Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Organizat de Endava, unul dintre cei mai importanți angajatori pe plan local din domeniul IT, hackathonul CODE4CLUJ 2018 a generat 9 proiecte inovatoare menite să rezolve problemele cu care se confruntă comunitatea și cetățenii clujeni. Proiectul câștigător a fost desemnat CityB/t, un panou interactiv cu ajutorul căruia clujenii pot afla detalii despre evenimentele și informațiile relevante din orașul lor. Competiția s-a desfășurat în weekendul 18-20 mai, la Sala Polivalentă, și a avut 9 echipe participante.
Pasionații de tehnologie cu spirit antreprenorial care au dat curs invitației Endava de a schimba orașul în care locuiesc, au dezvoltat, timp de trei zile, proiecte care să contribuie la viziunea Cluj Smart City. Domeniile pe care s-au concentrat aceste inițiative au fost transport și mobilitate, educație și afaceri, relația cu cetățenii, energie și mediul înconjurător, retail, turism, sănătate și siguranța cetățenilor. Hackathonul a fost organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și face parte din seria de activități din cadrul evenimentului Zilele Clujului 2018. Loja VIP a Sălii Polivalente din Cluj-Napoca a fost adaptată pentru un maraton de aproximativ 40 de ore de programare și a fost echipată cu zone de inovație, spații de relaxare și alte facilități care să asigure o experință plăcută participanților.
“În Endava, credem că inovația și colaborarea sunt factori esențiali în dezvoltare. Cooperarea dintre cetățeni, companii private, insitituții publice, mediul academic, organizatii non-profit și alte comunități în ceea ce privește utilizarea tehnologiei pentru a crește calitatea vieții, dă naștere unui ecosistem care poate avea un impact pozitiv major în comunitate. Cluj-Napoca este un oraș care beneficiază de un asemenea ecosistem, aflat în continuă expansiune, de o viziune pe termen lung în ceea ce priveste strategia de digitalizare a orasului și de un număr mare de specialiști în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.
Prin intermediul Code4Cluj Hackathon, ne-am dorit sa aducem împreună oameni creativi, pasionați de inovație, pentru a dezvolta solutii pentru un oraș modern și inteligent. Implicarea activă a fiecăruia dintre noi arată că ne preocupă binele comunității din care facem parte, contribuind astfel la formarea unui mediu mai bun și mai armonios”, a declarat Isabela Buhai, Cluj Delivery Unit Manager, Endava.
Câștigătorii CODE4CLUJ 2018
Duminică, 20 mai, fiecare echipă a avut la dispoziție circa 15 minute pentru a-și susține proiectul în fața juriului format din: Marcel Ielcean, Head of IT Department la Primăria Cluj-Napoca; Andrei Kelemen, Executive Director al Cluj IT Cluster; Bianca Muntean, Executive Director al ARIES Transilvania și Cluster Manager la iTech Transilvania Cluster by ARIES T; Melania Galea, Product Engineer la âcasă și fondatorul Lean in Cluj; Liviu Istrate, Head of Architecture la Endava și Isabela Buhai, Cluj Delivery Unit Manager, Endava. Printre criteriile de evaluare a proiectelor s-au numărat: aplicabilitatea, justificarea din punct de vedere al costurilor și al beneficiilor, contribuția adusă comunității clujene, calitatea prezentării, alinierea la tendințele tehnologice și abordarea inovatoare.
Proiectul CityB/t a fost cel declarant câștigătorul primei ediții #Code4Cluj. Acesta constă în dezolvarea unori panouri inteligente care oferă informații interactive și dedicate și cu ajutorul căruia clujenii se pot conecta la propriul oraș. Panourile vor furniza informații despre comunitate, evenimentele și proiectele de responsabilitate socială care au loc în Cluj-Napoca, poate afișa reclame și poate reprezenta un punct de comunicare între locuitori și administrație. Cei 5 membri ai echipei de pe primul loc au fost premiați cu câte o imprimantă 3D.
Pe locul al doilea s-a situat proiectul echipei ElectriCity, o aplicație care promite să rezolve problema traficului folosind camere de supraveghere. Premiul a constat în ceasuri smart de ultimă generație.
Locul 3 a fost ocupat de proiectul CleanAirCluj. Aplicația colectează date despre poluare și informează locuitorii asupra acțiunilor pe care le pot întreprinde pentru a îmbunătăți calitatea aerului.
Membrii echipei au primit câte un kit IoT pentru a dezvolta și alte soluții inedite.
Pe viitor, se dorește ca acest eveniment să fie unul de tradiție, care să ofere un spațiu propice inovației și implicării active în comunitate.
Despre Endava
Endava este o companie de servicii IT privată, cu peste 17 ani de experienţă în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai mari companii la nivel internațional din domeniile financiar-bancar, asigurări, telecomunicaţii, media,technologie, și retail. Prin soluţiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi ajută clienţii să atingă un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate şi eficienţă în activitea lor .
Endava are peste 4.600 de angajați în sediile sale din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare în Columbia, Argentina, Uruguay, Venezuela, Moldova, România, Macedonia, Serbia și Bulgaria.
Pe lângă investiţiile făcute în consolidarea relaţiilor de lungă durată cu clienţii săi, Endava recunoaşte importanţa de a oferi angajaţilor săi oportunități de carieră. În acest fel, compania s-a poziţionat ca un angajator de top pentru cei mai talentaţi profesioniști IT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ministerul Transporturilor a emis ultimul set de autorizații pentru modernizarea căii ferate între Simeria și Arad, constructor asocierea Astaldi SpA - FCC Construccion SA - Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA - SC Thales Systems România SRL

Articolul următor

Karpatia Pony Show, 3 zile de spectacol intens

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share