București Industrie Lideri si afaceri Ultimele stiri

Indicatorii record ai Bosch in Romania

Conferința anuală a Bosch, desfășurată marți, 22 mai, a fost prilejul pentru a anunța rezultate dar și investiții spectaculoase pentru România. Vânzările totale nete au crescut cu 57% în 2017, la 4,2 miliarde de lei (931 milioane de euro); vânzările consolidate (către terţi) din România au crescut cu 26% în 2017. Bosch a derulat investiții de peste 453 milioane de lei (aproximativ 100 milioane de euro) în 2017 și investește în continuare în educație și comunități locale.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2017 cu vânzări consolidate în valoare de 1,9 miliarde de lei (416 milioane de euro) în România, ceea ce reprezintă o creștere puternică de 26 de procente față de anul anterior. Vânzările totale nete de 4,2 miliarde de lei (931 milioane de euro), incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creștere anuală de aproximativ 57 de procente.  „România a devenit o piață din ce în ce mai importantă pentru Bosch în ultimii ani”, a declarat Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL și reprezentant al Grupului Bosch în România, la conferința anuală a companiei din București. „Bosch și-a menținut poziția solidă în România, având o creștere puternică în 2017, în ciuda climatului economic și politic dificil din țară”, a adăugat Boldijar. Compania se așteaptă să continue dezvoltarea tuturor sectoarelor de activitate în anul 2018. „În primele trei luni, Bosch a reușit să obțină, din nou, o creștere semnificativă, cu două cifre, a vânzărilor”, a declarat Boldijar.  Numărul angajaților Bosch din România a ajuns la aproximativ 6.500, la 31 decembrie 2017, reprezentând o creștere anuală de 36%. Este de așteptat ca acest număr să crească în 2018, mai ales în locaţiile din Cluj, Blaj și Timișoara.

Bosch își extinde activitățile de producție în România

Bosch a investit în România aproximativ 453 milioane de lei (aproximativ 100 milioane de euro) în 2017, în special în dezvoltarea unităţilor de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj. Fabrica de componente auto electronice din Cluj și-a mărit capacitatea de producție și portofoliul de produse pentru a satisface cererea clienților. În această unitate de producție, Bosch fabrică, din 2014, printre altele, unități de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple şi asistenţă la condus, dar și sisteme electronice pentru siguranță, care sporesc siguranța rutieră și confortul șoferilor. În octombrie 2017, Bosch a inaugurat un Centru de Training în cadrul fabricii, dedicat pregătirii elevilor în sistemul de învăţământ dual, dar și dezvoltării profesionale continue a angajaților săi. Investiția în noua clădire, cu o suprafață de 4.400 de metri pătrați și cu săli de instruire moderne, se ridică la aproximativ șase milioane de euro. Mai mult, unitatea de producție din Blaj a înregistrat o dezvoltare semnificativă a producției pe parcursul anului 2017, mai ales în sectorul de activitate Soluții de mobilitate. Datorită cererii mari, compania și-a mărit capacitatea de producție pentru componente auto de înaltă calitate, precum senzori de oxigen și componente pentru controlul transmisiei și se pregătește să adăuge noi produse în portofoliul său în 2018, cum ar fi senzori pentru emisiile de oxizi de azot. Din 2007, fabrica produce, de asemenea, componente pentru sectorul Tehnologie industrială și va continua să își consolideze poziția prin obținerea de noi proiecte în acest domeniu. Bosch a început anul acesta construcția unei noi clădiri de birouri în cadrul fabricii, aceasta urmând să fie inaugurată în 2019.

Dezvoltare puternică a activităților de cercetare și dezvoltare în România

Bosch și-a extins permanent activitățile de cercetare și dezvoltare în România începând cu 2013 și a demarat construcția propriului Centru de Inginerie la Cluj-Napoca anul acesta. Compania va investi aproximativ 25 milioane de euro în acest proiect. Noua clădire, care va avea o suprafață de aproximativ 17.000 de metri pătrați, va concentra, din 2019, activitățile desfășurate anterior în mai multe locații din Cluj. În prezent, aproximativ 400 de angajați își desfășoară activitatea în sediile Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca. Centrul de R&D din Cluj dezvoltă produse de ultimă generaţie în ariile software, hardware și mecanică, precum și ingineria calităţii şi a fiabilităţii. Inginerii talentaţi din cadrul Bosch lucrează la soluții și tehnologii pentru viitor, cum ar fi conducerea conectată, electrificată și autonomă, care sporesc siguranța și confortul la volan și pot salva vieți, prevenind accidentele.

Creștere pentru divizia de servicii externalizate

2017 a fost un an cu o creștere importantă pentru Bosch Service Solutions din Timișoara, care oferă servicii de externalizare a proceselor de afaceri în 20 de limbi. Compania îşi consolidează poziția pe piața locală prin relocarea operațiunilor într-o clădire nouă de birouri în iulie 2018, unde Bosch a închiriat patru etaje cu o suprafață totală de 7.300 de metri pătrați și plănuieşte extinderea suprafeței închiriate în următorii ani. În plus, ca parte a angajamentului său pentru educație, Bosch a lansat anul acesta programul Junior Accounting în Timișoara, care îşi propune să pregătească până anul viitor peste 100 de cursanţi pentru o carieră în domeniul financiar-contabil.

Dezvoltare pozitivă a sectoarelor de activitate Bosch

În cadrul sectorului Soluții de mobilitate, divizia Automotive Aftermarket s-a aliniat creșterii pieței în 2017. Având noi parteneri, Bosch a crescut rețeaua din România la peste 350 de service-uri auto. De asemenea, sectorul Tehnologie pentru construcţii şi energie a înregistrat o creștere pe parcursul ultimului an. Divizia Termotehnică din cadrul Bosch a continuat creșterea vânzărilor în 2017, înregistrând un succes deosebit mai ales cu centralele termice în condensare. În plus, sectorul Bunuri de larg consum a avut performanțe foarte bune în 2017. BSH Electrocasnice a continuat tendința ultimilor ani, înregistrând o creștere de două cifre și a depășit piața locală de electrocasnice mari și mici. În cei 18 ani de prezență pe piața din România, compania a vândut peste patru milioane de aparate electrocasnice. Și divizia Scule electrice a obținut o creștere puternică cu două cifre în 2017, mai ales pe piața sculelor profesionale, de bricolaj și de grădinărit, unde vânzările au crescut cu peste 30 de procente. Unul dintre factorii de creștere este conectivitatea sculelor electrice inteligente Bosch, de exemplu, telemetrele inteligente cu laser.

Bosch investește în educație

Bosch continuă investițiile în dezvoltarea profesională a angajaților săi și în oferirea unui mediu optim de lucru conectat la tehnologia de ultimă oră. În 2017, compania a oferit personalului său peste 2.500 de zile de instruire în țară, iar 800 de angajați și-au dezvoltat competențele în sediile Bosch din afara țării. La Centrul de Training din Cluj, o echipă de specialiști dedicați va susține în 2018 peste 300 de sesiuni de instruire pentru dezvoltarea personală și profesională a angajaților Bosch. De asemenea, Grupul Bosch dezvoltă permanent în România programe care sprijină relația dintre educație și mediul economic. De exemplu, peste 400 de studenți și-au început carierele în cadrul unor programe specifice, la sediile Bosch din România. Mai mult, Bosch a lansat în 2017 un program de masterat în domeniul ingineriei electrice și un curs de conducere autonomă, derulate în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Bosch este, de asemenea, un partener de încredere al şcolilor locale în proiectele de învățământ dual, începând din 2013. În prezent, peste 130 de elevi se pregătesc pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică şi electronică, în fabricile Bosch din Blaj și Cluj. În plus, Bosch oferă sprijin financiar și mentorat tinerilor talentați prin proiecte educaționale ca „MindCoding”, o competiție de programare și algoritmică, sau „Kids in Tech”, care oferă acces la tehnologia digitală copiilor din 250 de cluburi IT din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării.

Bosch continuă activitățile de CSR în România

Bosch își extinde în permanență activitățile de responsabilitate socială din România prin susținerea mai multor organizații caritabile și instituții sociale. Compania s-a implicat în peste 40 de acţiuni sociale în 2017 și și-a încurajat angajații să participe activ ca voluntari.

O fabrică nouă în județul Hunedoara

În plus, ca parte a angajamentului său față de România, Bosch a decis să își extindă activitățile de producție şi pentru sectorul Bunuri de larg consum. BSH Electrocasnice a achiziționat recent un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat în Simeria. În următorii ani, compania va investi aproximativ 110 milioane de euro în acest proiect. BSH va demara anul acesta construcția unei hale de producție, precum și a unui centru logistic și a unei clădiri de birouri. BSH Electrocasnice plănuiește să înceapă producția de mașini de spălat în Simeria în 2020. Din 2022, noua fabrică va avea o capacitate anuală de producție de peste un milion de mașini de spălat destinate pieței europene.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de aproximativ 25 de ani şi numără peste 6.500  de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2017, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 416 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 931 milioane de euro.

Related posts

Patru spitale din Alba vor fi modernizate cu fonduri europene

redactia

2017- an excelent pentru sectorul industrial

Ionut Oprea

Șapte oraşe din Europa vor învăţa de la Alba Iulia cum și-a construit strategia de brand

redactia

Francezii de la Orange vor racola antreprenorii în tehnologie din Ardeal

Nora Dumitrescu

Sibiul concurează pentru titlul de cea mai bună destinație turistică din Europa

Papuc Irina

„Autostrada electrică” îşi continuă extinderea în România

Stefana Muresan

Studiu: Mai mult de două treimi dintre manageri folosesc inteligența artificială în afaceri

Papuc Irina

Alianţa Vestului – Autostrada Transilvania, Autostrada Timişoara – Belgrad, tren de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, atragerea de fonduri europene

redactia

Apelul pentru fondurile POR, în consultare publică – finanțări nerambursabile de la 2 la 6 milioane de euro

Ion Surdu

Studii masterale pentru specialiștii viitorului

Ionut Oprea

Care sunt furnizorii Casei Regale a României. Statutul, o recunoaștere a calității

redactia

Transavia anunță retragerea din proiectul construcției unui spital de recuperare pentru copii

Papuc Irina

Incidentele cibernetice, în topul riscurilor de care companiile se tem, arată studiul anual Allianz Risk Barometer

Papuc Irina

Guvernul majorează suma alocată subvenţiei acordate pentru motorina folosită în agricultură

redactia

Apele Române scot la licitație suprafețe pe lacul Colibița destinate construcțiilor plutitoare de agrement

Stefana Muresan

Oradea investește 32 milioane de lei într-un „Park and ride” în Centrul Civic

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] #TraseulCareUnește un ONG cu Autoritățile

Transilvania Business

Diana Elena Iliescu, noul director general al Patria Bank

Ligia Voro

Ministrul Agriculturii le promite tinerilor fermieri terenuri concesionate de la ADS în suprafață de 50 de hectare

Papuc Irina

Școli din Brașov, Mureș și Sibiu, dotate și reabilitate din fonduri europene

redactia

Aerogara din Someșeni, reconectată la destinațiile turistice

Nora Dumitrescu

Viitorii manageri ai Bosch, instruiți în unitățile de producție din Ardeal

Nora Dumitrescu

AFIR lansează un portal unic cu informații despre fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală

Stefana Muresan

Autostrada spre granița cu Ungaria, validată la achiziția publică

Nora Dumitrescu

Leave a Comment