Auto Industrie Sălaj Ultimele stiri

Producătorul de anvelope Michelin, cu fabrică în Zalău, cifră de afaceri de peste 2,5 mld. lei

Producătorul de anvelope Michelin România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 2,5 mld. lei (561,2 mil. euro), mai mult cu 18,5% faţă de anul anterior, arată datele de la Ministerul Finanţelor, scrie zf.ro.
Numărul mediu de an­gajaţi ai compa­niei a crescut cu 260 de persoane, de la 3.022 în 2016, la 3.282 anul trecut.
Compania Michelin Româ­nia este prezentă pe piaţa locală prin fabricile de anvelope de la Floreşti (Prahova) şi Zalău (Sălaj), unde francezii mai deţin şi o unitate de producţie de cabluri metalice pentru alte fabrici de anvelope Michelin din întreaga lume.
Michelin Floreşti produce anvelope pentru autoturisme, iar Michelin Zalău fabrică anvelope pentru camioane şi utilaje industriale. Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor.
Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franţa, Michelin este prezentă în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi şi operează în 68 de unităţi de producţie, care au produs împreună 187 de milioane de anvelope în 2016. Vanzările nete ale grupului Michelin depăşesc 20 mld. euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Related posts

Turkish Airlines Open 2017, jucat pe terenul Carya Golf Club pentru al doilea an consecutiv, câştigat de Justin Rose

Raluca Ursu

Exporturi de peste 7 miliarde euro în Regiunea Centru, în primele opt luni din 2018. Topul județelor

redactia

Bursa de Plastic a strâns 745 kg de deșeuri de plastic

Ligia Voro

Leave a Comment