Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul UVT, apel pentru dezvoltarea durabilă a Timișoarei

Acțiunea unitară a universităților și a autorităților locale și județene este singura cale pentru dezvoltarea durabilă a Timișoarei și a regiunii de vest, consideră Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea.
Potrivit acestuia, miza dezvoltării Timișoarei, a județului Timiș și a regiunii este una ce se află deasupra intereselor fiecărei instituții din plan local, fie că vorbim de universități, autorități locale, instituții deconcentrate sau forme asociative nonguvernamentale.
„Acum, când sunt mai puțin de doi ani și jumătate până la debutul programului Capitală Europeană a Culturii 2021, perspectivele ar putea fi favorabile, cu condiția să recunoaștem că avem un numitor comun, pentru care merită să dezbatem, să decidem și să acționăm unitar.
Acele comunități care au înțeles un astfel de deziderat, mai ales cele din principalele centre regionale ale României, fac pași semnificativi spre dezvoltare. În unele centre universitare, colaborarea între administrația locală și ansamblul universităților este nemijlocită, pentru a atrage noi studenți, prin efort unitar, cu argumente cât mai concrete, la care contribuie și Primăria, și Consiliul Județean, și comunitatea academică în întregime. În alte orașe, administrațiile locale generează proiecte integrative ce grupează mediul educațional, cel de afaceri și cel administrativ, pentru a realiza proiecte comune, care să ducă la creșterea calității vieții și a modernizării mediului public.
Timișoara nu poate rămâne la stadiul în care se află. Capitala Banatului are nevoie ca de aer de o viziune unitară de management în privința strategiilor de dezvoltare și a implementării lor”, a apreciat rectorul UVT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A decolat prima cursă Tarom de la Satu Mare spre litoral. Avionul, plin

Articolul următor

CITR Group aduce la Cluj expoziția Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share