digitalizarea înseamnă mobilitate, economie de timp şi gestionarea personală a banilor.
Mii de parteneri ai companiei de origine americană, Crossover contribuie la dezvoltarea unor solutii IT, în comunități din România, Polonia, Turcia, Rusia, dar și din jurul lumii, însumând peste 100 de țări.
Lista susținătorilor inovației și tehnologiei prezenţi în cadrul Techsylvania continuă cu: Betfair Romania Development, Bosch, BMW Group Romania, Connatix, Accenture, Laurentiu, Laurentiu si Asociatii, Telenav, Metro Systems, OMV Petrom, Halcyon Mobile, iQuest, Riverbed, Modus Create, Comply Advantage, Macadamian, HERE, Dual IT, Take Off Labs, Tapptitude, Ambrosus, Ness Technologies, Pitech Plus/ Rodeapps, Arobs Transilvania Software.

Related posts

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs’ lack of digital culture opens all gates to hackers.

redactia

CYBERSECURITY ROMANIA Est – Central European Congress, Public-Private dialogue platform, 13-15 september 2017, Sibiu

Stefana Muresan

Building Home Bucharest 2019

redactia

CCIFER decernează Premiile 2017 pentru inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială

Stefana Muresan

IEAS – ediție aniversară de 15 ani

Ligia Voro

PROJECT EXPO, primul targ imobiliar din 2016

NRCC Night of the SMEs – join the most interactive event for SMEs!

Ionut Oprea

Salonul PRO INVENT 2018 se deschide miercuri, 21 martie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Credit de 10 milioane de euro pentru Italsofa

Transilvania Business

NRCC – BRCC Night of the SMEs in Cluj, 23rd of March

Ionut Oprea

Siguranţa la incendiu a clădirilor si directiva nr. 844/2018 în dezbatere, în cadrul conferinței PRIA Fire Safety for Buildings, în 25 octombrie 2018

redactia

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

Cel mai ieftin abonament la Untold va costa 100 de euro

Nora Dumitrescu

Digitalizare și Eficiență energetică: de unde pornești, cu cine vorbești – conferință ONLINE

Ligia Voro

100 days to the Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Companii de renume, gadget-uri și competiție pentru startup-uri la cea de-a 4-a editie Techsylvania.

Tirdea Ionut

Co-fondatorul rLoop, organizația care a câștigat competiția SpaceX Hyperloop, vine la Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

AUTUMN TAX UPDATE FORUM

Transilvania Business

DRAGON’S NEST, CEA MAI MARE SCENĂ DIN ROMÂNIA, 100 DE METRI LĂȚIME ȘI PESTE 35 DE METRI ÎNĂLȚIME!

Raluca Ursu

Bogdan CHIRIŢOIU, Preşedintele Consiliului Concurenţei, participă la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 23 octombrie 2018

redactia

Conferinta: Mobilitatea viitorului la Sibiu

Ionut Oprea

CNR-CME, Electrica și ANRE, conferință despre energii din surse renegerabile

Ligia Voro

World Credit Congress & Exhibition, eveniment dedicat managementului riscului de credit

Forumul Industriei Auto 2019

Stefana Muresan

Leave a Comment