Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi proiecte Smart City Alba Iulia: Fotografii pentru turişti, monitorizarea radonului, servicii de sănătate, robotică

Noi proiecte în cadrul „Alba Iulia Smart City 2018” sunt propuse pentru aplicare. Este vorba despre servicii de monitorizare a radonului – un gaz radioactiv considerat a avea un rol important în producerea cancerului bronho-pulmonar, dar şi a leucemiei – în clădiri publice, o aplicaţie mobilă pentru trimiterea de cărţi poştale personalizate (fotografii) din format digital în format tipărit, servicii de măsurare a vârstei pulmonare, a vârstei arteriale şi de educare pentru sănătate în licee, dar şi soluţie pentru învăţare inteligentă în mecatronică şi robotică, potrivit alba 24.
Patru protocoale de cooperare intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 22 iunie. Vor fi colaborări cu mai multe firme, ce oferă gratuit soluţii inteligente pentru oraş, în cadrul „Alba Iulia Smart City”.
Municipiul Alba Iulia semnează protocol de cooperare cu Cewe Magyarorszag KFT (o companie din Budapesta), în cadrul proiectului pilot ”Alba Iulia Smart City 2018”, pentru aplicaţie mobilă CEWE destinată trimiterii de cărţi poştale personalizare din format digital – propriile fotografii – în format tipărit. Se urmăreşte îmbunătăţirea oferte de experienţe disponibile pentru vizitatorii oraşului şi localnici. Proiectul începe în 25 iunie 2018.
Se mai propune aprobarea unui protocol de cooperare cu Vichi Farm SRL din Alba Iulia, pentru acţiuni de prevenţie, educare şi informare prin servicii de măsurare a vârstei pulmonare, a vârstei arteriale, de educare în licee, pentru renunţarea la fumat, despre contracepţie şi consumul de alcool. Vichi Farm face parte din comunitatea Alphega, o platformă europeană de farmacii independente dedicate creşterii gradului de sănătate al fiecărei persoane, prin servicii personalizate.
Primele două servicii vor fi acordate la sediul farmaciei Vichi Farm şi în corturi pemdicale instalate la evenimente de weekend ori campanii cu vizibilitate în oraş.
Proiectul începe la 1 iulie 2018.
Dositraker SRL București va implementa la Alba Iulia “RadonAir” – o aplicaţie de monitorizare a radonului în interiorul clădirilor cu acces public, fiind selectate o şcoală, o grădiniţă şi o clădire a Primăriei.
Soluţia oferită presupune instalarea a 3-7 detectori activi în fiecare dintre aceste clădiri, în funcţie de configuraţia imobilelor. Datele citite de detectori sunt transmise către aplicaţie. Rezultatele sunt furnizate într-o manieră uşor de înţeles către beneficiari.
Nu în ultimul rând, Asociația Cluj IT pune la dispoziţie 9 soluţii inteligente, printre care: soluţie pentru învăţare inteligentă în mecatronică şi Smart City, dezvoltată de UTCN, cu acces gratuit pentru copii şi profesori la un laborator mobil de mecatronică şi kit-uri de robotică; analiza consumurilor energetic din oraş; gestiune a consimţământului utilizatorilor – GDPR, soluţie de gestionare a identitpţii utilizatorilor şi securităţii IT.
Oferta asociaţiei pentru municipiul Alba Iulia:
Soluţii pentru Învăţare Inteligentă în Mecatronică şi Smart City (dezvoltată de UTCN): profesorii şi copiii vor avea acces în laborator mobil de mecatronică şi două kit-uri de robotică (15 configuraţii de roboţi)
Clădire inteligentă – partenerul UTCN va realize o demonstraţie de gestionare a unei clădiri inteligente
Instrumente de management energetic urban – dezvoltată de UTCN; soluţie software de analiză a consumurilor energetice de oraş şi de luare a deciziilor
Clym – soluţie software a partenerului UNLOQ de gestiune a consimţământului utilizatorilor (GDPR)
UNLOQ Admin – soluţie de administrare de multiple aplicaţii într-o singură interfaţă, pentru smart city sau aplicaţii în afaceri de eficientizare a fluxurilor de control
UNLOQ Authenticate – soluţie de gestionare a identităţii utilizatorilor şi securităţii IT
ULOQ KMS – soluţie de criptare în cheie multiplă şi la nivel de câmp; recomandată pentru aplicaţii critice de infrastructură IT, inclusiv Smart City
Glimpse Plus – soluţie Unloq de mobilitate urbană, integrată de transport şi logistică, pentru gestionarea forţei de muncă, a vehiculelor, bunurilor şi dispozitivelor
Calendis – soluţie Unloq uşor de integrat cu alte aplicaţii, pentru gestiunea întâlnirilor şi audienţelor în zona de administraţie inteligentă.
Protocoalele vor fi aplicate până la 1 august 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Din toamnă, pe autostradă de la Nădăşelu la Câmpia Turzii. Tirrena Scavi a instalat grinzile pe viaductul Gilău

Articolul următor

Furnizorul de componente auto Eckerle Automotive, afaceri de peste 45 mil. euro cu fabrica din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share