Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

”Oscar” în zona medicală, din Cluj în Transilvania

Eforturi constante în activitatea de educație și cercetare în domeniul medical, activitate medicală, management și dezvoltare medicală, excelență în ocrotirea pacienților reprezintă particularități ale celor care au ales să respecte jurământul lui Hippocrate și și-au dedicat viața medicinei și școlii medicale, cu satisfacțiile și sacrificiile pe care le cere, totodată. Pentru aceste eforturi a fost creat un eveniment de excepție, un cadru fastuos, dublat de eleganță și rafinament, unde profesionalismul a fost recompensat altfel: prin intermediul unui ”Oscar” medical acordat în cadrul Galei elitelor medicale transilvane.
 
Proiectul, inițiat în urmă cu trei ani de către Ionuț Geană, fondatorul Clujului Elitelor și Valorilor, a pornit de la premisa că este nevoie să existe un eveniment de acest gen dedicat medicilor clujeni, ca mai apoi să fie creat un eveniment de ”evidenţiere în lumina reflectoarelor a lumii medicale transilvane, prin ceea ce are ea la superlativ”, iar, pe viitor, de ce nu, să fie extins la nivel național. ”Am început acest demers cu convingrerea că sistemul de sănătate românesc are reprezentanți de marcă și în țară. (…) Este un proiect pe termen lung, o gală care să ajungă un ”Oscar” pe zona medicală”, a afirmat Ionuț Geană, organizatorul evenimentului.
Juriul care a decis premiile a fost alcătuit din laureați ai edițiilor anterioare ale Galei. Educație și cercetare în domeniul medical, premiu pentru excelență în medicină, premiu pentru întreaga activitate medicală, premiu pentru management și dezvoltare medicală, excelență pentru susținerea sistemului medical românesc, performanță în domeniul medical, premiu de excelență în ocrotirea pacienților, formarea tinerilor de azi, a medicilor de mâine au reprezentat categoriile la care au fost nominalizate și premiate 43 de personalități din lumea medicală transilvană, multe dintre acestea fiind prezente la Gală.
 
”Omagiu adus medicilor din România”
 
Dascăli, medici cu ani grei de profesie în spitalele publice dar și în unități medicale private, care au dus medicina românească la nivele superioare, au pășit pe scena Galei cu emoție și recunoștință.
”Sunt onorat pentru această evidențiere. Această Gală ar trebui privită ca un omagiu adus medicilor din România, un omagiu adus efortului extraordinar pe care îl face o societate ca să încerce să fie sănătoasă, o societate care are dreptul la așa ceva. Avem dreptul să fim îngrijiți, să avem medici de foarte bună calitate”, a afirmat prof. univ. dr. Radu Badea, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu”, Co – Director al Centrului de Pregătire în Ultrasonografie, actualmente “Centrul de Cercetare şi Educaţie în Ultrasonografie” – CECUS al UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, afiliat la Universitatea Thomas Jefferson, Philadelphia, și fondator al Clinicii Badea Medica din Cluj-Napoca, un serviciu medical privat de excelență, cu activități complexe, orientate, în principal, spre patologia abdominală, dar și înspre alte tipuri de afecțiuni.
Laureată a Galei elitelor medicale transilvane, șef de lucrări dr. Angelica Chiorean, UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a primit premiul pentru performanță în domeniul medical. Medic primar radiologie imagistică medicală, cu distincții internaționale pentru cercetare în domeniul senologiei, fondator al Clinicii Medimages-senologie imagistică din Cluj-Napoca, un centru unde pacientelor le este oferită soluția completă de rezolvare a patologiei sânului la nivel de expert. ”Viața mi-a dăruit șansa de a avea una dintre cele mai frumoase profesii. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât munca pe care o prestăm în fiecare zi o facem cu foarte mult drag și multă pasiune. Îmi doresc să fac cât mai multe în viitor, să încerc să ajut cât mai multe paciente”, s-a adresat medicul.
Tot la categoria performanță în domeniul medical a fost premiat dr. Horia Șiclovan, medic specialist chirurgie plastică reconstructivă Spitalul MedLife – Genesys, Arad. ”Consider că acest premiu nu este doar al meu, ci al tuturor colegilor plasticieni din România, care am adus în România experiența formată în străinătate și care, în continuare, în calitate de lectori invitați reprezentăm România în străinătate”, a precizat medicul chirurg.
Premiu pentru management sanitar a primit conf. univ. dr. Radu Chicea, din Sibiu, medic primar, specialitatea obstetrică-ginecologie, care activează în echipa Clinicii iMed din Sibiu, unde sunt oferite servicii complete în ceea ce privește investigațiile și tratamentul în infertilitate.

Col. dr. Doina Băltaru, medic primar de medicină internă şi specialist reumatolog, director general al Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Constantin Papillian” Cluj-Napoca a fost recompensată pentru activitatea sa managerială. ”Nu este o întâmplare că prin efortul unui colectiv tânăr și foarte ambițios să dezvoltăm servicii care au permis echipei manageriale să ajungă la rezultatele acestea, este munca pe care o face orice manager într-un sistem medical cu nișe dificultăți de finanțare și, cu atât mai mult, toți cei care reușesc să ducă spitalele spre dezvoltare merită aplauze și premii”, a afirmat medicul.
Fără cercetare, medicina nu ar avansa. O nominalizare la categoria Educație și cercetare în domeniul medical a revenit prof. univ. dr. Ioana Berindan-Neagoe, Coordonator Departament de Genomică Funcțională și Patologie Experimentală Institutul Oncologic ”Ioan Chiricuță”, Platforma Genomică Funcțională a UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, implicată în activități de cercetare. ”Pentru mine este foarte simplu să spun câteva cuvinte, dar sub nicio formă nu este vorba de mine. Este vorba despre toți cei care m-au sprijinit și ne-au sprijinit în acești ani, care au construit alături de noi, colaboratorii mei din Institutul Oncologic, Universitatea de Medicină și Farmacie. Premiul este al lor, fără îndoială, pentru că în viață nu poți să faci nimic singur”, a fost mesajul prof. univ. dr. Ioana Berindan-Neagoe.
 
Recunoaștere pentru excelența în medicină
 
Nu a lipsit recunoașterea pentru cei care au fost deschizători de drumuri pe domeniile în care s-au specializat, prof. univ. dr. Alexandru Rotaru, părintele Chirurgiei Orale şi Maxilo-faciale clujene, deschizător de drumuri în Medicina dentară din România. ”Dăruiesc aceste emoții, ceea ce sunt, predecesorilor noștri. Mă gândesc și mă întreb mereu cât din ceea ce ne-au lăsat ei să facem, am reușit și eu să fac?”, s-a întrebat retoric prof. univ. dr. Alexandru Rotaru.
La categoria premiu pentru excelență în medicină a fost nominalizat și prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, Departamentul Discipline Chirurgicale, Universitatea de Medicină şi Farmacie Oradea – specialitatea Urologie. ”Mă găsesc pentru prima oară pe o astfel de scenă, într-o astfel de postură și cu o audiență atât de selectă. Eu am avantajul modelelor și aș vrea să le mulțumesc”, s-a adresat prof. Bumbu, un nume sonor în urologia românească.
 
Excelență în management academic
 
Pentru management și dezvoltare medicală, s-a adus recunoaștere pentru o seamă de personalități ale lumii medicale transilvane. Premiu pentru excelență în management academic i-a fost oferit și prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș. Premiul a fost ridicat de prorectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Angela Borda. ”De șase ani de când este rectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei s-a dovedit a fi un manager de excepție, a implementat o serie întreagă de proiecte extraordinare care s-au încheiat și care au fost dedicate dezvoltării universității, și are în plan o serie întreagă de proiecte pe care le dedică centenarului Marii Uniri. Sunt proiecte ambițioase, unice la nivel național: implementarea conceptului de Smart University, elaborat în colaborare cu IBM și care are ca menire să implementeze cele mai noi tehnologii informatice în domeniul medicinei, și un alt proiect care constă în unirea celor două mari universități din Tîrgu Mureș, Universitatea Petru Maior și Universitatea de Medicină și Farmacie într-o singură universitate, pe principiul performanței realizate de universități de talie mare”, a expus prorectorul UMF Tîrgu Mureș realizările și planurile academice.
Premiu pentru excelență în management academic i-a fost conferit și prof. univ. dr. Mihaela Cernușcă Mițariu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, care a precizat că medicii sunt ”oameni care s-au bucurat de cursuri, de cărți, s-au bucurat că au salvat vieți” și în sfârșit se pot bucura și de un eveniment care le este dedicat, precum Gala elitelor medicale transilvane.
A treia ediție a Galei elitelor medicale transilvane, organizată de Clujul Elitelor şi Valorilor și coorganizator Facultatea de Medicină a Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu, alături de parteneri instituţionali- Institutul Oncologic „Ioan Chiricuţă” Cluj-Napoca, Asociaţia Victor Papilian din Sibiu, Universitatea Lucian Blaga-Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a avut loc pe data de 26 aprilie 2018 la Wonderland Cluj Resort.
de Arina TOTH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Articolul următor

Lacul Ursu din Sovata, redeschis pentru îmbăiere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share