IT&C

AROBS Transilvania Software cumpără alarma.ro

AROBS Transilvania Software a semnat un acord privind preluarea SAS GRUP SRL, firma care deține alarma.ro și care este unul dintre jucătorii din Top 3 în domeniul furnizării de soluții de monitorizare de flotă auto din România.

Cu o experiență de peste 15 ani în furnizarea de soluții de telematică și telemetrie pe piața din România, SAS Grup a fost ani la rând liderul în domeniul soluțiilor de optimizare a managementului de flotă și de gestionare a parcurilor auto, având în acest moment un portofoliu de peste 2200 de clienți interni și internaționali. Printre clienții importanți ai SAS se numără Orange, BCR, Atlassib și DHL România. Aceștia se vor adăuga portofoliului de clienți ai AROBS, prin divizia Track GPS (produs lansat în 2005), dintre care amintim Engie, Banca Transilvania, Urgent Cargus, etc.

Achiziția vine în contextul identificării unor sinergii la nivel tehnic și operațional între cele doua companii și a dorinței acestora de a furniza soluții cat mai complete și complexe pe piața de monitorizare de flotă.

Voicu Oprean, fondator & CEO AROBS, declară: „Acest pas face parte din strategia noastră de creștere prin achiziții, proces început încă din 2013 prin integrarea mai multor jucători locali. Căutăm în permanență să dezvoltăm atât gama de produse și servicii furnizate clienților noștri, cât și să ne diversificăm industriile pe care activăm, iar aportul SAS Grup în acesta strategie a noastră este mai mult decât favorabil. Căutăm în continuare alte oportunități de achiziții în România și în Europa de Est, pentru a ajunge la peste 100.000 de mașini monitorizate în următorul an. Soluția AROBS Track GPS este deosebit de flexibilă și adaptată atât firmelor mari, cât și celor cu parcuri auto mici. Din experiența noastră, firmele care achiziționează AROBS Track GPS realizează reduceri de costuri și creșteri ale controlului asupra flotei, beneficii care permit amortizarea investiției în primele luni de utilizare”.

Cu un portofoliu de peste 6500 de clienți și peste 85.000 de vehicule monitorizate zilnic, AROBS devine astfel unul dintre cei mai mari jucători pe piața de servicii de monitorizare auto din Europa Centrală și de Sud-Est.

Adrian Dinu, CEO SAS Grup, va rămâne în continuare la conducerea alarma.ro și va juca un rol important în integrarea celor doua soluții.

În cei peste 20 de ani de existență, AROBS a ajuns să dezvolte atât linia de produse proprii pentru piețele interne și internaționale (Optimall SFA, TrackGPS, Optimall WMS, Optimall Logistic etc), cât și să se specializeze în furnizarea de soluții în regim de outsourcing pentru industrii diverse precum Automotive, Travel & Hospitality, Life Sciences, Enterprise Applications. În acest moment peste 750 de angajați și colaboratori activează în sediile AROBS din România – Cluj-Napoca, Tg. Mureș, Baia Mare, Arad, Suceava, Iași și București – la care se adaugă și filialele internaționale: Germania, Ungaria, Republica Moldova, Indonezia, Olanda și Belgia.

Related posts

Restaurantele McDonald’s se bucură de un nou sistem digital integrat, realizat de către NTT DATA Romania prin implementarea soluției SAP S/4HANA

Stefana Muresan

Corteva Agriscience, sponsor principal al Farming Simulator League

Ligia Voro

CEL.ro – Bilanțul semestrului I din 2018

redactia

Număr record de participanți la Târgul de Cariere Digital Oradea, peste 2.800

Traian Dan

BCR a anunțat, la Techsylvania, lansarea unui program de accelerare a business-urilor tech

Ligia Voro

Start-up orădean în domeniul IT, finanţat cu 7 milioane de dolari de Google

Traian Dan

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Papuc Irina

Robotul umanoid InMoov se întâlnește cu vizitatorii Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Orange România anunță rezultatele financiare pentru T2 2019

Ligia Voro

O româncă, în premieră, în echipa de conducere a Asociaţiei Europene de Robotică

Stefana Muresan

Aplicația care îi ajută pe nevăzători să recunoască culorile, inventată de un clujean

Stefana Muresan

Acoperire 5G în Cluj-Napoca și Mamaia, cu Vodafone

Ligia Voro

Advanced Embedded Technologies (AET) Business Unit – verticala în plină dezvoltare a NTT DATA Romania  

redactia

Furnizorul german de software și servicii IT SAP, noi angajări în Timișoara

redactia

O platformă digitală de curierat din SUA, dezvoltată de doi români, a primit o finanțare de 30 de milioane de dolari

Ion Surdu

Noutățile Allview la MWC Barcelona 2018: shopping, entertainment și smart home, controlate prin intermediul asistentului vocal AVI, în care pot fi integrate până la 100 de limbi

Stefana Muresan

Expo-conferința GoTech World începe mâine. Vezi mai multe detalii

Ligia Voro

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs' lack of digital culture opens all gates to hackers.

Ligia Voro

Harta IT-ului din România

Stefana Muresan

Seniorii digitali ai Clujului, la final de program

Nora Dumitrescu

Soluție pentru videoconferințe implementată la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj

Ligia Voro

Clujenii și brașovenii comandă online mâncare de peste 50 de lei

Nora Dumitrescu

Orange România anunță rezultatele financiare pentru trimestrul III din 2019

Ligia Voro

SAP extinde platforma SAP Cloud

Stefana Muresan

Leave a Comment