Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Omul de afaceri elvețian care a dezvoltat proiectul Coresi din Braşov, investiţie de 5 mil. euro într-un centru de radioterapie în Constanţa, primul dintr-un lanţ de zece programate

Philippe Jacobs, co-preşedintele grupului Jacobs Holdings, care a deţinut în parteneriat cu Ascenta Management proiectul de birouri Coresi Business Park din Braşov, a deschis MedEuropa, un centru de radioterapie în Constanţa, după o investiţie de 5 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.
Planurile Med Europa pentru următorii cinci ani vizează extinderea în România cu un lanţ de 10 clinici de radioterapie, iar următorul oraş de pe listă este Bucureşti, clinica din Capitală urmând să fie finalizată în trimestrul al treilea din 2019.
„Am ales Constanţa pentru a deschide prima clinică MedEuropa deoarece în zona Dobrogei, la un milion de locuitori, din statisticile medicale, a rezultat un număr de peste 3.000 de pacienţi noi, cu afecţiuni oncologice, în fiecare an, iar în zonă nu există unităţi medicale care să ofere servicii de radioterapie.” a spus Bogdan Angheloiu, medic şi directorul general MedEuropa.
Centrul medical va putea trata un număr de aproximativ 1.000 de pacienţi noi oncologici pe an, iar serviciile medicale vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin programul naţional de oncologie, clinica urmând să înceapă o colaborare cu CNAS.
„Până la încheierea contractului pentru serviciile de radioterapie cu Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa, Centrul medical MedEuropa va oferi în mod gratuit şedinţele de radioterapie pentru un număr limitat de pacienţi”, se mai arată în comunicat.
În România sunt diagnosticaţi anual, conform statisticilor medicale, peste 100.000 de pacienţi noi cu afecţiuni oncologice, iar, conform protocoalelor de practică medicală, peste 60% dintre aceştia ar trebui să aibă inclusă radioterapia că metodă de tratament, potrivit sursei citate.
MedEuropa este un proiect dezvoltat de Philippe Jacobs, co-preşedinte al grupului Jacobs Holdings, în parteneriat cu Ascenta Management, o companie de management de investiţii ai cărei parteneri sunt activi pe piaţa locală încă din 2007.
Philippe Jacobs are 33 de ani şi este copreşedinte al Jacobs Holding, un grup de investiţii elveţian cu sediul în Zurich, înfiinţat de antreprenorul Klaus J. Jacobs în 1994, un milionar care a dezvoltat afaceri în domeniul ciocolatei şi al cafelei (brandul Jacobs).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expoziție-document „MIHAI VITEAZUL ÎN CETATE – TRANSILVANIA, LEAGĂN ȘI SCUT AL DACIEI STRĂBUNE - ROMÂNIA‟

Articolul următor

Drum de aproape 7 milioane de euro, pe bani de la UE, care scurtează distanța între Timișoara și Novi Sad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share