Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acordul de Mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești, până la sfârșitul anului

Documentaţia tehnică pentru secţiunile 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Sibiu – Piteşti este în faza completărilor, în conformitate cu solicitările consultanţilor europeni de la Jaspers, şi se estimează că, până la sfârşitul acestui an, va fi elaborat Acordul de Mediu necesar demarării proiectului, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.
Potrivit sursei citate, ministrul Lucian Şova a discutat, marţi, cu Grupul de lucru pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor de transport rutier, în cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020, despre urgentarea proiectului de construcţie a autostrăzii Sibiu-Piteşti.
“Au fost prezentate traseul şi stadiul pregătirii proiectului şi au fost abordate aspecte privind finanţarea şi implementarea acestuia. Ministrul Lucian Şova a cerut o decizie rapidă pentru stabilirea strategiei de implementare a proiectului autostrăzii Sibiu – Piteşti (…) Pentru urgentarea proiectului, ministrul a propus o întâlnire, săptămâna viitoare, cu experţii Jaspers şi cu experţi români pentru clarificarea aspectelor geotehnice ale proiectului. Documentaţia tehnică pentru secţiunile 2, 3 şi 4 ale autostrăzii este în faza în care se aduc completări în conformitate cu solicitările consultanţilor europeni de la Jaspers. Se estimează că, până la sfârşitul acestui an, va fi elaborat Acordul de Mediu”, se precizează în comunicatul Ministerului Transporturilor.
Traseul autostrăzii Sibiu – Piteşti traversează teritoriul a trei judeţe – Sibiu, Vâlcea şi Argeş – şi este împărţit în cinci secţiuni, respectiv: Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Ţigveni, Ţigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara va avea 40 de tramvaie noi

Articolul următor

Turcii de la Er-Bakir - investiție de 26 mil. euro în Oradea, 200 de noi locuri de muncă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share