Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romgaz continuă exploatarea unui număr de 11 perimetre petroliere

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz continuă exploatarea unui număr de 11 perimetre petroliere prin semnarea de acte adiţionale la acordurile de concesiune, informează compania.
“Rezultatele pozitive, obţinute prin implementarea programului de lucrări stabilite prin programele anuale ale operaţiunilor petroliere, au condus la creşterea volumelor iniţiale de rezerve dovedite pentru un număr de unsprezece perimetre, respectiv: Roman, Chirpăr, Păingeni, Tărceşti, Săuşa, Zau de Câmpie Şăulia, Petiş, Săbed, Ţaga, Alunu şi Retiş. SNGN Romgaz SA şi ANRM au decis continuarea operaţiunilor petroliere de exploatare pentru aceste zăcăminte comerciale prin semnarea unor acte adiţionale de prelungire a perioadei de exploatare. În conformitate cu prevederile art. 27 alin. (2) din Legea petrolului nr. 238/2004, durata iniţială a concesiunii poate fi până la 30 de ani, cu posibilitate de prelungire de până la 15 ani”, se spune într-un comunicat al companiei, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Potrivit sursei citate, odată cu aprobarea actelor adiţionale prin hotărâre de către Guvern, Romgaz va identifica un potenţial de exploatare pe termen lung menit să asigure constanţa unei rate performante de înlocuire a rezervelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cea mai bogată româncă, moştenitoarea afacerii ButanGas, va construi o clinică medicală în Poiana Brașov

Articolul următor

Clusterele, noul motor al stabilității economice în lume

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share