Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste zece milioane de euro, oferta primului investitor pentru un terminal cargo la Sibiu

Cu aproximativ trei milioane de euro deja investite, plus alte minim șapte milioane de euro pregătite pentru dezvoltarea afacerii, un grup de investitori din zona germană solicită autorităților județene sibiene colaborarea pentru dezvoltarea unui terminal cargo în zona aeroportului, scrie turnulsfatului.ro.
Este vorba despre JBC Eden, o companie care a pornit de la importul de cafea și care în ultimii ani a intrat și pe piața serviciilor logistice, prin amenajarea unor hale de depozitare de aproximativ 6.000 de mp. Compania este deținută de soții Julius și Caroline Selea, activi și în cadrul Clubului Economic German Transilvania.
Potrivit sursei citate, de anul trecut, JBC Eden a adus la Sibiu un prim avion de mici dimensiuni, utilizat în prezent pentru o școală de zbor deschisă tot în 2017. Un alt aparat de zbor al companiei se află, în prezent, în Germania, iar alături de acestea, compania mai are parteneri cu alte patru avioane pregătite pentru dezvoltarea zonei de air-cargo la Sibiu. În plus, mai arată Julius Selea, luna septembrie a acestui an este termenul de predare a unui avion nou, model Cessna Caravan EX, multifuncțional.
Cel mai bun loc pentru dezvoltarea unui terminal cargo este considerat a fi zona fostelor hangare militare de lângă aeroport. În acest sens, reprezentanții JBC Eden au solicitat Consiliului Județean Sibiu concesionarea construcțiilor fostelor hangare cu o suprafață construită de 2.975 de mp, precum și terenul de 27.500 de mp aflați între aceste clădiri și șoseaua Alba Iulia.
Proiectul pentru zona viitorului terminal cargo include și dezvoltarea unor ateliere de mentenanță.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Sebeş-Turda: Asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio decontează 2,33 mil. euro

Articolul următor

Romgaz, contracte de vânzare - cumpărare gaze cu Oltchim, în valoare de peste 37 mil. lei

Citește si:
Total
0
Share