Eveniment Sanatate

Impactul tehnologiei în sistemul medical: blockchain, inteligență artificială, VR si alte tendințe, la iCEE.health 2018, săptămâna viitoare

Lansat acum trei ani ca secțiune dedicată inovației în sănătate la iCEE.fest, iCEE.health reunește întregul ecosistem eHealth.
Prin includerea Lorenei Macnaughtan, Director, în comunitatea HIMSS Europe Future50 si prezența Stanford Medicine X cu o scenă dedicată în cadrul festivalului, iCEE.health este recunoscut ca unul dintre evenimentele Europene importante și de impact în inovația in sănătate.
“HIMSS Europe Future50 sunt cei la care trebuie să fim atenți pentru a vedea viitorul sănății astăzi. Ei influențeză potențialul sănătății digitale de a îmbunătății sănătatea pentru noi toți.” [sursă]
În acest an, iCEE.health are loc pe 14 iunie, prima zi a iCEE.fest, în București, Grand Cinema&More, și iată doar câteva motive pentru care playerii din sistemul medical, farma si tehnologii medtech vor fi acolo:
1. Clinica și spitalul viitorului
• Ksenia Benifard aduce experiența acumulată în cadrul Ministerului Sănătății din Alberta, Canada, într-un masterclass, livrat împreună cu Simona Ralph (co-fondatoare a primului centru de inovație din cadrul serviciilor de sănătate din Alberta, Canada)
• Michael Seres, 11Health, pacient antreprenor si unul dintre cele mai apreciate voci în inovație în sănătate, va prezenta o soluție care este la fel de utilă pacienților, doctorilor și asistenților medicali atât în spital, cât și acasă.
2. Cele mai noi trenduri în sănătate: AI, VR, Blockchain
Nu pot lipsi de pe scena inteligența artificială (Jordi Serrano Pons, Universal Doctor), interacțiunea om-mașină (Horia Maior, Mixed Reality Lab), blockchain (Bogdan Cioc, LiveHelix).
3. Pe rețetă, o soluție digitală
• Diane Jooris, OnComfort, aduce la iCEE.health singura soluție de realitate virtuală certificată CE ca soft medical pentru durere și anxietate.
• Eugene Borukhovici va vorbi despre ce înseamnă această schimbare de paradigmă pentru sănătate si industria farma.
• Tratamentele, dar mai ales prevenția, vor fi susținute de intervenții digitale. Michael Fergusson va arăta că jocurile sunt sănătoase. Folosind principii din gaming, Michael a dezvoltat intervenții medicale care și-au demonstrat eficiența și astfel, compania sa, Ayogo, a fost listată doi ani în topul celor mai inovatoare din eHealth.
4. În sănătatea digitală, fără tabuuri
La iCEE.health, sănătatea e abordată fără prejudecăți, pentru că în aceste zone se află oportunități de inovație fantastice.
Shawna Butler, un star absolut în lumea inovației în sănătate, parte din echipele Exponential Medicine @ Singularity University și Cancer XPRIZE, va vorbi despre aspecte foarte relevante pentru sănătate, dar rareori abordate de sistemul medical, precum: viața sexuală, stigma asociată cu unele afecțiuni, stresul de a îngriji o persoană bolnavă și cum acestea reprezintă oportunități extraordinare pentru eHealth.
Shawna va vorbi despre și despre multe startupuri care au ca misiune susținerea sănătății femeilor. Shawna nu va fi singura care va aborda factorii sociali care determină masiv sănătatea și inovația digitală, ci și Jaco Oosthuizen, Jeffrey Sparr, Tom Wilson, Ksenia Benifard sau Tedy Necula.
5. Era Big Data si în health
Medicina se va schimba pentru toți prin generarea și partajarea de date personale.
• Un workshop despre implicarea pacienților, extrem de relevant în era GDPR, este oferit de experți de la Stanford Medicine X: Justin Lai, MPH, Designer Servicii de Sănătate (dintre proiecte, Biroul White House pentru Știință și Tehnologie și Politici, Eli Lilly și Departamentul de Stat din SUA pentru Servicii Umane și în Sănătate), și Sylvie Dobrota, Cercetător Asociat.
• Desigur, vom vorbi și despre genomică (Pepita Stringer, Horizon Digital Economy Institute), interoperabilitate (Gurhan Zincircioglu, HIMSS Europe), GDPR (Cristiana Deca, eHealth Hub si Decalex) și securitate (Alexandru Bălan, BitDefender)
6. Viitorul se întâmplă astăzi în sănătate, în România
• Dr. Florina Pinte, Medlife, prezintă prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România.
• Christian Rosedth, Janssen, vorbește despre cel mai important health Hackathon din CEE, desfășurat in București, la sfărșitul anului trecut.
• Ca în fiecare an, vom avea și o sesiune în română, unde vor fi prezentate multe modele noi de servicii medicale, care pun pacienții în prim plan.
iCEE.health 2018 are loc în București, pe 14 iunie. Consultați agenda aici, pentru scena principală, Focus 2, și scena cu sesiuni aplicate, Focus 4.
Studenții la medicină, farmacie, asistență medicală și la facultatea de moașe, precum și doctorii rezidenți beneficiază de discount de 50%, email la tickets@iceefest.com
În plus, entru studenți, accesul se poate obține si gratuit prin înscrierea la Bursele iCEE.fest.
Printre partenerii confirmați ai iCEE.health se numără Medlife, Bayer G4A, eHealth Hub, Boiron, Janssen, InfoWorld.

Related posts

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Ligia Voro

VIDEO, FOTO: Transilvania Open 4 Business 2017 – Ce vor investitorii români şi străini

Tirdea Ionut

Președintele României, față în față cu mediul de afaceri: 5 mesaje transmise de IMM-uri

Ion Surdu

Gedeon Richter, sărbătoarea generațiilor pentru sănătatea pacienților

Stefana Muresan

„Oraşul Faptelor Bune”, din 15 decembrie, în Târgul de Crăciun din Oradea

Traian Dan

The 2018 Monaco Yacht Summit: Introducing new clientele to the superyacht world

redactia

Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș

redactia

OMS a deschis un fond de solidaritate împotriva Covid-19. Peste 100 de milioane de dolari s-au adunat în prima zi

Ion Surdu

Antibiotice Iași a aplicat scenariul 2: Producția de medicamente continuă

Ion Surdu

Business to more Business la Timisoara

Ionut Oprea

Lansarea Barometrului de opinie publica al Academiei Romane

Stefana Muresan

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Papuc Irina

 Conferința “ Leadershift “ organizată de Mentally Fit la București, în 15 noiembrie

Ionut Oprea

Este nevoie de o ”legislație permisivă” pentru revigorarea turismului balnear românesc

Stefana Muresan

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Papuc Irina

Oameni de afaceri din Sibiu oferă apartamente și camere de hotel pentru a caza gratuit personal medical

Ion Surdu

NRCC – BRCC Night of the SMEs in Cluj, 23rd of March

Ionut Oprea

Ce evaluare li se potrivește pacienților cu dureri în zona toracică. Studiu cu finanțare europeană

Ligia Voro

Specialiștii EY România prezintă noutățile și provocările vamale din 2019-2020

Stefana Muresan

Campioana Ana-Maria Brânză vine la The Woman

Stefana Muresan

Cel mai mare cros pentru Epilepsie, start în Romania

Stefana Muresan

Centrul Medical Neuron a aniversat, rotund, 15 ani în slujba pacienților cu afecțiuni neurologice

Ligia Voro

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

redactia

Recuperare cu ajutorul roboților la Spitalul Clinic Băile Felix

Stefana Muresan

Leave a Comment