Transilvania Business
Cluj Infrastructura Ultimele stiri

Diferit SRL construiește un pod în Cluj-Napoca

Compania Diferit SRL, care a ridicat Podul Traian, va executa lucrările de construcție ale Podului Porțelanul din Cluj-Napoca, conform Ziua de Cluj. Construcția existentă nu mai face față demult traficului din zonă, așa încât au apărut soluții de lărgire a actualului pod sau de construire a unuia nou. Ultima soluție a fost în cele din urmă îmbrățișată. Lucrările de proiectare au fost realizate de VCE Vienna Consulting Engineering SRL.
Se va construi un pod nou de 62 de metri, cu trei deschideri, de 8,76 metri +35,94 metri + 8,76 metri. Zidurile întoarse ale culeelor vor avea 4,22 metri; acesta va asigura circulația pe două benzi cu lățimea de 7,8 metri carosabil. Trotuarele vor fi de 1,2 metri lățime pe ambele laturi ale podului. Lățimea totală va fi de 10,8 metri.
Proiectul urmărește ca principii: fluidizarea traficului în zonă prin construirea unui pod nou, în amonte la o distanță de 2,5 metri de cel existent; reabilitarea podului existent cu utilitate doar piste biciclete și pietonală; mutări, protejări și relocarea utilităților din zona podului.
Relocarea utilităților este primul pas, iar abia după aceea se vor începe lucrările de execuție. Este însă stabilit că vor începe anul acesta și că vor dura 12 luni. Dacă nu se va putea lucra pe timp de iarnă, timpul de execuție va fi prelungit corespunzător.
Reabilitarea podului existent şi realizarea unuia nou a fost estimată la 5,3 milioane de lei, din care 4,5 milioane reprezintă costurile lucrărilor de construcţie-montaj.
Podul este situat în municipiul Cluj Napoca și face legătura între strada Porțelanului pe malul drept și străzile Nădășel și Alexandru Sahia pe malul stâng. Acesta a fost construit în 1940 și reabilitat în 1970, deservind aprovizionarea pentru fabrica de porțelan, astfel că lățimea părții carosabile este de cca. 4 m, doar cu un singur fir de circulație.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Expoziție la Muzeul Cinegetic al Carpaților – Posada: 100 de ani de silvicultură în România

redactia

Cluj: Alocare de 23 mil. lei pentru infrastrutura Tetarom V

Stefana Muresan

The Woman lansează platforma Womentors

Nicolae Pop

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More