Cluj Sanatate Ultimele stiri

Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu', membră în reţeaua europeană ECTS-Medicine Association

Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România membră în reţeaua europeană ECTS-Medicine Association.
Facultatea de Medicină a UMF ‘Iuliu Haţieganu’ a fost recent acceptată ca membru în organizaţia europeană ECTS-Medicine Association (ECTS-MA), la Adunarea generală care a avut loc la Universitatea din Heraklion, Creta.
Fondată în 2004, ECTS-MA este o reţea instituţională ai cărei membri sunt facultăţi de medicină din Uniunea Europeană, Elveţia şi Norvegia, reunite cu scopul optimizării schimburilor de studenţi europeni, prin folosirea Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS).
Asociaţia a fost creată iniţial printr-un proiect-pilot, ca reţea tematică, reunind 30 de facultăţi de medicină membre, în prezent numărul acestora fiind de 45. Întâlnirile anuale au rolul de a clarifica problemele ivite în cadrul schimburilor de studenţi şi cadre didactice din domeniu, optimizându-le, facilitând schimburile de bune practici şi oportunităţile de a aplica la proiecte europene în domeniul educaţiei medicale, în vederea creşterii calităţii acestuia.
Apartenenţa la ECTS-MA reprezintă un etalon al calităţii învăţământului oferit de o facultate de medicină, doar 20% dintre cele europene fiind invitate să adere la această organizaţie.
”Facultatea de Medicină a UMF ‘Iuliu Haţieganu’ este singura facultate din România propusă pentru aderare, din Europa Centrală fiind membre doar Universitatea Carol din Praga, Universitatea Zemmelweiss din Budapesta şi Universitatea din Ljubliana. Demersul a fost susţinut de Universitatea de Medicină din Viena, cu care avem o lungă şi fructuoasă colaborare, prin rectorul acesteia, prof. dr. J. Arguellas, preşedintele în funcţie al ECTS-MA. Depunerea candidaturii facultăţii s-a făcut de către decanul Anca Buzoianu, care a răspuns sesiunii de întrebări a membrilor adunării generale ECTS-MA, votul ulterior fiind unanim în favoarea acceptării candidaturii”, arată o informare a Universității.

Related posts

Sibienii de la SC Constructii SA vor repara drumurile din Vâlcea. Contract de peste 15 milioane de euro

redactia

Agrotehnologia din Finlanda crește productivitatea și creează noi oportunități de afaceri

redactia

PORR Construct, desemnat antreprenor general al Vox Vertical Village

Stefana Muresan

Leave a Comment