• BistroMar este un restaurant pe bază de specialități din pește și fructe de mare, preparate exclusiv cu produse marca Alfredo Seafood
• Restaurantul are la bază un concept inedit de Gourmet Bistro, care funcționează atât ca bistrou, cât și ca magazin de desfacere al Alfredo Seafood pe partea de produs crud și ambalat
• Proprietarii BistroMar își propun ca până la finele lui 2019 să ajungă la o cifră de vânzări de 100.000 de euro pe lună și la 1 milion de euro pe an, la finalul primilor doi ani de operare (2020).
BistroMar, restaurant care oferă cea mai bogată gamă de specialități din pește sălbatic, de acvacultură și fructe de mare exclusiv marca Alfredo Seafood, a fost deschis în urma unei investiții de aproximativ 200.000 de euro. Ținta pentru primul semestru de activitate este atingerea pragului de rentabilitate, urmând ca la finalul lui 2019 să înregistreze o cifră de afaceri de 100.000 de euro lunar. Ulterior se dorește stabilizarea cifrei de afaceri la circa 1 milion de euro anual. BistroMar este o afacere de familie, care îmbină cunoștințele și experiența de business ale fratilor Dărmănescu: Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante mărci locale de peşte şi fructe de mare și Diana Dărmănescu, antreprenoare de succes în industriile farma și producție de ambalaje.
Restaurantul este situat în București, în incinta Pieței Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41 și dispune de o suprafață de 50 m2 în interior și de o terasă de 30 m2. Axat pe conceptul de live cooking, BistroMar este un Gourmet Bistro care îmbină spiritul relaxat cu un decor urban și o echipă prietenoasă. Printre particularitățile restaurantului se numără pregătirea specialităților direct în fața clienților, care pot discuta cu bucătarii și le pot cere sfaturi culinare sau pot solicita anumite personalizări ale rețetelor, în funcție de gust. BistroMar este unul dintre foarte puținele restaurante din capitală în al cărui meniu se regăsesc numeroase specialități din pește sălbatic. Un alt avantaj este varietatea extrem de mare de soiuri de pește și fructe de mare, care provin din toate colțurile lumii. O parte dintre ele sunt produse ultra proaspete, pescuite și transportate în țară în intervale ce variază între 10 și maximum 60 de ore. Specialitățile marine și oceanice inedite și foarte proaspete sunt expuse într-o vitrină cu gheață de unde clienții pot alege ce anume doresc să testeze. Din punct de vedere al prețurilor, BistroMar se încadrează în segmentul medium-high, o masă de prânz pentru o persoană situându-se în jurul a 90 de lei în regim à la carte și a 60 de lei în cazul meniului zilei.
Printre preparatele vedetă ale meniului BistroMar se numără: codul negru de Alaska, creveți Black Tiger tempura cu sos wasabi, caracatița “a la Galiego” cu cartofi copți. Printre aperitive se regăsesc: tartarul de ton cu avocado, tartarul de somon cu mago, fritto misto sau anșoa fritti cu sos special BistroMar. Meniul conține preparate pentru toate gusturile, având și rețete simple, dar care se remarcă printr-o savoare deosebită, cum sunt: hamsiile prăjite, salata de icre sau borșul de sturion etc.
“Deschiderea BistroMar este un proiect de suflet, la care mă gândesc de 4 ani. După 15 ani de experiență în alegerea și prelucrarea celor mai bune soiuri de pește și fructe de mare, acest pas mi s-a părut firesc. Alfredo Seafood are deviza pește perfect ales, iar acum, prin BistroMar, avem ocazia să aducem aceste produse de cea mai bună calitate direct în farfuria consumatorilor. Am gândit BistroMar ca pe o îmbinare între un Gourmet Bistro unde sunt servite specialități savuroase gătite după rețete semnate de Chef Cătălin Jernoiu și o pescărie unde vindem atât produse crude, vrac, cât și ambalate. De asemenea, clienții pot alege și varianta take away, luând acasă preparatele pregătite chiar în fața lor. Pe viitor luăm în considerare extinderea BistroMar în sistem de franciză, iar deocamdată ne concentrăm de bunul mers al primei unități deschise”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, director general BistroMar și fondator Alfredo Seafood.
Peștele și fructele de mare, expuse în vitrina cu gheață provin în special din mările continentale ale Europei, din surse mai apropiate, cum sunt: Grecia, Italia (Mediterana), dar și mai îndepărtate, cum sunt: Spania (Atlantic), Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franța, Portugalia. Propunem și produse ambalate congelate, care provin de la distante mari: SUA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina. Atenția Alfedo Seafood în selectarea și prelucrarea peștelui este completată de pregătirea sa după rețete deosebite, de către echipa de bucătari a BistroMar, și de alegerea celor mai sănătoase și de calitate ingrediente. Astfel, rețetele create de Chef Cătălin Jernoiu sunt asezonate cu sosuri și garnituri pentru care se folosesc lămâi, roșii, carciofi și mascarpone din Italia, legume baby (legume în miniatură complet coapte) din Belgia, verdețuri de la furnizori locali atent verificați etc.
Printre specialitățile vedetă, dintre care o parte se gasesc doar la BistroMar, se află: tonul roșu proaspăt, dorada regală sălbatică, lupul de mare, creveții sălbatici de Argentina, pagel (dorada roz), scorpia de mare, rândunica de mare, John Dory (peste dulgher), dentex, seriola, limba de mare, calcanul, peste spada, scoici St. Jacques, stridii, langustine, pește unditar, dar și pești comuni cum ar fi codul, merluciul, macroul și heringul.
“Unul dintre obiectivele BistroMar este și sprijinirea campaniei de creștere a consumului de pește la minimum o masă pe săptămână. Printre cele mai mari probleme, care mențin România pe locurile codașe în Europa în ceea ce privește consumul de pește pe cap de locuitor, este aparentă dificultate a pregătirii sale. Noi, la BistroMar, încercăm să și explicăm clienților care sunt cele mai eficiente metode de gătit, ne ocupăm de filetat, desolzire etc., așadar continuăm în mod direct procesul de educare despre care am tot vorbit în ultimii doi ani”, a concluzionat Mihai Cristian Dărmănescu.
BistroMar este un restaurant pe bază de specialități din pește și fructe de mare, deschis la începutul anului 2018. Acesta funcționează într-un concept integrat, fiind și primul magazin de desfacere a produselor marca Alfredo Seafood, brand cu o experiență de 15 ani în selectarea, importul, prelucrarea și distribuția produselor de pește și fructe de mare de cea mai bună calitate.
Citește și:
Comandorul Buzenchi: “Prioritățile Aeroportului Cluj – prelungirea pistei și terminalul de sosiri”
Aeroportul Avram Iancu (AIAIC) are nevoie de investiții în infrastructura pentru aeronave și pasageri, spune președintele Asociației Române…
6 decembrie 2024
„I Love Hope 2024”: Oameni care au transformat imposibilul în posibil
Pe 12 decembrie 2024, Sinagoga Neologă Sion din Oradea va deveni scena unui eveniment extraordinar – „I Love…
6 decembrie 2024
World MediaTrans, un partener de încredere pe termen lung
WORLD MEDIATRANS, o companie românească cu sediul central în Timișoara, este prezentă pe piața de transport din România…
6 decembrie 2024
Life Is Hard intră într-un proiect european cu AMPEO
Contractul de 1 milion de euro prevede pregătirea studenților pentru competiție și performanță. Societatea de tehnologie Life Is…
6 decembrie 2024
Griffes înregistrează un an record în 2024
Peste 70.000 mp de spații de birouri tranzacționate în București și în orașele regionale. Majoritatea prelungirilor de contracte…
6 decembrie 2024
Marinela Ardelean lansează „50 de vinuri și preparate din România”, primul volum trilingv dedicat promovării vinului românesc
La 10 ani de la lansarea cărții „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, Marinela…
6 decembrie 2024
Redefinirea sănătății solului pentru un viitor sustenabil
Solul reprezintă fundația de bază pe care se sprijină sistemele alimentare ale lumii — un ecosistem viu și…
6 decembrie 2024
Grupul Busch și-a adus o nouă divizie în Nervia Park
Unul dintre cei mai mari producători mondiali de soluții de vacuum a decis să își extindă prezența pe…
6 decembrie 2024
Investiții
New Kopel Car Import furnizează 30 de autobuze electrice BYD Oradiei
New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România, a semnat cu Primăria Municipiului Oradea un contract…
5 decembrie 2024
Precon Transilvania și Citadina 98 au finalizat lucrările la Parcul Industrial Ștei
Constructorii au încheiat lucrările la Parcul Industrial Ștei, un proiect important pentru dezvoltarea economică a zonei. Parcul se…
5 decembrie 2024
Compania orădeană Allengra, prezentă la Forumul Pompelor de Căldură de la Berlin
Forumul Pompelor de Căldură de la Berlin a fost organizat de Asociația Germană a Pompelor de Căldură (BWP)…
3 decembrie 2024
Primele autobuze electrice vor circula pe străzile Oradiei din vara anului viitor
S-a semnat contractul de achiziție a 30 de autobuze electrice de 12 metri, 7 stații de încărcare lentă…
3 decembrie 2024
Conferință și workshop internațional despre geotermalism la Universitatea Oradea și Termoline
În 10 dec 2024, la Universitatea Oradea și la sediul Termoline va fi organizat un eveniment internațional pe…
3 decembrie 2024
Șase oferte pentru pasajul rutier subteran de la Crișul și B-dul Magheru Oradea
Vineri, 29 noiembrie 2024, s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de licitație privind execuția lucrărilor…
2 decembrie 2024
Campanie caritabilă: o casă tiny house pentru o familie defavorizată, dar și pentru un donator
Pe lângă casa oferită unei familii defavorizate, unul dintre donatori va avea șansa de a câștiga și el…
2 decembrie 2024
Firma DELPRO va amenaja cinci peșteri din Defileul Crișului Repede
Amenajarea se face cu fonduri europene, valoarea investiției ridicându-se la peste 4,44 milioane de lei fără TVA. Vicepreședintele…
29 noiembrie 2024
Infrastructură
Cum arată harta autostrăzilor din Transilvania
În 2024 s-au dat în folosință în România cele mai multe drumuri de mare viteză de 15 ani…
6 decembrie 2024
Precon Transilvania și Citadina 98 au finalizat lucrările la Parcul Industrial Ștei
Constructorii au încheiat lucrările la Parcul Industrial Ștei, un proiect important pentru dezvoltarea economică a zonei. Parcul se…
5 decembrie 2024
Dimex, Precon, Erbașu și Eurocerad se bat cu austriecii pentru Centura Mediaș
Șase ofertanți unici și asocieri din Transilvania, București și Austria au pretenții la realizarea lucrărilor la varianta de…
4 decembrie 2024
MBS Group a finalizat bazinul de înot din Tășnad
Constructorul din Turda a raportat terminarea celui mai modern obiectiv de acest gen din județul Satu Mare, lucrare…
4 decembrie 2024
Primele autobuze electrice vor circula pe străzile Oradiei din vara anului viitor
S-a semnat contractul de achiziție a 30 de autobuze electrice de 12 metri, 7 stații de încărcare lentă…
3 decembrie 2024
Conferință și workshop internațional despre geotermalism la Universitatea Oradea și Termoline
În 10 dec 2024, la Universitatea Oradea și la sediul Termoline va fi organizat un eveniment internațional pe…
3 decembrie 2024
Șase oferte pentru pasajul rutier subteran de la Crișul și B-dul Magheru Oradea
Vineri, 29 noiembrie 2024, s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de licitație privind execuția lucrărilor…
2 decembrie 2024
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj celebrează 20 milioane de pasageri transportaţi de compania aeriană Wizz Air de la primele sale zboruri în anul 2007
Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj şi compania aeriană Wizz Air, au sărbătorit astăzi un nou record, respectiv 20…
27 noiembrie 2024
Turism
Marinela Ardelean lansează „50 de vinuri și preparate din România”, primul volum trilingv dedicat promovării vinului românesc
La 10 ani de la lansarea cărții „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, Marinela…
6 decembrie 2024
„Orașul Faptelor Bune” revine la Oradea în perioada 15 – 21 decembrie 2024
Anunțul a fost făcut de Mihai Morar și Daniel Buzdugan, miercuri, 4 decembrie 2024, în Matinalul de la…
4 decembrie 2024
Firma DELPRO va amenaja cinci peșteri din Defileul Crișului Repede
Amenajarea se face cu fonduri europene, valoarea investiției ridicându-se la peste 4,44 milioane de lei fără TVA. Vicepreședintele…
29 noiembrie 2024
Oradea caută operator aerian pentru conexiunea directă cu München
Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea anunță inițiativa de lansare a unei rute aeriene regulate între Aeroportul Oradea…
29 noiembrie 2024
Toate pânzele sus! până în Țara de Foc
Gabriel Bota și Rudolf Nyari au dorit să pornească ieri, 28 noiembrie 2024, spre țara de Foc, punctul…
29 noiembrie 2024
Piscina de la Poarta Raiului
Deținătorul hotelului Poarta Raiului din comuna Șugag, satul Tău Bistra, județul Alba a decis să-și completeze oferta turistică…
27 noiembrie 2024
Oradea, model de dezvoltare și promovare a destinației din România
Potrivit celor mai recente date oficiale, numărul unităților de cazare din Oradea va crește anul acesta cu 10%,…
27 noiembrie 2024
Cine mai face evenimente de firmă la Cluj. Farma – da, IT – ba
Anularea facilităților fiscale în tehnologie și comunicații și situația incertă a sectorului auto taie din veniturile industriei locale…
26 noiembrie 2024
Educație
„I Love Hope 2024”: Oameni care au transformat imposibilul în posibil
Pe 12 decembrie 2024, Sinagoga Neologă Sion din Oradea va deveni scena unui eveniment extraordinar – „I Love…
6 decembrie 2024
Prof. dr. Ajay K. Singh, Prodecanul Principal pentru Educația Medicală Postdoctorală la Harvard Medical School la Cluj-Napoca
Prof. dr. Ajay K. Singh, Prodecan Principal pentru Educația Medicală Postdoctorală la Harvard Medical School a fost prezent…
6 decembrie 2024
Life Is Hard intră într-un proiect european cu AMPEO
Contractul de 1 milion de euro prevede pregătirea studenților pentru competiție și performanță. Societatea de tehnologie Life Is…
6 decembrie 2024
Cum au sfidat crizele tinerii antreprenori ai Clujului
Rețelele sociale, grupurile pe internet, evenimentele sau “oamenii de bine” i-au salvat de la faliment pe absolvenții Facultății…
4 decembrie 2024
Diplomă dublă între Universitatea din Torino și Universitatea de Vest din Timișoara (UVT)
Urmărind obiectivul general al consolidării internaționalizării Universității din Torino (UniTo) și Universității de Vest din Timișoara (UVT) și…
4 decembrie 2024
Facultatea de Științe Economice și-a făcut sală high-tech
Spațiul din cadrul facultății din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a fost amenajat cu ajutorul grupului Bosch. “Este…
3 decembrie 2024
Conferință și workshop internațional despre geotermalism la Universitatea Oradea și Termoline
În 10 dec 2024, la Universitatea Oradea și la sediul Termoline va fi organizat un eveniment internațional pe…
3 decembrie 2024
Facultatea de Construcții Cluj a bătut palma cu Hexagon
Colaborarea între instituția publică și compania privată vizează pregătirea tinerilor pentru o carieră în domeniu. Facultatea de Construcții…
2 decembrie 2024