Cluj Industrie Sălaj Ultimele stiri

Afacerile Cemacon au urcat cu 86% în primul trimestru, la 21,49 milioane lei

Producătorul de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON) a realizat în primul trimestru al acestui an o cifră netă de afaceri de 21,49 milioane lei, mai mare cu 86% faţă de perioada similară a anului trecut, când s-au cifrat la 11,56 milioane lei, arată datele transmise joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
De asemenea, compania a realizat un profit net de 6,18 milioane lei, de la pierderi de 126.606 lei în primele trei luni din 2017.
”În 2018, Cemacon va avea cifra de afaceri de 120 milioane lei şi un profit net de minim 11 milioane lei, cu peste 200 de angajaţi şi operând două facilităţi de producţie care funcţionează la capacitate. Efectele restructurării datoriilor bancare, acumulate ca urmare a construirii celei mai mari fabrici de blocuri ceramice din ţară, investiţie începută înainte de criză şi inaugarată în plin colaps al cererii de materiale de construcţii, în 2010, adică reechilibrarea bilanţieră şi recapitalizarea companiei au făcut posibilă transformarea Cemacon în al doilea jucător din piaţă şi în una din cele mai performante si solide companii din Romania”, arată conducerea companiei în raport.
Reprezentanţii Cemacon spun că valoarea capitalizării pe bursă s-a dublat în ultimele 15 luni.
”Fundamentându-ne pe contextul de piaţă favorabil, pe creşterea solidă şi pe capabilităţile companiei, avem motive să credem că inclusiv anul 2019 va fi un an de creştere şi performanţă record pentru Cemacon”, se menţionează în raport.
Raportat la anul 2017, ponderea veniturilor din blocuri ceramice şi mărfuri a rămas similară. Variaţia stocurilor înregistrează valori mai mici decât în perioada precedentă ca urmare a decalajului între cantităţile produse şi vândute în trimestrul 1 2018.
Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi are o valoare de piaţă de 91,19 milioane lei. Compania este detinută în principal de acţionari instituţionali, fonduri de investiţii româneşti şi străine.
Cemacon operează două facilităţi de producţie în judeţul Sălaj, ambele funcţionând la capacitatea totală. Acesta este al doilea producător de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieţei din Transilvania.

Related posts

Crestere record a traficului pe Aeroportul Cluj in primul semestru

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Polonezii de la Solaris vor livra 50 de troleibuze noi

Stefana Muresan

Dafora Mediaș, cifră de afaceri cu 64% mai mare și pierderi de aproape trei ori mai mici

Stefana Muresan

Leave a Comment