Brașov București Investitii Sanatate Ultimele stiri

Omul de afaceri elvețian care a dezvoltat proiectul Coresi din Braşov, investiţie de 5 mil. euro într-un centru de radioterapie în Constanţa, primul dintr-un lanţ de zece programate

Philippe Jacobs, co-preşedintele grupului Jacobs Holdings, care a deţinut în parteneriat cu Ascenta Management proiectul de birouri Coresi Business Park din Braşov, a deschis MedEuropa, un centru de radioterapie în Constanţa, după o investiţie de 5 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.
Planurile Med Europa pentru următorii cinci ani vizează extinderea în România cu un lanţ de 10 clinici de radioterapie, iar următorul oraş de pe listă este Bucureşti, clinica din Capitală urmând să fie finalizată în trimestrul al treilea din 2019.
„Am ales Constanţa pentru a deschide prima clinică MedEuropa deoarece în zona Dobrogei, la un milion de locuitori, din statisticile medicale, a rezultat un număr de peste 3.000 de pacienţi noi, cu afecţiuni oncologice, în fiecare an, iar în zonă nu există unităţi medicale care să ofere servicii de radioterapie.” a spus Bogdan Angheloiu, medic şi directorul general MedEuropa.
Centrul medical va putea trata un număr de aproximativ 1.000 de pacienţi noi oncologici pe an, iar serviciile medicale vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin programul naţional de oncologie, clinica urmând să înceapă o colaborare cu CNAS.
„Până la încheierea contractului pentru serviciile de radioterapie cu Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa, Centrul medical MedEuropa va oferi în mod gratuit şedinţele de radioterapie pentru un număr limitat de pacienţi”, se mai arată în comunicat.
În România sunt diagnosticaţi anual, conform statisticilor medicale, peste 100.000 de pacienţi noi cu afecţiuni oncologice, iar, conform protocoalelor de practică medicală, peste 60% dintre aceştia ar trebui să aibă inclusă radioterapia că metodă de tratament, potrivit sursei citate.
MedEuropa este un proiect dezvoltat de Philippe Jacobs, co-preşedinte al grupului Jacobs Holdings, în parteneriat cu Ascenta Management, o companie de management de investiţii ai cărei parteneri sunt activi pe piaţa locală încă din 2007.
Philippe Jacobs are 33 de ani şi este copreşedinte al Jacobs Holding, un grup de investiţii elveţian cu sediul în Zurich, înfiinţat de antreprenorul Klaus J. Jacobs în 1994, un milionar care a dezvoltat afaceri în domeniul ciocolatei şi al cafelei (brandul Jacobs).

Related posts

Specialiști recunoscuți la nivel mondial, la Conferinţa CardioNET 2017

redactia

Comunitatile de mame – pepiniera pentru noua generatie de antreprenori romani

Stefana Muresan

Primul centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, inaugurat de Fundația Globalworth

Ion Surdu

Bivolii, comoara neexploatată de sălăjeni

Nora Dumitrescu

Tranzacție însemnată pe piața transporturilor. Holdingul International Alexander se extinde prin achiziția Vio Transgrup

Ioan Sandor

Romgaz, investiții de 400 mil. euro în modernizarea depozitelor

Stefana Muresan

Dan Niculae, Director General Transilvania Broker: Țintim o cotă de piață de minim 10% în următorii doi ani

Stefana Muresan

Hagag Development Europe a demarat lucrările de construcție pentru H Eliade 9 Residence

redactia

Reportaj Autostrada Sibiu-Pitești. Optimism pe șantierul Sibiu-Boița: „Stadiul fizic al lucrărilor, aproape dublu față de estimarea inițială”

Ion Surdu

UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, într-un top al celor mai sustenabile universități din lume

Ligia Voro

Terenul pentru edificarea Tunelului Meseș, predat beneficiarului

Nora Dumitrescu

B | BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins: proiect de aproape un milion de euro

Papuc Irina

CNAIR, licitaţie de 9,6 milioane de euro pentru achiziţia de panouri fonoabsorbante

redactia

Real estate & construction forum

Ionut Oprea

FOTO: FORD România reia producția etapizat, cu măsuri de protecție

Ligia Voro

Clujenii de la TCI Contractor General și o companie ieșeană, contract de aproape 6 mil. euro pentru construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș

redactia

Puratos introduce eCommerce în industria de ingrediente pentru panificație

Ligia Voro

Grupul Monza, nouă etapă în extinderea brandului

Stefana Muresan

92 de milioane de componente electronice au fost livrate de Continental Timișoara în ultimii 11 ani

Stefana Muresan

Cel mai modern liceu tehnologic din țară, la Sebeș. Investiție de aproape 6 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Top projects to consider when moving by 2025 – residential, future skyline changers | Bucharest – skyline transformation 2025

Ionut Oprea

Lăptăria cu Caimac intră în băcăniile din Transilvania

Nora Dumitrescu

B | P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

Leave a Comment