Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restaurantul BistroMar s-a deschis în Piața Floreasca, cu o investiție de circa 200.000 de euro

• BistroMar este un restaurant pe bază de specialități din pește și fructe de mare, preparate exclusiv cu produse marca Alfredo Seafood
• Restaurantul are la bază un concept inedit de Gourmet Bistro, care funcționează atât ca bistrou, cât și ca magazin de desfacere al Alfredo Seafood pe partea de produs crud și ambalat
• Proprietarii BistroMar își propun ca până la finele lui 2019 să ajungă la o cifră de vânzări de 100.000 de euro pe lună și la 1 milion de euro pe an, la finalul primilor doi ani de operare (2020).
BistroMar, restaurant care oferă cea mai bogată gamă de specialități din pește sălbatic, de acvacultură și fructe de mare exclusiv marca Alfredo Seafood, a fost deschis în urma unei investiții de aproximativ 200.000 de euro. Ținta pentru primul semestru de activitate este atingerea pragului de rentabilitate, urmând ca la finalul lui 2019 să înregistreze o cifră de afaceri de 100.000 de euro lunar. Ulterior se dorește stabilizarea cifrei de afaceri la circa 1 milion de euro anual. BistroMar este o afacere de familie, care îmbină cunoștințele și experiența de business ale fratilor Dărmănescu: Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante mărci locale de peşte şi fructe de mare și Diana Dărmănescu, antreprenoare de succes în industriile farma și producție de ambalaje.
Restaurantul este situat în București, în incinta Pieței Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41 și dispune de o suprafață de 50 m2 în interior și de o terasă de 30 m2. Axat pe conceptul de live cooking, BistroMar este un Gourmet Bistro care îmbină spiritul relaxat cu un decor urban și o echipă prietenoasă. Printre particularitățile restaurantului se numără pregătirea specialităților direct în fața clienților, care pot discuta cu bucătarii și le pot cere sfaturi culinare sau pot solicita anumite personalizări ale rețetelor, în funcție de gust. BistroMar este unul dintre foarte puținele restaurante din capitală în al cărui meniu se regăsesc numeroase specialități din pește sălbatic. Un alt avantaj este varietatea extrem de mare de soiuri de pește și fructe de mare, care provin din toate colțurile lumii. O parte dintre ele sunt produse ultra proaspete, pescuite și transportate în țară în intervale ce variază între 10 și maximum 60 de ore. Specialitățile marine și oceanice inedite și foarte proaspete sunt expuse într-o vitrină cu gheață de unde clienții pot alege ce anume doresc să testeze. Din punct de vedere al prețurilor, BistroMar se încadrează în segmentul medium-high, o masă de prânz pentru o persoană situându-se în jurul a 90 de lei în regim à la carte și a 60 de lei în cazul meniului zilei.
Printre preparatele vedetă ale meniului BistroMar se numără: codul negru de Alaska, creveți Black Tiger tempura cu sos wasabi, caracatița “a la Galiego” cu cartofi copți. Printre aperitive se regăsesc: tartarul de ton cu avocado, tartarul de somon cu mago, fritto misto sau anșoa fritti cu sos special BistroMar. Meniul conține preparate pentru toate gusturile, având și rețete simple, dar care se remarcă printr-o savoare deosebită, cum sunt: hamsiile prăjite, salata de icre sau borșul de sturion etc.
“Deschiderea BistroMar este un proiect de suflet, la care mă gândesc de 4 ani. După 15 ani de experiență în alegerea și prelucrarea celor mai bune soiuri de pește și fructe de mare, acest pas mi s-a părut firesc. Alfredo Seafood are deviza pește perfect ales, iar acum, prin BistroMar, avem ocazia să aducem aceste produse de cea mai bună calitate direct în farfuria consumatorilor. Am gândit BistroMar ca pe o îmbinare între un Gourmet Bistro unde sunt servite specialități savuroase gătite după rețete semnate de Chef Cătălin Jernoiu și o pescărie unde vindem atât produse crude, vrac, cât și ambalate. De asemenea, clienții pot alege și varianta take away, luând acasă preparatele pregătite chiar în fața lor. Pe viitor luăm în considerare extinderea BistroMar în sistem de franciză, iar deocamdată ne concentrăm de bunul mers al primei unități deschise”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, director general BistroMar și fondator Alfredo Seafood.
Peștele și fructele de mare, expuse în vitrina cu gheață provin în special din mările continentale ale Europei, din surse mai apropiate, cum sunt: Grecia, Italia (Mediterana), dar și mai îndepărtate, cum sunt: Spania (Atlantic), Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franța, Portugalia. Propunem și produse ambalate congelate, care provin de la distante mari: SUA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina. Atenția Alfedo Seafood în selectarea și prelucrarea peștelui este completată de pregătirea sa după rețete deosebite, de către echipa de bucătari a BistroMar, și de alegerea celor mai sănătoase și de calitate ingrediente. Astfel, rețetele create de Chef Cătălin Jernoiu sunt asezonate cu sosuri și garnituri pentru care se folosesc lămâi, roșii, carciofi și mascarpone din Italia, legume baby (legume în miniatură complet coapte) din Belgia, verdețuri de la furnizori locali atent verificați etc.

Printre specialitățile vedetă, dintre care o parte se gasesc doar la BistroMar, se află: tonul roșu proaspăt, dorada regală sălbatică, lupul de mare, creveții sălbatici de Argentina, pagel (dorada roz), scorpia de mare, rândunica de mare, John Dory (peste dulgher), dentex, seriola, limba de mare, calcanul, peste spada, scoici St. Jacques, stridii, langustine, pește unditar, dar și pești comuni cum ar fi codul, merluciul, macroul și heringul.
“Unul dintre obiectivele BistroMar este și sprijinirea campaniei de creștere a consumului de pește la minimum o masă pe săptămână. Printre cele mai mari probleme, care mențin România pe locurile codașe în Europa în ceea ce privește consumul de pește pe cap de locuitor, este aparentă dificultate a pregătirii sale. Noi, la BistroMar, încercăm să și explicăm clienților care sunt cele mai eficiente metode de gătit, ne ocupăm de filetat, desolzire etc., așadar continuăm în mod direct procesul de educare despre care am tot vorbit în ultimii doi ani”, a concluzionat Mihai Cristian Dărmănescu.
BistroMar este un restaurant pe bază de specialități din pește și fructe de mare, deschis la începutul anului 2018. Acesta funcționează într-un concept integrat, fiind și primul magazin de desfacere a produselor marca Alfredo Seafood, brand cu o experiență de 15 ani în selectarea, importul, prelucrarea și distribuția produselor de pește și fructe de mare de cea mai bună calitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania maghiară Terran, producătoare de ţigle din beton, a investit 5 mil. euro într-o fabrică în Câmpia Turzii

Articolul următor

UPDATE. Nou director general la Romgaz. Management defectuos al fostei conduceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share