Eveniment Sanatate

Impactul tehnologiei în sistemul medical: blockchain, inteligență artificială, VR si alte tendințe, la iCEE.health 2018, săptămâna viitoare

Lansat acum trei ani ca secțiune dedicată inovației în sănătate la iCEE.fest, iCEE.health reunește întregul ecosistem eHealth.
Prin includerea Lorenei Macnaughtan, Director, în comunitatea HIMSS Europe Future50 si prezența Stanford Medicine X cu o scenă dedicată în cadrul festivalului, iCEE.health este recunoscut ca unul dintre evenimentele Europene importante și de impact în inovația in sănătate.
“HIMSS Europe Future50 sunt cei la care trebuie să fim atenți pentru a vedea viitorul sănății astăzi. Ei influențeză potențialul sănătății digitale de a îmbunătății sănătatea pentru noi toți.” [sursă]
În acest an, iCEE.health are loc pe 14 iunie, prima zi a iCEE.fest, în București, Grand Cinema&More, și iată doar câteva motive pentru care playerii din sistemul medical, farma si tehnologii medtech vor fi acolo:
1. Clinica și spitalul viitorului
• Ksenia Benifard aduce experiența acumulată în cadrul Ministerului Sănătății din Alberta, Canada, într-un masterclass, livrat împreună cu Simona Ralph (co-fondatoare a primului centru de inovație din cadrul serviciilor de sănătate din Alberta, Canada)
• Michael Seres, 11Health, pacient antreprenor si unul dintre cele mai apreciate voci în inovație în sănătate, va prezenta o soluție care este la fel de utilă pacienților, doctorilor și asistenților medicali atât în spital, cât și acasă.
2. Cele mai noi trenduri în sănătate: AI, VR, Blockchain
Nu pot lipsi de pe scena inteligența artificială (Jordi Serrano Pons, Universal Doctor), interacțiunea om-mașină (Horia Maior, Mixed Reality Lab), blockchain (Bogdan Cioc, LiveHelix).
3. Pe rețetă, o soluție digitală
• Diane Jooris, OnComfort, aduce la iCEE.health singura soluție de realitate virtuală certificată CE ca soft medical pentru durere și anxietate.
• Eugene Borukhovici va vorbi despre ce înseamnă această schimbare de paradigmă pentru sănătate si industria farma.
• Tratamentele, dar mai ales prevenția, vor fi susținute de intervenții digitale. Michael Fergusson va arăta că jocurile sunt sănătoase. Folosind principii din gaming, Michael a dezvoltat intervenții medicale care și-au demonstrat eficiența și astfel, compania sa, Ayogo, a fost listată doi ani în topul celor mai inovatoare din eHealth.
4. În sănătatea digitală, fără tabuuri
La iCEE.health, sănătatea e abordată fără prejudecăți, pentru că în aceste zone se află oportunități de inovație fantastice.
Shawna Butler, un star absolut în lumea inovației în sănătate, parte din echipele Exponential Medicine @ Singularity University și Cancer XPRIZE, va vorbi despre aspecte foarte relevante pentru sănătate, dar rareori abordate de sistemul medical, precum: viața sexuală, stigma asociată cu unele afecțiuni, stresul de a îngriji o persoană bolnavă și cum acestea reprezintă oportunități extraordinare pentru eHealth.
Shawna va vorbi despre și despre multe startupuri care au ca misiune susținerea sănătății femeilor. Shawna nu va fi singura care va aborda factorii sociali care determină masiv sănătatea și inovația digitală, ci și Jaco Oosthuizen, Jeffrey Sparr, Tom Wilson, Ksenia Benifard sau Tedy Necula.
5. Era Big Data si în health
Medicina se va schimba pentru toți prin generarea și partajarea de date personale.
• Un workshop despre implicarea pacienților, extrem de relevant în era GDPR, este oferit de experți de la Stanford Medicine X: Justin Lai, MPH, Designer Servicii de Sănătate (dintre proiecte, Biroul White House pentru Știință și Tehnologie și Politici, Eli Lilly și Departamentul de Stat din SUA pentru Servicii Umane și în Sănătate), și Sylvie Dobrota, Cercetător Asociat.
• Desigur, vom vorbi și despre genomică (Pepita Stringer, Horizon Digital Economy Institute), interoperabilitate (Gurhan Zincircioglu, HIMSS Europe), GDPR (Cristiana Deca, eHealth Hub si Decalex) și securitate (Alexandru Bălan, BitDefender)
6. Viitorul se întâmplă astăzi în sănătate, în România
• Dr. Florina Pinte, Medlife, prezintă prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România.
• Christian Rosedth, Janssen, vorbește despre cel mai important health Hackathon din CEE, desfășurat in București, la sfărșitul anului trecut.
• Ca în fiecare an, vom avea și o sesiune în română, unde vor fi prezentate multe modele noi de servicii medicale, care pun pacienții în prim plan.
iCEE.health 2018 are loc în București, pe 14 iunie. Consultați agenda aici, pentru scena principală, Focus 2, și scena cu sesiuni aplicate, Focus 4.
Studenții la medicină, farmacie, asistență medicală și la facultatea de moașe, precum și doctorii rezidenți beneficiază de discount de 50%, email la tickets@iceefest.com
În plus, entru studenți, accesul se poate obține si gratuit prin înscrierea la Bursele iCEE.fest.
Printre partenerii confirmați ai iCEE.health se numără Medlife, Bayer G4A, eHealth Hub, Boiron, Janssen, InfoWorld.

Related posts

Materialele sanitare sosite la Oradea din China au certificat de conformitate european

Traian Dan

Monica Bîrlădeanu la The Woman Cluj-Napoca

Transilvania Business

Iubitorii de muzică retro au parte de Another Night to Remember

redactia

ASF le reamintește companiilor ce obligații au în contextul pandemiei de coronavirus

Ligia Voro

B. Braun începe lucrările la cea mai mare investiție greenfield a grupului din România, în Timiș. Investiția totală este de 120 de milioane de euro și va genera 250 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Startarium dă startul PitchDay 2017: începe cursa de 100.000 de euro, proba pe startup-uri

Stefana Muresan

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

SESIUNE ATESTARE NAȚIONALĂ FIRME ȘI PFA DE CONSULTANȚĂ ÎN MANAGEMENT

redactia

Brokerii clujeni vor să crească lichiditatea acțiunilor MedLife

Nora Dumitrescu

The Woman 2016

Transilvania Business

Leader-Shift Conference – Empowering individuals, teams and organizations

Ionut Oprea

Invisible Influence, bilete premium cu 45% discount, doar azi

Ionut Oprea

UVT va oferi liderului mondial, Simona Halep, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum”

redactia

Campanie de informare, educație și depistare a cancerului de piele

Ligia Voro

ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE

Transilvania Business

Conferinta Internationala de Business Diplomacy

Ionut Oprea

A 7-a ediție a salonului VINTEST București

Ionut Oprea

Cramele Recaș, donație de 88.000 de euro pentru susținerea spitalelor din Timișoara

Papuc Irina

Spitalul judeţean şi cel municipal din Oradea, reabilitate cu fonduri europene de 12 mil. euro

Stefana Muresan

REBELS AND RULERS – Cannes Lions-ul Europei de Est

Stefana Muresan

Din tainele HR-ului – HR Summit Cluj Napoca

Transilvania Business

Investițiile la Spitalul Clinic Județean Mureș continuă

Stefana Muresan

Orădeanca Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății

Traian Dan

PACK EXPO şi EXPO SHOP: Două expoziţii B2B şi un regal de evenimente între 16 şi 19 mai la ROMEXPO

A. I.

Leave a Comment