Cluj Ultimele stiri

Electric Castle debutează cu un nou record și o declarație de dragoste pentru zeci de mii de oameni

Electric Castle 2018 a început cu un record de prezență: 33.000 de oameni reprezintă cel mai mare număr de oameni pentru prima zi de festival din toate edițiile de până acum.
Cu siguranță, o bună parte din merit i se datorează lui Damian „Jr. Gong” Marley, o legendă a muzicii reggae cu 4 premii Grammy la activ și proiecte muzicale împreună cu artiști din cele mai diferite genuri, precum Jay-Z, Skrillex, Mick Jagger sau rapperul Nas. În show-ul care a durat mai bine de o oră și jumătate, singurul care l-a „eclipsat” pe Damian Marley – chiar numai pentru câteva momente – a fost fiul său, Elijah. În vârstă de doar 8 ani, el și-a însoțit tatăl pe Main Stage pentru a transmite un mesaj publicului din România, cântând melodia „I just called to say I love you”. A fost nevoie de doar câteva momente pentru ca versurile să fie cântate într-un glas de zecile de mii de persoane din fața scenei principale, într-o declarație reciprocă de dragoste care a fost unul dintre cele mai frumoase momente ale serii și o definiție perfectă a spiritului Electric Castle.
„De câțiva ani ne dorim să ajungem în România, știm că exista aici o anticipare pentru sosirea noastră, iar realitatea ne-a depășit așteptările. Am avut un public care a reacționat imediat la tot ceea ce le spuneam și am simțit că sunt alături de noi, sperăm să avem ocazia să ne revedem cât de curând!”, a spus Damian Marley, aflat prima dată în România pentru unul din puținele concerte pe care le va avea, anul acesta, în Europa.
Crescut de la vârsta de 3 ani de un tată activ în mediul politic din Jamaica, Damian Marley crede că muzica este un mod eficient de a lupta pentru schimbarea pe care ți o dorești în societate. „Muzica e un instrument al schimbării”, spune Damian Marley, „eu vorbesc despre probleme ale lumii de azi și am avantajul că trăiesc într-o epocă în care poți comunica direct și rapid cu toată lumea, prin social media. Muzica poate ajuta umanitatea să progreseze”.
*
JP Cooper, Wolf Alice, Icona Pop și Netsky urcă joi pe scena principală Electric Castle.
Primul album semnat JP Cooper va putea fi ascultat în premieră la festivalul de la castelul Banffy; artistul a strâns peste un milion de ascultări ale pieselor sale online încă dinaintea lansării albumului, la care a lucrat timp de trei ani. Pentru toți cei care au descoperit Wolf Alice prin hit-ul „Moaning Lisa Smile”, trupa promite o experiență live autentică, în care cei 400.000 de wați ai sistemului de sonorizare de la scena principală vor fi folosiți din plin.
Icona Pop vin din Suedia cu un stil muzical ce îmbină electro house, punk și indie pop, o experiență cu siguranță inedită în line-up-ul acestei ediții, dar perfectă pentru seară plină de energie în care vom striga împreună: „I LOVE IT!”
Ziua de joi este plină de nume foarte mari, dar unul care trebuie menționat este cu siguranță Netsky, nu doar pentru că vorbim de un superstar drum and bass care are deja la activ Discul de Aur, Discul de Platină și Dublul Disc de Platină, ci și pentru că Netsky revine la Bonțida după show-ul de acum 3 ani și promite un spectacol pe măsura notorietății sale în continuă creștere.
Tot începând de astăzi, se deschide și scena Dance Garden, dedicată integral unui concept de show în premieră pentru România: Elrow Party. Un spectacol care include muzică, acrobații la trapez, ploaie (de confetti!) și un spațiu decorat cu instalații speciale pentru efecte vizuale, ELROW este un concept revoluționar de petrecere și o noutate în peisajul festivalurilor europene, în care s-a dezvoltat în ultimii ani. La Electric Castle, participanții vor fi conduși în acest „psychedelic trip” de o serie întreagă de DJ: de joi seara, ora 22, și până a doua zi dimineață la 6, la pupitru se vor afla Digitalove, Tini Gessler, Groove Armada, George Privatti și Nastia.
Acestea sunt doar câteva dintre recomandările zilei – programul complet, notificări la minut despre noutățile din festival și o listă completă de activități de la concerte la yoga sau reverse bungee sunt toate disponibile în aplicația Electric Castle din Google Play și App Store. See you at the castle!

Related posts

Reloc si-a omologat locomotiva pe baterii pentru manevra feroviara

redactia

KUMA România – 20 ani

Ligia Voro

Acțiunile Karpaten Meat, cumpărate cu 6 mil. de euro de fondul de investiții Agroinvest Plus

Stefana Muresan

UMF Cluj introduce una dintre cele mai apreciate examinări la nivel internaţional

redactia

There is One for all

Ionut Oprea

Ziua Fermierului RAGT, la cea de-a VI-a ediție la Chețani

redactia

Piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) în trimestrul IV 2016

Ligia Voro

TripnHeal: România poate deveni un centru important pentru turismul dentar

Papuc Irina

Pălinca produsă în Odorheiul Secuiesc, Sfântu Gheorghe și Bădăcin le-a luat europenilor toate medaliile

redactia

Spitalele Județean și Municipal Oradea, reabilitate cu fonduri europene

Traian Dan

ContiTech Nădab are un nou director general

Stefana Muresan

Investiții feroviare de peste 700 milioane euro între Simeria și Arad

redactia

La doi ani de la incendiu, fațada Palatul Greco-catolic din Oradea va fi gata

Traian Dan

Erste şi Banca Transilvania, cele mai mari creşteri dintre instituţiile bancare listate

Stefana Muresan

Bosch Future Mobility Challenge 2020, prima ediție exclusiv online

Transilvania Business

Topul celor mai căutate şi mai bine plătite meserii

redactia

Cluj: Aproape 300 de km de drumuri judetene pe care s-a turnat asfalt in ultimii doi ani

Stefana Muresan

În această vară ar putea fi dați în folosință 18 km noi de autostradă în Mureș

Ion Surdu

Studiu Deloitte: tehnologia blockchain, printre primele cinci priorități strategice ale organizațiilor

Ligia Voro

CJ | Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene

Valtryp SRL la 25 de ani, poveste de succes

Traian Dan

Roxana SRL, cel mai mare distribuitor de băuturi din Bistrița-Năsăud, afaceri de 13,5 milioane euro

Stefana Muresan

Cărțile preferate de Bill Gates în 2018

redactia

UniCredit Bank listează la Bursa de Valori București obligațiuni corporative de 610 milioane lei

Stefana Muresan

Leave a Comment