Brașov București Investitii Sanatate Ultimele stiri

Omul de afaceri elvețian care a dezvoltat proiectul Coresi din Braşov, investiţie de 5 mil. euro într-un centru de radioterapie în Constanţa, primul dintr-un lanţ de zece programate

Philippe Jacobs, co-preşedintele grupului Jacobs Holdings, care a deţinut în parteneriat cu Ascenta Management proiectul de birouri Coresi Business Park din Braşov, a deschis MedEuropa, un centru de radioterapie în Constanţa, după o investiţie de 5 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.
Planurile Med Europa pentru următorii cinci ani vizează extinderea în România cu un lanţ de 10 clinici de radioterapie, iar următorul oraş de pe listă este Bucureşti, clinica din Capitală urmând să fie finalizată în trimestrul al treilea din 2019.
„Am ales Constanţa pentru a deschide prima clinică MedEuropa deoarece în zona Dobrogei, la un milion de locuitori, din statisticile medicale, a rezultat un număr de peste 3.000 de pacienţi noi, cu afecţiuni oncologice, în fiecare an, iar în zonă nu există unităţi medicale care să ofere servicii de radioterapie.” a spus Bogdan Angheloiu, medic şi directorul general MedEuropa.
Centrul medical va putea trata un număr de aproximativ 1.000 de pacienţi noi oncologici pe an, iar serviciile medicale vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin programul naţional de oncologie, clinica urmând să înceapă o colaborare cu CNAS.
„Până la încheierea contractului pentru serviciile de radioterapie cu Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa, Centrul medical MedEuropa va oferi în mod gratuit şedinţele de radioterapie pentru un număr limitat de pacienţi”, se mai arată în comunicat.
În România sunt diagnosticaţi anual, conform statisticilor medicale, peste 100.000 de pacienţi noi cu afecţiuni oncologice, iar, conform protocoalelor de practică medicală, peste 60% dintre aceştia ar trebui să aibă inclusă radioterapia că metodă de tratament, potrivit sursei citate.
MedEuropa este un proiect dezvoltat de Philippe Jacobs, co-preşedinte al grupului Jacobs Holdings, în parteneriat cu Ascenta Management, o companie de management de investiţii ai cărei parteneri sunt activi pe piaţa locală încă din 2007.
Philippe Jacobs are 33 de ani şi este copreşedinte al Jacobs Holding, un grup de investiţii elveţian cu sediul în Zurich, înfiinţat de antreprenorul Klaus J. Jacobs în 1994, un milionar care a dezvoltat afaceri în domeniul ciocolatei şi al cafelei (brandul Jacobs).

Related posts

FESTIVITATE ANIVERSARĂ LA USAMV CLUJ-NAPOCA: O JUMĂTATE DE SECOL DE VIAȚĂ PENTRU FACULTATEA DE ZOOTEHNIE ȘI BIOTEHNOLOGII

Stefana Muresan

Remus Lăpuşan şi Nicolae Minea, numiți administratori ai Transgaz pentru următorii patru ani

Stefana Muresan

Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci, în Regiunea Transilvania

Ligia Voro

Produsele de Cluj, din nou în aer liber

Nora Dumitrescu

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

116 de elevi din proiectul „Energie pentru meseria mea” al ENGIE, la început de drum

Ligia Voro

Aproape jumătate de milion de femei, acțiuni în firmele din România

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru IMM-uri în 2020: până la 200.000 de euro pentru mici firme din IT, sănătate sau energie – propunere de ghid

Papuc Irina

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Traian Dan

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, prezent la GITEX Dubai 2018

redactia

Consiliul Județean Sibiu cofinanțează soluțiile pentru fluidizarea traficului către Cartierul Arhitecților

redactia

Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro pentru noi idei de afaceri

Stefana Muresan

Ştii ce ”vampiri energetici” ai în casă

Ligia Voro

ATP Exodus va face verificări gratuite mașinilor din lupta cu coronavurusul

Nora Dumitrescu

Sergiu Gorban, Transylvania Invest din Arad: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

Stefana Muresan

SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI: PESTE 10.000 DE APARTAMENTE

Ionut Oprea

Venituri record în bugetul municipului Sibiu pentru 2020, aprobat de Consiliul local

Papuc Irina

Corteva Agriscience a obținut 2 premii în cadrul Congresului APPR

Ligia Voro

BILKA, crestere 41% pentru 2016

Ionut Oprea

Electricienii din Maramureș au racordat un parc logistic din București

Nora Dumitrescu

Oradea și-a premiat voluntarii în cadrul Galei Voluntarilor din DAS

Traian Dan

Finanțare nerambursabilă pentru SC Secoplan SRL

Ionel Albu

Efectele crizei CoVid-19 asupra fondurilor de pensii private

Traian Dan

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Leave a Comment