Cluj Ultimele stiri

Electric Castle debutează cu un nou record și o declarație de dragoste pentru zeci de mii de oameni

Electric Castle 2018 a început cu un record de prezență: 33.000 de oameni reprezintă cel mai mare număr de oameni pentru prima zi de festival din toate edițiile de până acum.
Cu siguranță, o bună parte din merit i se datorează lui Damian „Jr. Gong” Marley, o legendă a muzicii reggae cu 4 premii Grammy la activ și proiecte muzicale împreună cu artiști din cele mai diferite genuri, precum Jay-Z, Skrillex, Mick Jagger sau rapperul Nas. În show-ul care a durat mai bine de o oră și jumătate, singurul care l-a „eclipsat” pe Damian Marley – chiar numai pentru câteva momente – a fost fiul său, Elijah. În vârstă de doar 8 ani, el și-a însoțit tatăl pe Main Stage pentru a transmite un mesaj publicului din România, cântând melodia „I just called to say I love you”. A fost nevoie de doar câteva momente pentru ca versurile să fie cântate într-un glas de zecile de mii de persoane din fața scenei principale, într-o declarație reciprocă de dragoste care a fost unul dintre cele mai frumoase momente ale serii și o definiție perfectă a spiritului Electric Castle.
„De câțiva ani ne dorim să ajungem în România, știm că exista aici o anticipare pentru sosirea noastră, iar realitatea ne-a depășit așteptările. Am avut un public care a reacționat imediat la tot ceea ce le spuneam și am simțit că sunt alături de noi, sperăm să avem ocazia să ne revedem cât de curând!”, a spus Damian Marley, aflat prima dată în România pentru unul din puținele concerte pe care le va avea, anul acesta, în Europa.
Crescut de la vârsta de 3 ani de un tată activ în mediul politic din Jamaica, Damian Marley crede că muzica este un mod eficient de a lupta pentru schimbarea pe care ți o dorești în societate. „Muzica e un instrument al schimbării”, spune Damian Marley, „eu vorbesc despre probleme ale lumii de azi și am avantajul că trăiesc într-o epocă în care poți comunica direct și rapid cu toată lumea, prin social media. Muzica poate ajuta umanitatea să progreseze”.
*
JP Cooper, Wolf Alice, Icona Pop și Netsky urcă joi pe scena principală Electric Castle.
Primul album semnat JP Cooper va putea fi ascultat în premieră la festivalul de la castelul Banffy; artistul a strâns peste un milion de ascultări ale pieselor sale online încă dinaintea lansării albumului, la care a lucrat timp de trei ani. Pentru toți cei care au descoperit Wolf Alice prin hit-ul „Moaning Lisa Smile”, trupa promite o experiență live autentică, în care cei 400.000 de wați ai sistemului de sonorizare de la scena principală vor fi folosiți din plin.
Icona Pop vin din Suedia cu un stil muzical ce îmbină electro house, punk și indie pop, o experiență cu siguranță inedită în line-up-ul acestei ediții, dar perfectă pentru seară plină de energie în care vom striga împreună: „I LOVE IT!”
Ziua de joi este plină de nume foarte mari, dar unul care trebuie menționat este cu siguranță Netsky, nu doar pentru că vorbim de un superstar drum and bass care are deja la activ Discul de Aur, Discul de Platină și Dublul Disc de Platină, ci și pentru că Netsky revine la Bonțida după show-ul de acum 3 ani și promite un spectacol pe măsura notorietății sale în continuă creștere.
Tot începând de astăzi, se deschide și scena Dance Garden, dedicată integral unui concept de show în premieră pentru România: Elrow Party. Un spectacol care include muzică, acrobații la trapez, ploaie (de confetti!) și un spațiu decorat cu instalații speciale pentru efecte vizuale, ELROW este un concept revoluționar de petrecere și o noutate în peisajul festivalurilor europene, în care s-a dezvoltat în ultimii ani. La Electric Castle, participanții vor fi conduși în acest „psychedelic trip” de o serie întreagă de DJ: de joi seara, ora 22, și până a doua zi dimineață la 6, la pupitru se vor afla Digitalove, Tini Gessler, Groove Armada, George Privatti și Nastia.
Acestea sunt doar câteva dintre recomandările zilei – programul complet, notificări la minut despre noutățile din festival și o listă completă de activități de la concerte la yoga sau reverse bungee sunt toate disponibile în aplicația Electric Castle din Google Play și App Store. See you at the castle!

Related posts

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

redactia

Antreprenorii care dețin magazinul online de optică Lensa.ro au deschis un nou showroom la Brașov

Ion Surdu

E.ON vine la Sports Festival cu “E.ON Energy Lab” şi multe premii!

Ligia Voro

VPK Packaging Salonta investește aproape 1 milion de euro într-o hală nouă

Traian Dan

Globalworth to become the sole owner of the Green Court Bucharest Campus  

Ionut Oprea

Mihai Bordeanu este numit Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania

Nicolae Pop

Clinica de Pediatrie II din Cluj Napoca a inaugurat două camere sterile destinate copiilor cu afecţiuni oncologice

Stefana Muresan

Festivalul de film de la Cluj a “învins” pandemia. 51 proiecții sold-out

Nora Dumitrescu

ADR Centru: Eficiență energetică în clădirile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu fonduri REGIO

Stefana Muresan

Alianța SUA – România prinde rădăcini la Târgu Mureș. Jim Rosapepe alături de antreprenori și personalități

Ligia Voro

Firmele testate de către vizitatori la Noaptea Companiilor

Ligia Voro

Producătorul de pavele Symmetrica construieşte o nouă fabrică lângă Arad

redactia

Hornbach investește 28,5 milioane de euro în magazinul inaugurat la Oradea

Traian Dan

Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster şi IT Transilvania – Soluții pentru o „Românie Inteligentă”

Stefana Muresan

Orange România anunță rezultatele financiare pentru T2 2019

Ligia Voro

Oradea, Târgu Mureș și Timișoara – orașele cu cel mai bun acces la magazine și restaurante

Stefana Muresan

Floreștiul a dat undă verde spitalului de 500 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Compania farmaceutică Ropharma Brașov, profit net de 1,66 milioane lei în T1

Stefana Muresan

Alexandra și Cosmin, îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly

Ligia Voro

RAAL Bistriţa caută 125 de oameni pentru fabrica de sisteme de răcire

Stefana Muresan

O firmă cu capital maghiar va instala rachete anti-grindină în județul Satu Mare, investiție de aproape 2 milioane de euro

redactia

Studiu Deloitte: Creditarea și-ar putea reveni în 2021 cu ajutorul unor măsuri de sprijin din partea autorităților de reglementare în domeniu

Papuc Irina

Dimitris Raptis, noul CEO Globalworth Group

Ion Surdu

Campus școlar de 78 milioane de lei pentru copii cu dizabilități la Oradea

Traian Dan

Leave a Comment