Analize Sanatate Ultimele stiri

Piaţa serviciilor medicale private a crescut anul trecut cu 12%, până la 1,7 miliarde euro

Piaţa serviciilor medicale private a avansat, în 2017, cu 12% faţă de anul anterior, până la 1,7 miliarde de euro, potrivit unui studiu publicat luni de comparatorul de servicii medicale Mediprice.
”În prezent, valoarea acestui segment de servicii este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, cu o creştere medie anuală de 9,5% produsă în perioada 2011-2016. Primele cinci lanţuri private din România au realizat, anul trecut, o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 400 de milioane de euro”, se arată în comunicat.
Dinamica deosebită a pieţei arată o creştere semnificativă a cererii populaţiei pentru servicii medicale private, consideră directorul general al Mediprice, Eliza Pntilie.
”La această evoluţie au contribuit, în ultimii ani, instabilitatea sectorului public de sănătate şi creşterea venitului disponibil al clasei de mijloc. Din păcate, România este ţara cu unul dintre cele mai reduse volume ale informaţiilor din domeniul serviciilor medicale, atât din perspectiva pacienţilor, cât şi a furnizorilor. Acest lucru afectează sectorului public, dar şi a celui privat”, a spus Eliza Pintilie.
În perioada 2011-2016, numărul spitalelor private din România s-a dublat, ajungând la peste 200 de unităţi, potrivit studiului. Pe de altă parte, numărul spitalelor publice a scăzut semnificativ, în urma închiderii a 67 de unităţi la 1 aprilie 2011.
În acelaşi timp, numărul centrelor medicale private a crescut de trei ori, până la peste 600 de unităţi în 2016, iar nivelul ridicat al „plăţilor din buzunar” în unităţile de stat a contribuit la dezvoltarea pieţei private, îngreunând accesul populaţiei la serviciile publice de sănătate. Astfel, în 2015, plăţile informale au ajuns, pentru prima dată, la 21% din volumul total al cheltuielilor pentru asistenţa medicală în România, faţă de o medie UE de 15%.
”În acest context, românii valorizează tot mai mult serviciile private, unde aspectul general al unităţii sanitare, reputaţia acesteia, experienţa medicilor, aparatura de ultimă generaţie şi realaţia cu pacientul sunt criterii de performanţă. Un plus ar fi ca nivelul de digitalizare al pieţei să crească: întreaga ofertă de servicii să fie vizibilă, tarifele – transparente şi să poată fi accesate rapid, printr-un simplu click”, a spus Pintilie.
Utilizatorii români de internet generează, lunar, aproximativ 200.000 de căutări ale sintagmei „analize medicale”. Potrivit raportelor de cercetare a pieţei, compararea preţurilor şi a ofertelor este un pas esenţial în decizia de cumpărare a utilizatorilor online în întreaga lume. Astfel, doar în 2014, jumătate dintre clienţii online la nivel mondial au folosit cel puţin o dată comparatoarele de preţuri în detrimentul navigării directe pe un anumit site.

Related posts

UVT, din nou în top. Universitatea timișoreană ocupă locul 72 într-o clasificare internațională

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 32: Nakita. Reper în piața echipamentelor de protecția muncii

Florin Marcel

Aquapark ultramodern de 150 de milioane de euro la Tășnad în județul Satu Mare

Traian Dan

Paralela 45 lansează prima ofertă pentru charterele sezonului 2020

Ligia Voro

Profi devine partener al proiectului „Monitorul Prețurilor”, alături de alte 9 lanțuri de magazine

Papuc Irina

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

LeasingWEB: Avantajele unui serviciu de achiziționare în rate a unui website

A. I.

Primăria Oradea a lansat licitația pentru achiziția a 15 autobuze hibrid

Traian Dan

Un restaurant din Ardeal vrea să fie primul Michelin din țară

Nora Dumitrescu

O aplicație românească premiată de ONU la o competiție mondială de turism: fondatori sunt doi tineri din Sibiu și București

Papuc Irina

Azomureș, premiul I la competiția Romanian CSR Awards – ediția 2020

Ligia Voro

Storia.ro: Oradea, Brasov și Timisoara, orasele cu cele mai bune facilitati medicale

Stefana Muresan

ASF suspendă activitatea directă de relații cu publicul

Ligia Voro

O investiție de 2,5 milioane de euro: Seniorenresidenz Maria Theresia, căminul – acasă de la Șura Mică

redactia

Un startup românesc, ce învață copiii și părinții să se alimenteze sănătos, a fost selectat în acceleratorul Google for Startups

Papuc Irina

OMRO, un IFN românesc dedicat business-urilor mici și mijlocii, încheie cu succes o emisiune de obligațiuni în valoare totală de 2.000.000 EUR

Ligia Voro

Centura de Est a municipiului Arad, cel mai mare proiect de infrastructură al Regiunii de Vest, aproape de finanțare europeană

redactia

BT, creștere cu 45% a numărului de tranzacţii cu carduri în perioada ianuarie – octombrie

redactia

Află cum să răspunzi provocărilor unei activități economice în mediul virtual la webinariile „Afacerea ta în mediul online”

Papuc Irina

myhive in Romania

Ionut Oprea

Roboţi umanoizi pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, incluși într-un proiect al UBB Cluj

redactia

Sibiu: Două mii de grădinari oferă gratuit semințe, în toată țara, ca să salveze legumele și fructele românești

redactia

Întâlnire de lucru a conducerii CCIR cu preşedinţii Camerelor de Comerţ din 13 judeţe

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate Regina Maria amână plata abonamentelor medicale pentru IMM-uri cu 2 luni

Ion Surdu

Leave a Comment