Noi proiecte în cadrul „Alba Iulia Smart City 2018” sunt propuse pentru aplicare. Este vorba despre servicii de monitorizare a radonului – un gaz radioactiv considerat a avea un rol important în producerea cancerului bronho-pulmonar, dar şi a leucemiei – în clădiri publice, o aplicaţie mobilă pentru trimiterea de cărţi poştale personalizate (fotografii) din format digital în format tipărit, servicii de măsurare a vârstei pulmonare, a vârstei arteriale şi de educare pentru sănătate în licee, dar şi soluţie pentru învăţare inteligentă în mecatronică şi robotică, potrivit alba 24.
Patru protocoale de cooperare intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 22 iunie. Vor fi colaborări cu mai multe firme, ce oferă gratuit soluţii inteligente pentru oraş, în cadrul „Alba Iulia Smart City”.
Municipiul Alba Iulia semnează protocol de cooperare cu Cewe Magyarorszag KFT (o companie din Budapesta), în cadrul proiectului pilot ”Alba Iulia Smart City 2018”, pentru aplicaţie mobilă CEWE destinată trimiterii de cărţi poştale personalizare din format digital – propriile fotografii – în format tipărit. Se urmăreşte îmbunătăţirea oferte de experienţe disponibile pentru vizitatorii oraşului şi localnici. Proiectul începe în 25 iunie 2018.
Se mai propune aprobarea unui protocol de cooperare cu Vichi Farm SRL din Alba Iulia, pentru acţiuni de prevenţie, educare şi informare prin servicii de măsurare a vârstei pulmonare, a vârstei arteriale, de educare în licee, pentru renunţarea la fumat, despre contracepţie şi consumul de alcool. Vichi Farm face parte din comunitatea Alphega, o platformă europeană de farmacii independente dedicate creşterii gradului de sănătate al fiecărei persoane, prin servicii personalizate.
Primele două servicii vor fi acordate la sediul farmaciei Vichi Farm şi în corturi pemdicale instalate la evenimente de weekend ori campanii cu vizibilitate în oraş.
Proiectul începe la 1 iulie 2018.
Dositraker SRL București va implementa la Alba Iulia “RadonAir” – o aplicaţie de monitorizare a radonului în interiorul clădirilor cu acces public, fiind selectate o şcoală, o grădiniţă şi o clădire a Primăriei.
Soluţia oferită presupune instalarea a 3-7 detectori activi în fiecare dintre aceste clădiri, în funcţie de configuraţia imobilelor. Datele citite de detectori sunt transmise către aplicaţie. Rezultatele sunt furnizate într-o manieră uşor de înţeles către beneficiari.
Nu în ultimul rând, Asociația Cluj IT pune la dispoziţie 9 soluţii inteligente, printre care: soluţie pentru învăţare inteligentă în mecatronică şi Smart City, dezvoltată de UTCN, cu acces gratuit pentru copii şi profesori la un laborator mobil de mecatronică şi kit-uri de robotică; analiza consumurilor energetic din oraş; gestiune a consimţământului utilizatorilor – GDPR, soluţie de gestionare a identitpţii utilizatorilor şi securităţii IT.
Oferta asociaţiei pentru municipiul Alba Iulia:
Soluţii pentru Învăţare Inteligentă în Mecatronică şi Smart City (dezvoltată de UTCN): profesorii şi copiii vor avea acces în laborator mobil de mecatronică şi două kit-uri de robotică (15 configuraţii de roboţi)
Clădire inteligentă – partenerul UTCN va realize o demonstraţie de gestionare a unei clădiri inteligente
Instrumente de management energetic urban – dezvoltată de UTCN; soluţie software de analiză a consumurilor energetice de oraş şi de luare a deciziilor
Clym – soluţie software a partenerului UNLOQ de gestiune a consimţământului utilizatorilor (GDPR)
UNLOQ Admin – soluţie de administrare de multiple aplicaţii într-o singură interfaţă, pentru smart city sau aplicaţii în afaceri de eficientizare a fluxurilor de control
UNLOQ Authenticate – soluţie de gestionare a identităţii utilizatorilor şi securităţii IT
ULOQ KMS – soluţie de criptare în cheie multiplă şi la nivel de câmp; recomandată pentru aplicaţii critice de infrastructură IT, inclusiv Smart City
Glimpse Plus – soluţie Unloq de mobilitate urbană, integrată de transport şi logistică, pentru gestionarea forţei de muncă, a vehiculelor, bunurilor şi dispozitivelor
Calendis – soluţie Unloq uşor de integrat cu alte aplicaţii, pentru gestiunea întâlnirilor şi audienţelor în zona de administraţie inteligentă.
Protocoalele vor fi aplicate până la 1 august 2019.
Citește și:
SAP sărbătorește 20 de ani în România – piața vedetă din regiunea SEE pentru compania de software
SAP aniversează 20 de ani de activitate în România, cu o echipă de 760 de oameni și peste…
28 iunie 2022
Hunedoara își va îmbunătăți infrastructura de apă în tot județul cu peste un miliard de lei
Hunedoara își propune ca până la sfârșitul anului 2025 să-și îmbunătățească infrastructura de apă și apă uzată din…
28 iunie 2022
EnergoBit: “În Transilvania avem un mare deficit în producția de energie”
În nordul și în vestul țării apar multe proiecte de producție a energiei electrice pentru că aici există…
28 iunie 2022
Sibiul vrea să devină un centru regional creativ și inovator în următorii 5 ani
Autoritățile locale din Sibiu au publicat pentru consultare publică Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului pentru perioada…
28 iunie 2022
Arhivele Sălajului vor fi mutate într-o fostă centrală termică
Un proiect de 2,5 milioane de lei prevede transformarea fostului termic din cartierul zălăuan Brădet în arhivă pentru…
28 iunie 2022
Cemacon își face parc energetic pe fonduri norvegiene
Producătorul de blocuri ceramice Cemacon Cluj a câștigat un grant International Development Norway (IDN) pentru un proiect de…
28 iunie 2022
Banca Transilvania împarte 100 milioane euro pentru proiecte “albastre”
International Finance Corporation (IFC) i-a aprobat Băncii Transilvania (BT) un împrumut de 100 milioane € destinat proiectelor de…
28 iunie 2022
A apărut prima listă neagră a constructorilor de drumuri în România
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis primele certificate negative intermediare în baza noii legislații…
28 iunie 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
14 idei de afaceri câștigătoare ale programului ,,Student Start-Up 1.0”
,,Step into the future”, conferința de […]
28 iunie 2022
Prefectul Mara Togănel, mesaj de susținere pentru mediul de afaceri mureșean
Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a […]
27 iunie 2022
Amenzi de 35.000 de lei pentru nereguli silvice
Polițiști ai Biroului Protecția Fondului […]
27 iunie 2022
Proiect imobiliar în pregătire în Livezeni
Conducerea societății Proelcons SRL anunță […]
27 iunie 2022
Locuințe noi de serviciu, în pregătire în Sângeorgiu de Mureș
Conducerea societății Sziferon SRL, titulara […]
27 iunie 2022
Investiție importantă pentru Baza de tratament din Ideciu de Jos
Conducerea Primăriei comunei Ideciu de Jos, […]
27 iunie 2022
Un nou proiect pentru DAW Bența România
Conducerea societății DAW Bența România SRL, […]
25 iunie 2022
Hotărâre care vizează Parcul Industrial Mureș, modificată
Aleșii județeni au aprobat marți, 21 iunie, […]
25 iunie 2022