Eveniment Sanatate

Impactul tehnologiei în sistemul medical: blockchain, inteligență artificială, VR si alte tendințe, la iCEE.health 2018, săptămâna viitoare

Lansat acum trei ani ca secțiune dedicată inovației în sănătate la iCEE.fest, iCEE.health reunește întregul ecosistem eHealth.
Prin includerea Lorenei Macnaughtan, Director, în comunitatea HIMSS Europe Future50 si prezența Stanford Medicine X cu o scenă dedicată în cadrul festivalului, iCEE.health este recunoscut ca unul dintre evenimentele Europene importante și de impact în inovația in sănătate.
“HIMSS Europe Future50 sunt cei la care trebuie să fim atenți pentru a vedea viitorul sănății astăzi. Ei influențeză potențialul sănătății digitale de a îmbunătății sănătatea pentru noi toți.” [sursă]
În acest an, iCEE.health are loc pe 14 iunie, prima zi a iCEE.fest, în București, Grand Cinema&More, și iată doar câteva motive pentru care playerii din sistemul medical, farma si tehnologii medtech vor fi acolo:
1. Clinica și spitalul viitorului
• Ksenia Benifard aduce experiența acumulată în cadrul Ministerului Sănătății din Alberta, Canada, într-un masterclass, livrat împreună cu Simona Ralph (co-fondatoare a primului centru de inovație din cadrul serviciilor de sănătate din Alberta, Canada)
• Michael Seres, 11Health, pacient antreprenor si unul dintre cele mai apreciate voci în inovație în sănătate, va prezenta o soluție care este la fel de utilă pacienților, doctorilor și asistenților medicali atât în spital, cât și acasă.
2. Cele mai noi trenduri în sănătate: AI, VR, Blockchain
Nu pot lipsi de pe scena inteligența artificială (Jordi Serrano Pons, Universal Doctor), interacțiunea om-mașină (Horia Maior, Mixed Reality Lab), blockchain (Bogdan Cioc, LiveHelix).
3. Pe rețetă, o soluție digitală
• Diane Jooris, OnComfort, aduce la iCEE.health singura soluție de realitate virtuală certificată CE ca soft medical pentru durere și anxietate.
• Eugene Borukhovici va vorbi despre ce înseamnă această schimbare de paradigmă pentru sănătate si industria farma.
• Tratamentele, dar mai ales prevenția, vor fi susținute de intervenții digitale. Michael Fergusson va arăta că jocurile sunt sănătoase. Folosind principii din gaming, Michael a dezvoltat intervenții medicale care și-au demonstrat eficiența și astfel, compania sa, Ayogo, a fost listată doi ani în topul celor mai inovatoare din eHealth.
4. În sănătatea digitală, fără tabuuri
La iCEE.health, sănătatea e abordată fără prejudecăți, pentru că în aceste zone se află oportunități de inovație fantastice.
Shawna Butler, un star absolut în lumea inovației în sănătate, parte din echipele Exponential Medicine @ Singularity University și Cancer XPRIZE, va vorbi despre aspecte foarte relevante pentru sănătate, dar rareori abordate de sistemul medical, precum: viața sexuală, stigma asociată cu unele afecțiuni, stresul de a îngriji o persoană bolnavă și cum acestea reprezintă oportunități extraordinare pentru eHealth.
Shawna va vorbi despre și despre multe startupuri care au ca misiune susținerea sănătății femeilor. Shawna nu va fi singura care va aborda factorii sociali care determină masiv sănătatea și inovația digitală, ci și Jaco Oosthuizen, Jeffrey Sparr, Tom Wilson, Ksenia Benifard sau Tedy Necula.
5. Era Big Data si în health
Medicina se va schimba pentru toți prin generarea și partajarea de date personale.
• Un workshop despre implicarea pacienților, extrem de relevant în era GDPR, este oferit de experți de la Stanford Medicine X: Justin Lai, MPH, Designer Servicii de Sănătate (dintre proiecte, Biroul White House pentru Știință și Tehnologie și Politici, Eli Lilly și Departamentul de Stat din SUA pentru Servicii Umane și în Sănătate), și Sylvie Dobrota, Cercetător Asociat.
• Desigur, vom vorbi și despre genomică (Pepita Stringer, Horizon Digital Economy Institute), interoperabilitate (Gurhan Zincircioglu, HIMSS Europe), GDPR (Cristiana Deca, eHealth Hub si Decalex) și securitate (Alexandru Bălan, BitDefender)
6. Viitorul se întâmplă astăzi în sănătate, în România
• Dr. Florina Pinte, Medlife, prezintă prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România.
• Christian Rosedth, Janssen, vorbește despre cel mai important health Hackathon din CEE, desfășurat in București, la sfărșitul anului trecut.
• Ca în fiecare an, vom avea și o sesiune în română, unde vor fi prezentate multe modele noi de servicii medicale, care pun pacienții în prim plan.
iCEE.health 2018 are loc în București, pe 14 iunie. Consultați agenda aici, pentru scena principală, Focus 2, și scena cu sesiuni aplicate, Focus 4.
Studenții la medicină, farmacie, asistență medicală și la facultatea de moașe, precum și doctorii rezidenți beneficiază de discount de 50%, email la tickets@iceefest.com
În plus, entru studenți, accesul se poate obține si gratuit prin înscrierea la Bursele iCEE.fest.
Printre partenerii confirmați ai iCEE.health se numără Medlife, Bayer G4A, eHealth Hub, Boiron, Janssen, InfoWorld.

Related posts

Noutăți în managementul eficient al lanțului de aprovizionare la Supply Chain & Logistics Forum & Expo, Cluj-Napoca

Stefana Muresan

PRIA Drugs and Medicine Publicity

redactia

Târgul de Turism de la București: Brașovul se va prezenta ca principala destinație turistică a României

Papuc Irina

Centru Integrat de Învăţământ Farmaceutic, la UMF Tîrgu Mureș

Stefana Muresan

Rebranding Creativity 2019 se mută în Cluj-Napoca

Ligia Voro

NRCC Economic Outlook 2017

Ionut Oprea

Sprijin financiar pentru viticultori aferent distilării vinului în situații de criză

Traian Dan

Diplomați și lideri de business din țară și străinătate, la Conferința Internațională de Business Diplomacy

redactia

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un aparat ultraperformant

redactia

Educația pacienților și a personalului medical privind fibroza idiopatică, necesară

Transilvania Business

Adopta o mama!

Stefana Muresan

„Samfest Jazz 2020”

Gruita Ienasoiu

Scleroza multiplă – Studiu clinic pe 83 pacienți tratați naturist

Stefana Muresan

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș: ”UMFST va trebui să găsească soluții de interacțiune cu producătorii și cu beneficiarii de tehnologie”

Stefana Muresan

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov a repornit producția și vinde la export

redactia

Superfood Company: Piața produselor de îngrijire a copiilor mici crește cu circa 5% în primul semestru din 2018

Stefana Muresan

DisruptHR – împreună schimbăm ritmul la Cluj-Napoca!

Stefana Muresan

Angajații de la Fonduri Europene descind în spitalele cu coronavirus

Nora Dumitrescu

Meet the finalists and the winners of the first Automotive Awards Gala by The Diplomat-Bucharest!

redactia

Shared experience for better business  @ HR Uncovered, București

Ligia Voro

BVB a implementat măsuri pentru ca activitatea să nu fie afectată de extinderea COVID-19

Ligia Voro

CJ Alba a obținut finanțare pentru redeschiderea policlinicii Spitalului Județean Alba

Ligia Voro

Târgul de Cariere – Peste 100 de companii angajează la Cluj

Stefana Muresan

La Spitalul Judeţean Timişoara se vor investi 250 de milioane de lei pentru o nouă clădire cu 25 de săli de operaţie, secţii ATI şi pentru mari arşi

Robert Bloancă

Leave a Comment