Eforturi constante în activitatea de educație și cercetare în domeniul medical, activitate medicală, management și dezvoltare medicală, excelență în ocrotirea pacienților reprezintă particularități ale celor care au ales să respecte jurământul lui Hippocrate și și-au dedicat viața medicinei și școlii medicale, cu satisfacțiile și sacrificiile pe care le cere, totodată. Pentru aceste eforturi a fost creat un eveniment de excepție, un cadru fastuos, dublat de eleganță și rafinament, unde profesionalismul a fost recompensat altfel: prin intermediul unui ”Oscar” medical acordat în cadrul Galei elitelor medicale transilvane.
Proiectul, inițiat în urmă cu trei ani de către Ionuț Geană, fondatorul Clujului Elitelor și Valorilor, a pornit de la premisa că este nevoie să existe un eveniment de acest gen dedicat medicilor clujeni, ca mai apoi să fie creat un eveniment de ”evidenţiere în lumina reflectoarelor a lumii medicale transilvane, prin ceea ce are ea la superlativ”, iar, pe viitor, de ce nu, să fie extins la nivel național. ”Am început acest demers cu convingrerea că sistemul de sănătate românesc are reprezentanți de marcă și în țară. (…) Este un proiect pe termen lung, o gală care să ajungă un ”Oscar” pe zona medicală”, a afirmat Ionuț Geană, organizatorul evenimentului.
Juriul care a decis premiile a fost alcătuit din laureați ai edițiilor anterioare ale Galei. Educație și cercetare în domeniul medical, premiu pentru excelență în medicină, premiu pentru întreaga activitate medicală, premiu pentru management și dezvoltare medicală, excelență pentru susținerea sistemului medical românesc, performanță în domeniul medical, premiu de excelență în ocrotirea pacienților, formarea tinerilor de azi, a medicilor de mâine au reprezentat categoriile la care au fost nominalizate și premiate 43 de personalități din lumea medicală transilvană, multe dintre acestea fiind prezente la Gală.
”Omagiu adus medicilor din România”
Dascăli, medici cu ani grei de profesie în spitalele publice dar și în unități medicale private, care au dus medicina românească la nivele superioare, au pășit pe scena Galei cu emoție și recunoștință.
”Sunt onorat pentru această evidențiere. Această Gală ar trebui privită ca un omagiu adus medicilor din România, un omagiu adus efortului extraordinar pe care îl face o societate ca să încerce să fie sănătoasă, o societate care are dreptul la așa ceva. Avem dreptul să fim îngrijiți, să avem medici de foarte bună calitate”, a afirmat prof. univ. dr. Radu Badea, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu”, Co – Director al Centrului de Pregătire în Ultrasonografie, actualmente “Centrul de Cercetare şi Educaţie în Ultrasonografie” – CECUS al UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, afiliat la Universitatea Thomas Jefferson, Philadelphia, și fondator al Clinicii Badea Medica din Cluj-Napoca, un serviciu medical privat de excelență, cu activități complexe, orientate, în principal, spre patologia abdominală, dar și înspre alte tipuri de afecțiuni.
Laureată a Galei elitelor medicale transilvane, șef de lucrări dr. Angelica Chiorean, UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a primit premiul pentru performanță în domeniul medical. Medic primar radiologie imagistică medicală, cu distincții internaționale pentru cercetare în domeniul senologiei, fondator al Clinicii Medimages-senologie imagistică din Cluj-Napoca, un centru unde pacientelor le este oferită soluția completă de rezolvare a patologiei sânului la nivel de expert. ”Viața mi-a dăruit șansa de a avea una dintre cele mai frumoase profesii. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât munca pe care o prestăm în fiecare zi o facem cu foarte mult drag și multă pasiune. Îmi doresc să fac cât mai multe în viitor, să încerc să ajut cât mai multe paciente”, s-a adresat medicul.
Tot la categoria performanță în domeniul medical a fost premiat dr. Horia Șiclovan, medic specialist chirurgie plastică reconstructivă Spitalul MedLife – Genesys, Arad. ”Consider că acest premiu nu este doar al meu, ci al tuturor colegilor plasticieni din România, care am adus în România experiența formată în străinătate și care, în continuare, în calitate de lectori invitați reprezentăm România în străinătate”, a precizat medicul chirurg.
Premiu pentru management sanitar a primit conf. univ. dr. Radu Chicea, din Sibiu, medic primar, specialitatea obstetrică-ginecologie, care activează în echipa Clinicii iMed din Sibiu, unde sunt oferite servicii complete în ceea ce privește investigațiile și tratamentul în infertilitate.
Col. dr. Doina Băltaru, medic primar de medicină internă şi specialist reumatolog, director general al Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Constantin Papillian” Cluj-Napoca a fost recompensată pentru activitatea sa managerială. ”Nu este o întâmplare că prin efortul unui colectiv tânăr și foarte ambițios să dezvoltăm servicii care au permis echipei manageriale să ajungă la rezultatele acestea, este munca pe care o face orice manager într-un sistem medical cu nișe dificultăți de finanțare și, cu atât mai mult, toți cei care reușesc să ducă spitalele spre dezvoltare merită aplauze și premii”, a afirmat medicul.
Fără cercetare, medicina nu ar avansa. O nominalizare la categoria Educație și cercetare în domeniul medical a revenit prof. univ. dr. Ioana Berindan-Neagoe, Coordonator Departament de Genomică Funcțională și Patologie Experimentală Institutul Oncologic ”Ioan Chiricuță”, Platforma Genomică Funcțională a UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, implicată în activități de cercetare. ”Pentru mine este foarte simplu să spun câteva cuvinte, dar sub nicio formă nu este vorba de mine. Este vorba despre toți cei care m-au sprijinit și ne-au sprijinit în acești ani, care au construit alături de noi, colaboratorii mei din Institutul Oncologic, Universitatea de Medicină și Farmacie. Premiul este al lor, fără îndoială, pentru că în viață nu poți să faci nimic singur”, a fost mesajul prof. univ. dr. Ioana Berindan-Neagoe.
Recunoaștere pentru excelența în medicină
Nu a lipsit recunoașterea pentru cei care au fost deschizători de drumuri pe domeniile în care s-au specializat, prof. univ. dr. Alexandru Rotaru, părintele Chirurgiei Orale şi Maxilo-faciale clujene, deschizător de drumuri în Medicina dentară din România. ”Dăruiesc aceste emoții, ceea ce sunt, predecesorilor noștri. Mă gândesc și mă întreb mereu cât din ceea ce ne-au lăsat ei să facem, am reușit și eu să fac?”, s-a întrebat retoric prof. univ. dr. Alexandru Rotaru.
La categoria premiu pentru excelență în medicină a fost nominalizat și prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, Departamentul Discipline Chirurgicale, Universitatea de Medicină şi Farmacie Oradea – specialitatea Urologie. ”Mă găsesc pentru prima oară pe o astfel de scenă, într-o astfel de postură și cu o audiență atât de selectă. Eu am avantajul modelelor și aș vrea să le mulțumesc”, s-a adresat prof. Bumbu, un nume sonor în urologia românească.
Excelență în management academic
Pentru management și dezvoltare medicală, s-a adus recunoaștere pentru o seamă de personalități ale lumii medicale transilvane. Premiu pentru excelență în management academic i-a fost oferit și prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș. Premiul a fost ridicat de prorectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Angela Borda. ”De șase ani de când este rectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei s-a dovedit a fi un manager de excepție, a implementat o serie întreagă de proiecte extraordinare care s-au încheiat și care au fost dedicate dezvoltării universității, și are în plan o serie întreagă de proiecte pe care le dedică centenarului Marii Uniri. Sunt proiecte ambițioase, unice la nivel național: implementarea conceptului de Smart University, elaborat în colaborare cu IBM și care are ca menire să implementeze cele mai noi tehnologii informatice în domeniul medicinei, și un alt proiect care constă în unirea celor două mari universități din Tîrgu Mureș, Universitatea Petru Maior și Universitatea de Medicină și Farmacie într-o singură universitate, pe principiul performanței realizate de universități de talie mare”, a expus prorectorul UMF Tîrgu Mureș realizările și planurile academice.
Premiu pentru excelență în management academic i-a fost conferit și prof. univ. dr. Mihaela Cernușcă Mițariu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, care a precizat că medicii sunt ”oameni care s-au bucurat de cursuri, de cărți, s-au bucurat că au salvat vieți” și în sfârșit se pot bucura și de un eveniment care le este dedicat, precum Gala elitelor medicale transilvane.
A treia ediție a Galei elitelor medicale transilvane, organizată de Clujul Elitelor şi Valorilor și coorganizator Facultatea de Medicină a Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu, alături de parteneri instituţionali- Institutul Oncologic „Ioan Chiricuţă” Cluj-Napoca, Asociaţia Victor Papilian din Sibiu, Universitatea Lucian Blaga-Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a avut loc pe data de 26 aprilie 2018 la Wonderland Cluj Resort.
de Arina TOTH
Citește și:
AQUACARAȘ premiază excelența în educație
Compania AQUACARAȘ premiază excelența în educație, acordând burse de 2.500 lei unui număr de 11 elevi din județul…
15 iulie 2025
Transilvania Investments a intrat în parteneriat cu Sports Festival
Compania brașoveană de investiții finanțează mai multe inițiative din domeniile multisport, raliu sau șah. “La Transilvania Investments, credem…
15 iulie 2025
Care sunt județele cele mai dezvoltate din regiunile Vest, Nord Vest și Centru
O analiză care are la bază informații oferite de platforma SMARTreports powered by BRIDGE-to-INFORMATION, evidențiază faptul că cifra…
15 iulie 2025
Autostrada dintre județele Cluj și Sălaj, exclusă din PNRR
Porțiunea dintre Nădășelu și Poarta Sălajului din A3 rămâne cu finanțare incertă, fiind eliminată de pe lista proiectelor…
15 iulie 2025
Record de trafic pe Aeroportul Cluj. Cel mai bun semestru din istorie
Aeroportul Internațional Avram Iancu (AIAIC) şi Consiliul Judeţean Cluj au anunțat un bilanţ pozitiv al traficului aerian în…
15 iulie 2025
25 ani de IULIUS – 15 clădiri premium de birouri, 145 sedii de companii, 29.000 de angajați – un impact important în dezvoltarea segmentului office din România
Anul acesta, compania IULIUS aniversează 25 de ani de la inaugurarea primului proiect real-estate modern și marchează un…
15 iulie 2025
+ONE Brașov, incubatorul care pune startup-urile în mișcare în inima Transilvaniei
La intersectia dintre inovație, antreprenoriat și colaborare public-privată, incubatorul de afaceri +ONE, lansat la CATTIA Brașov de către…
15 iulie 2025
Târgul Meșterilor Populari din România, ediția XXXII, revine în weekend la Oradea
Între 18–20 iulie 2025, Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal organizează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor,…
15 iulie 2025
Investiții
Care sunt județele cele mai dezvoltate din regiunile Vest, Nord Vest și Centru
O analiză care are la bază informații oferite de platforma SMARTreports powered by BRIDGE-to-INFORMATION, evidențiază faptul că cifra…
15 iulie 2025
Revoluție pe șine în Oradea: încă un tramvai nou produs de Astra Vagoane Călători SA
Al doilea tramvai nou a ajuns la Oradea: parte dintr-un lot de 9 vehicule moderne pentru transportul public.…
14 iulie 2025
Maramureșul trece la nivelul următor: investitori mari în parcurile industriale
Administratorul parcurilor de specializare inteligentă (PSI) din județ a lăsat în urmă promovarea locală sau regională: o extinde…
14 iulie 2025
Iulius Mall Cluj – experiența care fidelizează. Lider pe piața locală
Un studiu realizat de agenţia MKOR în luna mai 2025, la cererea companiei IULIUS, confirmă atractivitatea Iulius Mall…
14 iulie 2025
Top 25 de companii din Transilvania și Banat în funcție de cifra de afaceri
Primele 25 de companii din regiunile de dezvoltare Vest, Nord – Vest și Centru au o cifră de…
11 iulie 2025
Când va fi gata construcția celui mai mare aquapark din Nord – Vestul României
Cel mai mare aquapark din Nord – Vestul țării se va construi între stațiunile Băile Felix și Băile…
11 iulie 2025
Opt oferte pentru construirea pasajelor pietonale subterane de pe Centura Oradea
Interes crescut din partea firmelor de construcții pentru una dintre cele mai importante investiții în infrastructura pietonală a…
10 iulie 2025
Oportunități de investiții în Bihor: licitații deschise pentru PSI în cinci orașe
Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a demarat procesul de licitație publică pentru concesionarea de parcele în cele…
10 iulie 2025
Infrastructură
Care sunt județele cele mai dezvoltate din regiunile Vest, Nord Vest și Centru
O analiză care are la bază informații oferite de platforma SMARTreports powered by BRIDGE-to-INFORMATION, evidențiază faptul că cifra…
15 iulie 2025
Autostrada dintre județele Cluj și Sălaj, exclusă din PNRR
Porțiunea dintre Nădășelu și Poarta Sălajului din A3 rămâne cu finanțare incertă, fiind eliminată de pe lista proiectelor…
15 iulie 2025
Revoluție pe șine în Oradea: încă un tramvai nou produs de Astra Vagoane Călători SA
Al doilea tramvai nou a ajuns la Oradea: parte dintr-un lot de 9 vehicule moderne pentru transportul public.…
14 iulie 2025
13 ani pentru primul drum expres de Cluj
Cea dintâi șosea cu acest regim din județ, DEx 4, a devenit funcțională, însă fără soluționarea optimă a…
10 iulie 2025
Opt oferte pentru construirea pasajelor pietonale subterane de pe Centura Oradea
Interes crescut din partea firmelor de construcții pentru una dintre cele mai importante investiții în infrastructura pietonală a…
10 iulie 2025
Oportunități de investiții în Bihor: licitații deschise pentru PSI în cinci orașe
Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a demarat procesul de licitație publică pentru concesionarea de parcele în cele…
10 iulie 2025
ARL Cluj montează grinzile de la Pasajul Italsofa
Administrația județeană susține că nu se lucrează concomitent și la Pasajul Văcarilor din Baia Mare pentru a nu…
9 iulie 2025
Pasajul Oșorhei: Începe turnarea betonului pe cel mai aglomerat drum din Bihor
Pas important în construcția unuia dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din județul Bihor. Miercuri, 9 iulie…
9 iulie 2025
Turism
Târgul Meșterilor Populari din România, ediția XXXII, revine în weekend la Oradea
Între 18–20 iulie 2025, Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal organizează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor,…
15 iulie 2025
Băile Cojocna, „resuscitate” în stațiune balneară
Baza de tratament subdimensionată necesită intervenții consistente, restaurantul este utilizat doar parțial, iar clădirea hotelului a funcționat foarte…
11 iulie 2025
7 lucruri care nu trebuie să lipsească din bagajul pentru plajă
Sosirea sezonului cald marchează momentul perfect pentru planuri la mare, zile relaxante sub soare și ieșiri pe nisip.…
11 iulie 2025
Atmosferă istorică la Timișoara: Festivalul Medieval al Castelului Huniade te poartă înapoi în timp, printre cavaleri și domnițe
Festivalul Medieval al Castelului Huniade are loc între 11–13 iulie și aduce în prim plan cavaleri, ateliere, muzică…
11 iulie 2025
Când va fi gata construcția celui mai mare aquapark din Nord – Vestul României
Cel mai mare aquapark din Nord – Vestul țării se va construi între stațiunile Băile Felix și Băile…
11 iulie 2025
Andreea Marinescu: „Hotelul modern trebuie să fie un spațiu viu, sustenabil și relevant pentru comunitate”
“Ne dorim să fim mai mult decât o destinație de cazare. Vrem să fim o alegere conștientă, un…
10 iulie 2025
Târgul de Turism al României – Ediția de Toamnă
Cel mai mare târg de turism are loc la ROMEXPO! După succesul remarcabil al ediției din februarie, care…
8 iulie 2025
Megaproiect de 25 milioane € la Salina Turda. “Să evităm un dezastru ca la Praid”
Municipalitatea cere statului bani pentru lucrări urgente de punere în siguranță și consolidare pentru obiectivul care atrage anual…
7 iulie 2025
Educație
AQUACARAȘ premiază excelența în educație
Compania AQUACARAȘ premiază excelența în educație, acordând burse de 2.500 lei unui număr de 11 elevi din județul…
15 iulie 2025
Ziua Națională a Contabilului Român 2025: De la cifre la smart accounting
Digitalizarea aduce multe beneficii, dar și multe provocări pentru profesia de contabil și expert contabil. Ziua Națională a…
14 iulie 2025
Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj, magnet de studenți
Numărul candidaților la admiterea în instituția clujeană de învățământ superior a crescut, în 2025, cu 660 față de…
14 iulie 2025
Roboții orădeni Afrodita și Jon Bot Jovi au făcut furori la YOKOZUNA Robot Yūshō
Echipele TOR și DARK din cadrul Robotics Club Oradea al Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică – rezultate…
14 iulie 2025
Topul înscrierilor timpurii la UBB: 1. Psihologie, 2. Drept, 3. Economice
Numărul candidaților din prima zi a admiterii la facultățile universității din Cluj este aproape dublu față de anul…
11 iulie 2025
Universitatea Babeș-Bolyai va sprijini tinerii cercetători în DeepTech
Instituția clujeană de învățământ superior participă la un proiect finanțat prin programul Horizon Europe al Uniunii Europene (UE).…
8 iulie 2025
Mai puțini șomeri în județul Bihor: cifrele AJOFM Bihor arată o tendință pozitivă
La sfârșitul lunii iunie 2025, rata șomajului în județul Bihor a coborât la 2,05%, potrivit datelor centralizate de…
7 iulie 2025
EU GREEN aduce inovația sustenabilă la Universitatea din Oradea
Timp de cinci zile, între 7 și 11 iulie 2025, Universitatea din Oradea este gazda întâlnirilor directe din…
7 iulie 2025
Zi de Zi știri economice:
